BITULINE, temellerin ve bodrum katlarının su yalıtımını sağlayan, modifiye bitüm esaslı su yalıtım membranıdır. BITULINE deprem bölgesi olan ülkemizdeki yapıların gerek çatı gerekse de temellerinin hayati önem taşıyan su yalıtımı için ideal bir malzemedir.
Temel Su Yalıtımı
Yalıtımdan sonra da temel beton uygulaması yapılmak zorundadır. Bu konuda en sık kullanılan malzemeler su yalıtım membranları ve bitüm membranlar olmaktadır. Bina temelinde su yalıtımı yaparken bunun ne kadar önemli olduğu da asla unutulmamalıdır.
Astar yüzeysel problemlerin minimize edilmesine yardımcı olduğu gibi, tam yapıştırma yapılan yüzeylerde membranın zeminle aderansını artırır. Rulo halinde temin edilen membran, tamamen açılarak zemine serilir. Boyuna en az 10 cm, enine yani birleşme noktalarına da en az 15 cm ek parça bırakılmalıdır.
İnşaat sektöründe, yapılan çatı ve temel gibi suyla temas eden yerlerinde yalıtımı sağlamak amacıyla kullanılan ve yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini engellemeye yarayan malzemelerin temel adıdır.
Membranlar enlemesine 10 cm, boylamasına ise 15 cm birbiri üzerine bindirilerek ve şalümo ile eritilerek yapıştırılır. İlk katta membranların ek yerlerinden birbirine yapıştırılması yeterlidir. İkinci kat yana doğru 50 cm ve boyuna 5 metre şaşırtma yapılarak yapıştırılmalıdır.
İlgili 29 soru bulundu
Bu gibi durumlarda temel altında (tabanda) bir kat polyester keçe taşıyıcılı 3 mm kalınlıkta polimer bitümlü su yalıtım membranı uygulaması yapılır.
BITULINE, temellerin ve bodrum katlarının su yalıtımını sağlayan, modifiye bitüm esaslı su yalıtım membranıdır.
Membran inşaat sektöründe su yalıtım malzemeleri anlamınada gelmektedir. Bu tür membranlar, binaların temellerini, duvarlarını, çatılarını su sızıntılarına ve nem hasarına karşı korumak için kullanılır.
Astarın tamamen kurumasının ardından iki kat bitümlü membran, enine 10 santimetre, boyuna ise 15 santimetre üst üste bindirilir ve şalümo ile ısıtılarak yapıştırılır. Yalıtım mekanik etkilere karşı korunduktan sonra önce temel betonu dökülür.
Su izolasyonunda kullanılan membranlar yapıların su geçirmeye ve rutubete karşı korunmasında önemli bir rol üstlenirler. 1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
İyi Drenaj Sistemi
Binaların temelden su almaması için etkili bir drenaj sistemi kurulması gerekmektedir. Bu sistemin amacı, yağmur suyunu ve yeraltı suyunu binanın temelinden uzaklaştırmaktır. Drenaj boruları, oluklar, yağmur suyu tahliye kanalları gibi unsurlar drenaj sisteminin önemli parçalarıdır.
MEMBRAN ASTARI, her marka bitümlü membran uygulamasından önce astar olarak kullanılır. Üstün yapışma özelliği sayesinde, üstüne uygulanan bitümlü membranların, yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar.
Temeller ve toprak altında kalan diğer yapılarda su yalıtımı, beton koruma veya nem yalıtımı amacıyla kullanılır. Beton dökümü ve donatı montajı öncesinde (ön ısıtma veya açık alev kullanılmadan) uygulanır. Uygulandığı beton yüzeye tamamen ve kalıcı olarak yapışır.
Kristalize etki oluşturan beton katkı malzemeleri, beton içerisindeki kılcal çatlaklarda su ve nem ile reaksiyona girerek kristal bir ağ oluşturur. Bu ağ, betonu su geçirmez yapar. Bu malzeme su ile her temas ettiğinde kristalize etki göstererek performansını artırmaktadır.
Membran üzerine ISI YALITIMI yapılır mı? Evet yapılır.
Membran Kalınlığı Kaçtır? Membranlar 2-3-4 mm kalınlıklarındadır.
Suyu arıtmak adına kullanılan membran türleri, mikro gözenekli membranlar MF, Ultra filtrasyon membranları UF, Nano filtrasyon membranları NF ve Ters Osmoz RO membranları olarak çeşitlendirilebilmektedir.
Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır.
UYGULAMA ALANLARI
SARPET LİKİT MEMBRAN su kanalları, gizli derelerde, temel bodrumlarda, temel, köprüler, mutfak, banyo, teras, yüzme ve süs havuzları, temel kazıklarında, perde duvarlarda, ıslak hacimli mekanlarda kullanılır.
Uygulamanın gerçekleştirileceği beton yüzeyler, fazla nemli ve ıslak da olmamalıdır. Rulo halinde temin edilen membran, tamamen açılarak zemine serilir.
2019 yılı sonundan itibaren Dupont şirketinin ürettiği Filmtec membranlara karekod uygulaması gelmiştir.Telefonunuza 'Dupont Home Water' uygulamasını indirerek,filmtec membran üzerinde bulunan kare kodu okutmanız halinde ürünün orjinal olup olmadığını anlamanız mumkun olacaktır.
Hangi Membran Filtre daha iyi? Dünyaca bilinen En iyi kaliteli mebran filtrelerden birisi Filmtec Membran Filtre 75 Gpd'dir. Aynı zamanda Türkiye'nin en iyi membran filtre olma özelliğine sahip olan Buzsu Code Membran Markasıda en iyi ve kaliteli membran filtresidir.
Filmtec, Pentair, LG ve Vontron marka membranlar dünyaca güvenilir membranlardır ve arıtma cihazlarımızda son kullanıcının tercihine göre bu membranlar kullanılır.
EPDM membran, kubbe ve teras yapılı çatılarda, göletlerin tabanında, giydirme cephelerde, bahçe göletlerinde, peyzaj çeşitlerinde ve arıtma tesislerinde kullanılmaktadır. Bu ürün sayesinde 25 yıl boyunca gönül rahatlığı ile kullanılabilecek bir yalıtım işlemi gerçekleştirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri