Yeşil renkli besinler arasında ıspanak, kivi, brokoli, lahana, biber, roka, kabak pırasa gibi meyve ve sebzeler yer alıyor.
Ayrıca; Sarı elma, Sarı incir, Sarı karpuz, Ananas, Sarı armut, Nektarin, Trabzon hurması, Cape bektaşi üzümü, Altın kivi, Kavun, kayısı gibi meyveler de vitamin ve mineral bakımından zengindir.
İlgili 22 soru bulundu
1. Yubari kral kavunu. Yetiştirildiği yer Japonya olan bu kavun türü neredeyse araba fiyatına satılıyor. Bu kavunun iki tanesi ise yaklaşık olarak 26 bin dolar.
Bu nedenle de, yaban mersini, erik ve patlıcan gibi meyvelerde (patlıcan da bir meyvedir) söz konusu renklerin tonlarını görebilmemize karşın, gerçek anlamda mavi meyve bulunmamaktadır.
Kırmızı meyveler; yaban mersini, üzüm, çilek, ahududu, böğürtlen, vişne, kiraz, siyah erik, karpuz gibi kırmızı renkli ve birçok kişi tarafından severek tüketilen meyvelerdir.
Uyumadan önce yiyebileceğin meyveler
Ayrıca, mutluluk hormonu olan serotonin ve daha iyi uyumamıza yardımcı olan melatoninin üretimini sağlar. Yani bizi derin bir uykuya hazırlar. Muz, göbek bölgesindeki yağları eritmek isteyenlere çok tavsiye edilmese bile yine de gece atıştırmalığı olarak iyi bir seçenektir.
Yumurta Doğanın en kusursuz yiyeceği olarak tanımlanıyor. Protein bakımından zengin ama kalorisi düşük. Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir.
1) İşlenmiş Etler
İşlenmiş etlerdeki aşırı tuz miktarları da vücudun dengesini bozabilmektedir. Aşırı tuz tüketimi hipertansiyon, kalp yetmezliği, böbrek rahatsızlıkları, akciğer sorunları ve eklem problemleri gibi hastalıkların tetiklenmesine neden olmaktadır.
Maydanoz, roka, tere, dereotu, fesleğen... Bu sağlıklı yeşilliklerin hepsinin ayrı bir faydası olduğunu zaten biliyorsunuz ancak içlerinden biri yüksek besin değerleriyle yıldız oldu. Yapılan araştırmalar, sebzelerin meyvelere kıyasla çok daha sağlıklı olduğunu kanıtlıyor.
Gastronomide yeni bir kavram... "Yeşil Beslenme..."
Mümkün olduğunca organik besinleri tercih etmek, et yerine sebze, meyve ve tahıl tüketmek, tarladan pazara ve mutfağa olan yolculuğunda daha az kilometre kat eden, yerel üretim yiyecekler bulmaya çalışmak demek.
Çekirdekli olan ürünlerin genel olarak meyve olarak adlandırıldığı bilinir. Çoğu bilinen sebze aslında sebze kategorisinde değil meyve kategorisinde yer almaktadır. Sebze olarak adlandırılması için yeşil yapraklı, çekirdeksiz özellikleri olması gerekmektedir.
Yeterince sebze ve meyve tüketmezseniz diyabet riskiniz zaman içinde artabilir. Öncelikle daha fazla meyve ve sebze yemek, kilonuzu azaltmanıza yardımcı olur ve bu da tip 2 diyabetin gelişmesi riskinizi azaltır. Ayrıca meyve ve sebzeler lif bakımından yüksektir ve bu da kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
Limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, frenküzümü ve kuşburnu gibi meyveler; lahana, domates, karnabahar, kırmızı biber ve yeşil biber gibi sebzeler C vitamini açısından zengindir. E vitamini: İyi bir antioksidandır. Yüzeysel olarak uygulandığında cildin nemlenmesine yardımcı olur. Yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar.
Ramazan ayında sofralara eklenebilecek mor sebzelerin patlıcan, kırmızı pancar, mor lahana, kırmızı soğan, mor/kırmızı turp olduğunu söyleyen Özger, bu mevsimde tercih edilebilecek mor meyveleri de şöyle sıraladı: “Böğürtlen, siyah ahududu, yabanmersini, mor erik, kuru erik, mor&kırmızı&siyah üzüm, vişne, kiraz, kuş ...
Sarı ve turuncu meyve ve sebzelerin bazıları şunlardır:
Greyfurt. Balkabağı Kantalup kavun. Yer kirazı
Ejder meyvesi olarak da bilinen pitaya, pembe rengi ile göze çarpıyor. Pembe ve biraz kalın kabuğunun altında çok güzel bir görüntü saklı. Asıl kökeni Orta ve Güney Amerika olan bu güzel yeni tat, tam bir süper meyve!
Jak meyvesi; 1,20 metre çapı ve 50 kiloya çıkabilen ağırlığı ile ağaçta yetişen en büyük meyve unvanına sahip. Bu meyvenin ağırlığı ve boyu bakımında adeta bir karpuz büyüklüğünde olduğunu söyleyebiliriz.
Zeytin bir meyve türüdür.
Basit meyveler tek bir ovaryumdan, agregat meyveler bir çiçekteki çok sayıda ovaryumdan,bileşik meyveler ise bir çiçek durumundaki çok sayıda ovaryumdan meydana gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri