Temizleme Tozu “Kabartma tozunu temizli tozu olarak da kullanabilirsiniz.
Kabartma tozunu sadece lekeleri çıkarmak için değil, normal halı temizliği için de kullanabilirsiniz. Bu yöntem için sadece kuru halıya kabartma tozu uygulayın.
Kabartma tozu yatak ile buluşsun!
İlk olarak yatağınıza kabartma tozunu yayın. Yarım saatin ardından su ve sirke karışımını yatağa püskürtün. Yarım saat de böyle bekletin. Daha sonra nemli bir bezle güzelce silip ardından elektrik süpürgesi ile süpürebilirsiniz.
Kabartma tozu ve karbonat, beyazlardaki lekeler nasıl çıkar sorusunun en etkili cevaplarından biridir. Tuz ise özellikle kan lekelerinin çıkarılmasında kullanılabilir. Gliserin, kıyafetlerin renklerini korurken lekelerin çıkarılmasına yardımcı olabilir.
Hamur kabartma tozu kek, kurabiye ve diğer tüm hamur işi tariflerinizde ideal ve eşit kabarmayı sağlar.
İlgili 37 soru bulundu
Temizleme Tozu
“Kabartma tozunu temizli tozu olarak da kullanabilirsiniz. Kabartma tozu serpin ve istediğiniz bir eşyayı ovun. Diğer ovmaların aksine yüzeyleri çizmez. Mutfak tezgahı gibi yüzeyleri ise sirke kullanarak temizleyebilirsiniz.
Kabartma tozu, mutfakta oldukça etkili bir temizleyici. Bir kaşık kabartma tozunu nemli bir beze veya ıslak bir süngere koyun. Kurumuş yağ ve yemek lekelerinin olduğu mikrodalgayı ve fırınınızın içini gönül rahatlığıyla temizleyebilirsiniz.
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
Karbonat bu malzemelerle tepkimeye girerek karbondioksit açığa çıkarır ve hamurunuzun kabarmasını sağlar. Evde kabartma tozu olmadığı durumlarda karbonat kullanmak isterseniz, tarifte yazan kabartma tozu oranı kadar kullanmamaya özen gösterir. 1 paket karbonat 1 paket kabartma tozuyla aynı etkiyi yaratmaz.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Koltuk temizleme ürünlerinden biri olan karbonatlı su hijyen açısından önemli bir üründür. Öncelikle hazırlanmış bir kaba 1-2 bardak sıcak su koyun, ardından bir yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin ve 5 yemek kaşığı sirkeyi üzerine dökün, hatırlamanız gereken derin bir kap seçmektir.
Yatağınızın yeniden tertemiz olmasını ve kötü kokuların uçup gitmesini istiyorsanız, üzerine tüm yüzeyini kaplayacak şekilde karbonat serpin. Daha kolay olması için bu işlemi bir elek yardımıyla uygulayabilirsiniz. Karbonatları temizlemeden önce bir süre bu şekilde bekletin.
Öncelikle 3,5 - 4 litre suya ½ fincan kabartma tozu ekleyin. Kokan çamaşırları yaklaşık 2 saat önceden bu suda bekletin. Ardından, makinede yıkarken, durulama bölmesine ½ fincan beyaz sirke ekleyin. Kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.
Kabartma tozu cilt için etkili bir tozdur.
Saçlar için de güçlü özelliği olan kabartma tozu, şampuana eklendiğinde saçların daha gür görünmesine destek olur. Ağız bakımında da daha parlak ve ferah bir görünüm sağlar. Manikür ve pedikür suyuna eklenen kabartma tozu, cildin ve tırnakların temizlenmesine yardım eder.
1 ölçü kabartma tozu, 2 ölçü ılık su ve limon suyu ile bir temizleme solüsyonu oluşturun. Çözeltiyi bir sprey şişesine ekleyin ve sıvıyı mutfak dolaplarına püskürtün. 2-3 dakika bekletin, kabartma tozunun sihrini göstermesine izin verin. Gresi nazikçe temizlemek için yumuşak süngeri kullanın.
Karbonat, etkili bir temizlik malzemesidir ve yüzeylerdeki kir ve lekeleri çıkarır. Çamaşır makinesinde deterjan yerine kullanılabilir. Ayrıca bulaşık makinesinde de tercih edilebilir. Karbonat, fırın temizliğinde de kullanılır.
Karbonat yoğurt, sirke gibi asit içeriği olan malzemelerle hazırlanan tariflerde kullanılır. Kabartma tozu ise sıvı maddelerle birleşerek hamurun kabarmasını sağlar. Karbonat da olduğu gibi kullanmak için asitli bir sıvıya ihtiyacı yoktur.
Karbonat bazik, sirke asidiktir ve karbonat ile sirkeyi bir araya getirdiğinizde çoğunlukla sodyum asetat elde edersiniz. Ayrıca tek olarak gösterdikleri etki de yok olur. Ayrıca sirke, karbonatın fazla köpürmesine neden olur. Kapalı bir kapta saklanırsa bu karışım patlayabilir.
Kabartma Tozu ve Limon
Evde diş beyazlatmak dendiğinde akla ilk gelen ve en çok bilinen yöntem budur. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1-2 yemek kaşığı limon suyunu kabın içerisinde iyice köpürene kadar karıştır. Dişlerini diş fırçası ve bu karışımı kullanarak 2 dakika fırçaladıktan sonra ağzını çalkalayabilirsin.
Makinenin içine yarım bardak sirke ekleyerek de benzer sonuçları alabilirsiniz. Sirke de limon suyuna benzer bir şekilde iç çamaşırının üstündeki sarımsı, grimsi rengi alır ve çamaşırın parlamasını sağlar. Ayrıca çamaşırınıza bir leke bulaşması durumunda acil müdahale yöntemi olarak da sirke kullanabilirsiniz.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Yüzey Temizliği: Karbonatı doğrudan kirli yüzeye uygulayın. Ardından, bir miktar su ile ıslatılmış bir bez veya süngerle bu yüzeyi yavaşca ovun. Karbonatın hafif aşındırıcı özelliği sayesinde yüzeydeki kir ve lekeler kolayca temizlenir.
Deneyeceğiniz unlu tarifte yer alan kabartma tozu ölçüsünde beyaz sirke kullanın ve unlu karışımın kabarmasını, mayalanmasını kolaylaştırın. Beyaz sirkenin içinde yer alan fermente maddeler sayesinde evde kabartma tozu olmadan da lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Köpüren yumurta akını söndürmeden tarifinize yedirin. Kek ve poğaça yapımında, kabartma tozu yerine 1 çay kaşığı tuz kullanabilirsiniz. Tuz, unlu karışımların kabarmasına yardım eder. Tatlı tariflerinde ise tatlının tadını dengeler ve kabarmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri