Ter kokusu doğal çözüm önerisi olarak terleyen bölgenize karbonat ya da sirke sürmek bölgedeki bakterileri yok ettiği için ter kokusunu önlemeye yardımcı olabilir. Fakat sık terleme problemi yaşayan kişiler günlük kullandıkları ter kokusu önleyici roll on ile ter kokusuna çözüm bulabilirler.
Narenciye, tükettiğimizde bir tür kötü koku giderici olarak çalışır. Taze ve canlandırıcı bir kokusu vardır ve portakal, greyfurt, ananas veya çilek yerseniz o koku vücudunuza işler. Meyve tüketen biri değilseniz, içeceğinize biraz limon sıkmayı düşünebilirsiniz.
Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür. Genel bir yıkama yapılamayacaksa ter kokusu sinen alanlara özel uygulama yapılabilir. Bu şekilde genel bir zarar verilmemiş de olur.
İlgili 18 soru bulundu
Başarılı bir temizleyici olan karbonatı koltuk altına ve diğer terleyen bölgelerinize sürdüğünüzde kötü kokuya neden olan bakteriler etkisini yitirir. Benzer şekilde doğal bir şifa maddesi olan elma sirkesini de ter kokusunu gidermek amacıyla kullanabilirsiniz.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Elma ve havuç; içerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda hoş tatları sayesinde nefesimizi ferahlatır. Ağız kokusunu gidermede oldukça etkili bir meyve olan elma ve havuçtan günde birer adet yiyerek, ağızda kötü koku yapan bakterileri giderip, diş etlerini sağlığına kavuşturmuş olursunuz.
Normalde insan teri neredeyse hiç koku molekülü içermez. İnsanda iki çeşit ter bezi vardır bunlardan bir tanesinin ürettiği terin içinde protein bulunur, koku bu proteinleri yıkan bakteriler tarafından üretilir. Yani terlediğimizde etrafımıza yaydığımız ter kokusunun kaynağı bakterilerdir.
Vücut kokusu, ergenlik çağındayken başlar. Kadınlar aslında daha fazla ter bezlerine sahip olsalar da apokrin bezlerinden daha fazla terledikleri için vücut kokusu erkekler için daha büyük bir sorundur. Köri, sarımsak veya baharatlar gibi bazı yiyecekler, alkol ve bazı ilaçlar ter kokumuzu kötü hale getirebilir.
Vajinanın güzel kokması için bol su içmek tüketebilirsiniz çünkü su vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Yine vajinadaki kötü kokulara karşı kafein ve şekerli içeceklerden ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmanız daha doğru olacaktır.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vücut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Banyodan önce bir parça pamuk elma sirkesiyle ıslatılarak koltuk altına sürülür ve 2-3 dakika öyle beklenir. Sonrasında koltuk altı durulanıp banyo yapmaya devam edilir. İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve yemeklerden önce günde üç defa için.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Bir kaseye elma sirkesi dökün ve bir parça pamuğu elma sirkesine batırarak koltuk altınıza uygulayın. Bu, cildin pH'ını azaltacak, böylece koltuk altı kokusunu ortadan kaldıracaktır. Alternatif olarak, su ve elma sirkesini bir sprey şişesine doldurup karıştırarak kendize doğal deodorant yapın.
Bir kere öpüşmeden önce ağzınızın kötü kokmadığından emin olmalısınız. Ağız kokunuz olduğunu düşünüyorsanız ağzınıza meyveli ya da naneli bir sakız ya da şeker atarak sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Ağzımın koktuğunu nasıl anlarım? Ağız kokusu yaşayıp yaşamadığınızı anlamanız için bileğinizin iç tarafına tükürün ve 10 – 15 saniye kadar bekleyin. Süre dolduktan sonra tükürüğünüzü koklayın. Eğer kötü bir koku alıyorsanız ağız kokusu yaşadığınız anlamına gelmektedir.
Öğünlerde pırasa, domates, kereviz gibi su içeriği bol sebzeleri tercih etmek, ağız kokusunu azalmasına yardımcı olmaktadır. 1. Ağız kuruluğu kokunun artmasına neden olmaktadır. Gün içende ağzı su ile çalkalamak kötü kokuyu azaltmaktadır.
Ağız kokusu!
Kötü öpüşmenin en bilinen özelliklerinden biri! Nefesinizi tazelemek için sakız, ya da nane şekeri kullanabilirsiniz.
Ellerinizle ağız ve burnunuzu tutarak ağzınızın kokup kokmadığını anlayamazsınız. Kötü koku ağzın arkasından kaynaklanır ve yalnızca konuştuğunuzda ileriye ve ağzınızdan dışarıya çıkar. Ağız kokusundan endişeleniyorsanız yakın bir arkadaşınızdan veya bir aile üyesinden sizin için test etmesini isteyin.
Dil bir elle öne çıkarılır ve diğer elinizle dilini arka tarafına 10 -15 saniye kadar pamukla silin. Biraz bekledikten sonra pamuğu koklayabilirsiniz. Kokladığınız an gelen koku kötüyse, ağzınız kötü kokuyor demektir. Arka dişlerin detaylı olarak temizlenmesi ağız kokusunun giderilmesini sağlayacaktır.
Tıbbi durumlar: Tiroit bezlerinin hızlı çalışması, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalıkları nadir olarak da genetik durumlarda vücudun kokusu değişim gösterebilir.
Çünkü her kolonyanın içinde %40 ile %80 oranında alkol vardır. Bu da kişilerin çok daha kısa sürede kendisine gelmesini sağlar. 4- Güzel kokar: Kolonya güzel kokar ve ter kokusunu giderir.
Erkekler için önemli bir unsurdur bayanların kokusu. Parfüm kokusundan etkilenen erkekler güzel kokan kadınların adeta etkisi altına girerler. Parfüm kokusunun yanında ilginç bir şekilde, saçtan dağılan şampuan ve vücuttan yayılan duş jelleri ve losyonlarının kokusunu almak isterler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri