Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar. Koltuk altı terlemesine çözüm için pamuklu, keten ve nem emici karışımlar gibi bol, nefes alabilen kumaşlar giyinin.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
Bir kase sıcak suya 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve koltuk altınıza bu karışımla kompres yapın. Kuruyunca, üzerine bebek pudrası serpin. Terleme sorununuz tamamen yok olacaktır.
Deodorant kullanmak, terinizin kokusunu öldürmenize yardımcı olur. Temiz kokmak ve hissetmek için gün içinde deodorantınızı tazelemeyi ihmal etmeyin. Bu tarz yiyecekler vücuttaki kötü kokuyu yoğunlaştırabilir. Bu durumda, bunun yerine sebze ve meyveler tüketmek daha iyidir.
Banyodan önce bir parça pamuk elma sirkesiyle ıslatılarak koltuk altına sürülür ve 2-3 dakika öyle beklenir. Sonrasında koltuk altı durulanıp banyo yapmaya devam edilir. İki tatlı kaşığı elma sirkesini bir bardak suya ekleyin ve yemeklerden önce günde üç defa için.
İlgili 16 soru bulundu
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Narenciye tükettiğimizde bir tür kötü koku giderici olarak çalışır. Taze ve canlandırıcı bir kokusu vardır ve portakal, greyfurt, ananas veya çilek yerseniz o koku vücudunuza işler. Meyve tüketen biri değilseniz, içeceğinize biraz limon sıkmayı düşünebilirsiniz.
Çünkü her kolonyanın içinde %40 ile %80 oranında alkol vardır. Bu da kişilerin çok daha kısa sürede kendisine gelmesini sağlar. 4- Güzel kokar: Kolonya güzel kokar ve ter kokusunu giderir.
Limon terlemeyi kontrol etmeye yardımcı olan diğer bir yöntemdir. Bakterileri ortadan kaldıran sitrik asit, kokuyu önlemeye de yardımcı olur. Limon suyunu ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir kâsede karıştırın. Ortaya çıkan karışımı koltuk altlarına pamuk kullanarak iyice uygulayın.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Köri, sarımsak, baharatlı biber, Brüksel lahanası, brokoli ve soğan gibi güçlü kokulu yiyecekler daha keskin bir terlemeye neden olabilir. Alkolün bile terinizin kokusu üzerinde etkisi olabilir.
Kurularsanız, tuz ve içindeki mineraller havluya geçer ve bir işe yaramaz. Vücutta kalan tuz parçaları, sıcak havalarda terlemeyi önler ve mineral kaybının önüne geçer.
Bir limonu dilimleyin ve yavaşça koltuk altlarınıza sürün. Veya 1-2 tane limonun suyunu sıkın ve kötü kokuyu gidermek için koltuk altınızı bu su ile yıkayın. Temiz bir havluya biraz limon suyu döküp duştan sonra hafifçe koltuk altlarınıza sürerek de uygulayabilirsiniz.
“Raşitizm” denilen çocukluk çağı D vitamini eksikliği çocuklarda özellikle de kafa arkasında terlemeye neden olur, çocuklarda C vitamini eksikliği de terleme yapar.
Hiperhidrozis adı verilen hastalıkta; herhangi bir aktivite olmaksızın, hava sıcaklığından bağımsız olarak vücudun özellikle el, koltuk altı, ayaklar gibi belli bölgelerinde aşırı miktarda terleme görülür. Aşırı terleme, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 1'inde görülen bir rahatsızlıktır.
Limondaki asit koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz. Limondaki asit koltuk altında kokuya neden olan bakterileri öldürür. Özellikle yaz aylarında çok görülen ter kokusunu önlemek için limon sürebilirsiniz.
Tıraş jeli kullanın
Yüzey alanı küçük olsa ve tıraş olmak için tıraş bıçağının birkaç hareketi yeterli olsa da koltuk altlarının hassas olduğunu unutmayın. Tahrişi önlemek adına nemi korumak ve bıçağın cildinizde daha kolay kaymasını sağlamak için tıraş jeli kullanın.
Koltuk altlarındaki ter bezleri parfümle reaksiyona girerek yanma hissi ve kaşıntıya neden olabilir. Bu yüzden o bölgeye sakın parfüm sıkmayın.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vücut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Güzel kokmak için düzenli olarak duş alman ve kendini yıkaman gerekir! Çoğu kadın için vajina etrafındaki alanı her gün nazikçe yıkamak iyi bir öneridir. Kendini yıkamak, vücutta başka herhangi bir yerde olduğu gibi, ciltte kokuya neden olan bir bakteri birikmesiyle savaşmaya yardımcı olacaktır. Doğru sabunları kullan.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Koltuk Altı Terlemesi Nasıl Önlenir? En başta koltuk altı ter kokusunu önlemek için yapabileceğiniz şeyler var. Her gün sabunla duş almak, egzersiz yapmak veya spor yapmak gibi yorucu aktivitelerden sonra duş almak, kokuya neden olan bakteri ve terden kurtulmanızı sağlar.
Duş sırasında son durulama suyuna adaçayı ilave edebilirsiniz. Bu şekilde terlemenizi azaltmaya yardımcı olacaktır. Elma sirkesi kullanarak da koltuk altı terlemenizi giderebilirsiniz. Düzenli olarak, koltuk altı bölgenizi, elma sirkesi ile silebilirsiniz.
Pamuklu kumaşlar teri emer ve hapsederler. Pamuklu kumaşlar ıslandığında kurumaları polyester kumaşlara kıyasla daha uzun sürer. -30, -40 gibi hava koşullarında ıslak kumaş hızla soğuyacak, vücut ısımızı dramatik bir biçimde düşürerek hipotermi ve ardından ölümle sonuçlanan durumlar meydana getirecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri