Derzli laminat parkeleri kullanırken oldukça dikkat etmek gereklidir. Evin içerisine ferah bir görünüm sunan derzli parkeler, kalın olması, antibakteriyel plaklara sahip olması, aşınma sınıfının yüksek olması sebebiyle oldukça kullanışlı olan ve sık tercih edilen parke modelidir.
Derzli Laminat parke, uygulandığı alanı farklılaştırır ve zeminde bir hareketlilik yaratır. Temizlik konusunda, derzli ya da derzsiz döşemenin temizliği aynıdır. Derzli parkelerde dikkat edilmesi gereken tek şey, derz araları her ne kadar küçük de olsa mekanda bulunan eşyaların derzlere zarar vermesi önlenmelidir.
Ancak parkede kullanılan derz tamamen farklıdır. Laminat parkelere derz uygulanırken aralara geniş boşluklar bırakılmaz ve sabit olmaları sağlanır. Ayrıca, parkelerin birleşim noktasında herhangi bir boşluk bulunmamaktadır. Temizlik konusunda, derzli ya da derzsiz döşemenin temizliği tamamen aynıdır.
Derzli parkeler boşluk görüntüsüne sahip olsa da temizlik ve bakım konusunda derzsiz parkelerden farksızdır ve bir bez ile kolayca temizlenebilir. Derzli parke modelleri mekânda akıcılık sağlarken aynı zamanda alanın daha geniş görünmesini sağlar.
Laminat Parke suya dayanıklı değildir.
İlgili 40 soru bulundu
“MAVİ MELEK AMBLEMİNİ” sağlık kalite standartları çok yüksek laminat parke markaları almaktadır. TSE VE İSO belgeleri mutlaka olmalıdır. Laminat parkenin bileşeninde kullanılan ağaç miktarı da çok önemlidir. Önemli olan Ağaç ( ahşap ) bileşen arttıkça, laminat parkenizin sağlığa daha uygun olmasıdır.
Suya dayanıklı parkeler genellikle lamine parkelerdir. Lamine parkeler, doğal ahşap görünümünü taklit eden bir yüzeye sahiptirler ve genellikle dayanıklıdırlar. Ayrıca, laminat parkeler de benzer şekilde dayanıklıdırlar ve suya dayanıklı kaplama tabakaları sayesinde daha uzun ömürlüdürler.
Estetik kaygının ve zarif görünümünün elde edilmesini sağlayan laminant parkeler oldukça kullanışlıdır. Yaşam alanlarında görünüm ve uyumluluk içerisinde kullanıldığı zaman uzun ömürlü olarak kullanılabilir. En iyi ve en kaliteli laminat parkeler suya ve herhangi bir darbeye dayanıklı olan parke çeşitleridir.
Parke sınıfları genel olarak 21, 22, 23, 31, 32 ve 33 olarak ayrılmıştır. 21 ve 22.sınıf parkeler insan yoğunluğunun çok az olduğu yerlerde kullanılır. 32 ve 33.sınıf parkeler ise insan yoğunluğunun çok fazla olduğu yerlerde kullanılır. Genellikle ev için ideal olan parke 31.sınıf parkelerdir.
Bir laminat en az 7 mm, daha iyisi 8 mm kalınlığında olmalıdır. Kalınlığı 8 mm ise biraz daha sessiz ve tıklama bağlantısı genellikle daha kalındır. Bu nedenle daha güçlü olduğu için kalitesi daha iyidir. Kullanım sınıfı konut olan bu alanlarda 8 mm'lik laminat parke uygundur.
Açmak gerekirse, parke düşündüğünüz mekânın alanı darsa ve çok ışık almıyorsa, açık renkli parkeler mekânın daha aydınlık ve geniş durmasını sağlayabilir. Bunun dışında; aydınlık, güneş alan ve geniş bir mekânınız varsa koyu renkli parkeler kullanmanızda bir sakınca yoktur.
Derzli parke, parke plakalarının birleşim yerlerindeki 1MM lik V şeklindeki boşlukla ile oluşan parke modeline verilen isimdir. Sanıldığının aksine seramik ve fayanslarda olduğu gibi, parkelerin birleşim yerlerinde boşluk bulunmamaktadır. Parke plakaları birbiriyle boşluksuz bir şekilde birleşmektedir.
En çok tercih edilen renkler arasında; açık beyaz, gül rengi, süt beyaz rengi ve kül grisi renkleridir. Bu tercihin sebepleri açık renk parkelerin kir ve tozu kolay belli etmemesi ve daha kolay temizlenebilmesidir. Parke modeli ve renk seçiminin yanında parkenin malzemesi ve üretimi de büyük önem taşır.
1,84 m2 alan kaplar.) 1,84 m2 alan kaplamaktadır.
Daha iyi anlaşılması için bir örnekle bunu açıklayalım; 6 x 5 = 30 m2'lik bir alanda ortalama olarak %2 fire olması göz önünde bulundurulursa, 31 m2 parke ihtiyacı söz konusu olduğu söylenebilir.
En yaygın parke renkleri kül grisi, süt beyaz, gül rengi ve açık beyazdır. Açık renk parkeler tozu ve kiri kolaylıkla belli etmez, daha pratik bir şekilde temizlenebilir.
Eğer trafiği çok bir alana sahip seniz ve uzun süre dayanıklı olacak bir zemin kaplama isterseniz seçiminiz Lamine parke olmalıdır. Fazla kullanılmayan alanlar için fazla ücret ödemek istemezseniz laminat parkeyi tercih edebilirsiniz.
Beyaz iç kapı olan bir evde ahşap renkli mobilya, dolap ve koltuk takımı kullanıyorsanız parkelerin bu ahşap renginin daha açık bir tonu olmasını öneririz. Bu sayede hem eşyalarınız hem de kapılarınız dikkat çekecek ve parke ile uyum sağlanmış olacaktır. Meşe rengi parke bu kapılara uyumlu olacaktır.
Sıcak sulu yerden ısıtma sistemleri için son derece uygundur. Laminat parkenin oturma odasında kullanım ömrü, 15-20 sene kadardır.
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Derzli parke; parkelerin birleşim alanlarında V şeklinde boşluk kalarak birleştirilen parke modelidir. Parkelerde oluşan boşluk görüntüsü derin bir boşluk olmamakla birlikte sadece görüntü bakımından boşluk görünümünü verir. Parkeler kalınlığı ve aşınma sınıfıyla laminantın dayanıklılığını belirtir.
Laminat parke ürünü montajı yapılırken, parke altına şilte ürünü serilmesi gerekmektedir. Şilte ürünü betondaki rutubet ve nemin üst tarafa geçmesine engeller. Fakat tek başına şilte, ısı ve ses yalıtımı sağlayamaz.
Bu nedenle de AGT, Çamsan ve Floorpan gibi markalar su geçirmez laminat parke üretir. Bu parkeler genellikle 'Aqua Swing' parke modelleri adıyla da anılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri