Termal macun etkisini hemen gösterir. Ayrıca termal macun sürerken çok abanmamak lazım sadece ince bir katman olması yeterli. Temel amacı zaten ısıyı aktarmak olduğu için daha etkili bir soğutma için daha iyi bir soğutucu kullanman gerekiyor.
Bir yerde anlık yapılan sür temizle sür gibi testlerin gerçeği yansıtmadığı, macunun tam etki göstermesi için ortalama 1 günü geçmesi gibi bir bilgi okudum. Doğru olabilir. Kendi macunumu yenilediğime ilk gün ile ikinci gün arasında 3 / 5 derece arası fark gözlemlemiştim.
Termal macun, bilgisayar bileşenlerinin sıcaklığını düşürerek daha verimli çalışmasını sağlar ve düzenli bakımı, bilgisayarınızın en iyi performansı sunmasını sağlar. Termal macun, bilgisayarınızın performansını ve uzun ömürlülüğünü artıran önemli bir bileşendir.
Evet artar, donanımlar ısınınca kendi performansını düşürürler.
Termal macunu çok fazla kullanmak, soğutma performansını artırmayacağı gibi işlemciye ve anakarta zarar verebilir. İnternet ile ulaşabileceğiniz birçok termal macun sürme şekli vardır. Bunların içerisinden sizin için en mantıklı ve en uygun olanını bulup uygulamanız macun ve işlemci için çok önemlidir.
İlgili 30 soru bulundu
Eski termal macun tamamen işlemci üzerinden temizlendikten sonra, yeni termal macunu işlemcinin yüzeyine sürmeliyiz. Termal macunu işlemcinin yüzeyine yayarak sürerken, ne işlevini gerçeleştiremeyecek kadar az, ne de yüzeyden taşıp elektronik karta taşacak kadar çok sürmemeliyiz.
Termal macun, işlemcinin ve işlemci soğutucusunun arasına sürülerek soğutucudan işlemciye ısı iletimi sağlanır. Termal macun, ısı iletimini arttırarak işlemcinin yanmasını önler. İşlemcinin yanmaması için termal macun doğru şekilde uygulanmalıdır. Kaliteli bir termal macun kullanılarak işlemcinin verimi arttırılabilir.
Termal macun yenileme sıklığını işlemcinizin ısınma oranına göre belirleyebilirsiniz. Örneğin, cihazınızda işlemciyi soğuk tutan gelişmiş bir fan sistemi varsa macun yenileme işlemini 2-3 yılda bir yapmanız yeterli olur.
Termal macun, bileşenlerin yüzeylerinden soğutucu yüzeye ısıyı daha etkili bir şekilde dağıtarak aşırı ısınmayı önler. Bu da bileşenlerin daha verimli çalışmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlar.
TX Thermal Master Termal Macun, 225 Dereceye kadar ulaşan ısıya dayanabilir ve bilgisayar bileşeninizdeki ısıyı, soğutma mekanizmalarına aktararak söz konusu bilgisayar bileşenlerinizin stabil çalışmasını sağlar. İşlemci ve Soğutucunuz arasındaki ısı aktarımını TX Thermal Master ile gerçekleştirin!
Termal macun ne kadar sürede yenilenmeli? Bazı termal macunlar 8 yıla kadar dayanıklı olsa da, fan temizliği ile beraber, yılda bir kere hem soğutucularınızı hem de macununuzu yenilemenizi tavsiye ediyoruz.
Hayır, termal macun iletken değildir. Eğer reset atmasının sebebi buysa RAM slotuna kaçmış olup kontakt yapamadığı içindir, elektriksel olarak sorun olmaz.
Termal Macun Sürerken Nelere Dikkat Edilmeli? Termal macun sürerken dikkat etmeniz gereken en temel şeylerden bir tanesi de homojen olarak dağılmasıdır bununla birlikte yeteri miktarda sürmezseniz değiştirme sıklığınız azalır aynı şekilde fazla sürmek de çok kötü etkiler.
İşlemcinin kendisini temizlemek için, özel bir temizleyici sprey kullanabilirsiniz. Ancak, bu spreyi dikkatli bir şekilde kullanmalı ve işlemcinin üzerinde kalıntı bırakmamalısınız. Son olarak, fanı yerine takın ve bilgisayarınızı tekrar çalıştırın.
Termal macun modellerinde en yaygın model şırınga şeklinde kullanıma hazır olanları. 1 gram, 2 gram, 3 gram, 4 gram, 5 gram olarak tek kullanımlık modelleri ile dilediğiniz termal macunu seçmek mümkün. Bununla birlikte 30 gram, 50 gram kavanozlarla da farklı boyutlarda karşımıza çıkabilir.
Isı iletkenlik değerlerini kontrol edin. Her macunun kalitesi ve ısı iletkenlik değerleri (W/mK) değişkenlik göstermektedir, bu durumda da kullanacağınız macunu iyi seçmeniz gerekir. Isı iletkenlik değeri düşük olan bir termal macun, kötü performans göstererek cihazınızda daha fazla ısınmaya neden olabilir.
200 TL - 650 TL
Profesyonel ve güvenilir Fan Temizliği ve Termal Macun Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Fan Temizliği ve Termal Macun Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
İsraf edilmeden uygulanırsa 2-3 kez uygulanabilir.
Diğer adı ile işlemci macunu, bilgisayar içerisinde oldukça etkili bir yapıdadır. Bilgisayarın ısınmaması için termal macuna ihtiyaç vardır. Bilgisayarın ısınması durumda bilgisayar zarar görecektir.
%9 indirimle Hadron HN254 30 gr Termal Macun 37 TL'ye, %10 indirimle Wipaste C2 4 gr Termal Macun 134 TL'ye, %8 indirimle Arctic MX-4 AR-ACTCP00031B 4 gr Spatulalı Termal Macun 207 TL'ye, %20 indirimle Powermaster PWR- 880 1 gr Termal Macun 19 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Sisteminizin en iyi görünümde kalması ve PC'nizin kullanım ömründe önemli azalmaları önlemek için bilgisayarınızı her üç ila altı ayda bir temizlemenizi öneriyoruz. Aynı zamanda bilgisayarınızın içini temizlemeye vakit ayırmak da iyi bir fikirdir.
Söz konusu aşınmalar, cihazınızın performanısın kötü etkiler hatta bozulmaya sebep olabilir. Bilgisayarınızda donma, takılma ve aşırı ısınma gibi problemler yaşanmadan önce laptop bakımı yaptırabilirsiniz. Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir.
"İyi termal macun nasıl anlaşılır?" diye sorarsanız kısaca cevaplayalım. Termal macun alırken iletkenlik farklarına dikkat etmelisiniz. Bu değerler, ürünün kalitesini ifade eder. Kötü kalitede bir termal macun kısa sürede kururken kaliteli macunlar uzun süre kurumaz.
Termal macunu tam olarak kullandığımız yer bu hava ile dolu olan küçük boşluklardır. Yapı olarak ısıyı en iyi şekilde iletebilmesi için içerisinde silikon, karbon, metal oksit, bakır, gümüş, çinko, alüminyum tozları bulunur. Piyasadaki termal macunlar genelde beyaz renklidir.
Termal macun alırken dikkat etmeniz gereken en önemli faktör, minimum 5 W/m-k olan bir termal macun basit ev kullanıcıları için en ideal seçimdir. W/m-k değeri arttıkça ısı iletimi artar, işlemcinin anlık yük altında ısı iletimi arttığı için soğutma bloğu işlemciyi doğru bir şekilde soğutur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri