Termosunuzu içi sıvı doluyken, kesinlikle buzdolabında veya buzlukta saklamayınız. Gazlı veya fermante içecek veya yiyecekler ile kullanmayınız. Maksimum izolasyon sağlaması için, kullanmadan önce 5 dakkika boyunca sıcak su ile doldurunuz ve bu şekilde ısıtmaya tabii tutunuz.
Soğuk Yiyecekler İçin Termos
Öncelikle termosunuzu iyi bir şekilde temizleyin. Termosunuzu buzdolabında veya dondurucuda soğutun. Termosu buz veya suyla da doldurabilirsiniz.
Bu şekilde, termos su şişesinin sıcak kalmasının ana nedeninin ısı transferini engellemek olduğunu görmek zor değildir. Bununla birlikte, termos su şişesi dondurmak için buzdolabına konursa, soğuk büzülmeden etkilenecek ve termos su şişesi, iç yapının bükülme deformasyonuna yol açacak soğuk basınca dayanamayacaktır.
Termosun içerisine buz eklemek termosa zarar vermez. Buz yalnızca suyun donmuş hali olduğu için içerisinde herhangi bir kimyasal bileşen barındırmaz. Bu sebeple termosun içerisine buz koymak termosa zarar vermez. Dilediğiniz içecek veya yiyecek için termosun içerisine buz koyabilirsiniz.
Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Termosun maksimum kapasitesini aşmak, termosun içindeki sıcaklığın korunmasını engelleyebilir ve termosun patlamasına neden olabilir. Yemeğinizi termosa koymadan önce mutlaka soğutun. Çok sıcak bir yemek termosun içindeki basıncı arttırabilir ve termosun zarar görmesine neden olabilir.
10.Stanley termosları buzluğa koyabilir miyim? Hiçbir ürünümüzü buzluğa koymanızı tavsiye etmiyoruz. Sıvı maddelerin hacmi, donduklarında büyür, bu yüzden ürününüz eski formuna geri kavuşamayabilir. Bu genişleme, ürünün işlevselliğini, termalini ve mühürünü bozabilir.
Çelik termoslar, sıcak veya soğuk içecekleri uzun süre muhafaza ederler. İç kısımlarındaki vakumlu tasarım sayesinde, termosun içindeki içecekler aynı sıcaklıkta kalır. Çelik termoslar, diğer termos çeşitlerine göre daha hafif ve kolay taşınabilirler.
Termosların içerisine genellikle kahve ve çay koyuluyor. Bunun dışında kamp ve diğer outdoor aktiviteleri için çorbalar ve sıvı oranı yüksek yiyecekler koyulabiliyor. Soğuk içecekleri ise limonata, süt, soğuk çay ve meyve suları olarak sıralayabilirsiniz. Gelelim termosun içine koymamanız gerekenlere.
Sıcak yemekleri buzdolabına koymadan önce soğumasını beklemek. Pişen sıcak yemekleri buzdolabına koyma fikri, yiyeceklerin bozulacağı için hemen hemen hepimize yanlış gelmiştir. Ancak bu konuda sıcak yemekleri buzdolabında soğutmak bir şok etkisi yapacağı için daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Bu hem aniden gelen soğuk hava ile sıcak yemeklerin lezzetini ve yapısını bozabilir, hem de sıcak yemek miktarına da bağlı olarak buzdolabının iç ısısını düşürerek diğer yiyeceklerin bozulmasına ve buzdolabının yıpranmasına neden olabilir. Dolaba koymak için yemeğin ılınmasını bu sebeple beklemek gerekiyor.
Derin dondurucuya koyacağınız gıdaların kaliteli ve taze olması gerekir. Dondurucuya yeni bir gıda koyarken, tamamen donmuş bir gıdanın yanına koymayın. Besinleri, saklama kaplarına koyarak daha kolay bir şekilde saklayabilirsiniz. Eğer besinleri hiç kapatmadan buzluğa koyarsanız, 'donma yanığı' oluşacaktır.
Termosifonun kullanım sıklığına ve kullanılan suyun kalitesine göre, bir süre sonra ısıtıcı üzerinde kireçlenme görülebilir. Bu seslerin kaynağı, kireçlenmiş rezistans veya tıkanmış bir emniyet ventili (otomatik gaz salınımı yapan vana mekanizması) olabilir.
Genel olarak baktığımız zaman 48 saate kadar sıcak tuttuğu kanıtlanmıştır. Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyonu sayesinde Stanley termoslar ısı kaybetmemektedir. 32 saate kadar içecekleri sıcak tutan Stanley, dayanıklı olmasından dolayı şöhret yapmıştır.
Bir termos soğuk şeyleri de aynı şekilde soğuk tutar. Bir çeşit soğutma cihazı içermez. Sıcak şeyleri sıcak tutan vakum, birebir aynı şekilde soğuk şeyleri soğuk tutar. Termosun soğuk muhtevasına aktarabilecek olan ısının, termos duvarları arasındaki vakum nedeniyle ona ulaşması önlenir.
Termoslar; sıcak içeceğin sıcaklığını korumasını sağlarken, soğuk içeceklerin de soğuğu korumasına destek olmaktadır. Günlük kullanım için oldukça uygun olan termos modelleri özellikle uzun süre sıcaklığı koruma özelliği ile tercih edilmektedir.
Stanley termos hakkında
Gövdesinde kullanılan paslanmaz çelik ve BPA içermemesi sayesinde ise bir o kadar sağlamdır. Stanley termoslar ömür boyu garanti taahhüdünü sağlam yapısına güvenerek verir. Dağlarda, zorlu parkurlarda götüreceğiniz her türlü mekânda sizi yarı yolda bırakmaz.
Stanley termoslarınızın içine kuru buz, hayvansal süt ve süt ürünleri, gazlı veya karbonatlı yiyecek ve içecekleri koymanız tavsiye edilmez.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Termosunun içine 1 paket karbonatı dök ve üzerine termos hacmi kadar sıcak su ekle. Birkaç dakika karbonatın sıcak su içinde erimesini bekle. Ardından temizlik fırçasıyla tüm iç yüzeyi iyi şekilde fırçala. Şimdi de musluk suyunun altında karbonatı akıtana kadar termosu yıka.
Termosların üst kısmında hava almayı engelleyen hava almaz bant ya da lastikler vardır. Bu lastikler tahrip olduğunda termos hava almaya başlar. Hava alma durumunda da termosun içindeki yiyecek ya da içecekler kısa sürede sıcaklığını kaybedecektir.
Kolay yıkanabilen ve sağlığa zararlı kimyasal barındırmayan termoslar tercih edilmelidir. Açılıp kapanabilen kapaklı termoslar yerine vidalı kapak sistemine sahip termoslar daha güvenlidir. Kapağın sızdırmaz olduğundan emin olun. Darbeye dayanıklı dış yüzeye sahip termoslara öncelik verin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri