Karanfilli su hafif ılındıktan sonra termosa ekliyor, termos içinde bir gece boyunca bekletiyoruz. Bir sonraki gün karanfilli suyun bıraktığı aromayı gidermek için kullandığınız bulaşık deterjanı ve süngerin yumuşak tarafı ile termosunuzu yıkayın. Hepsi bu kadar.
Termosun içine 1 çay bardağı sirke ilave edin. Üzerine de ağzına kadar oda sıcaklığında su ilave edip kapağını kapatın ve güzelce çalkalayın. Ardından akan suyun altında termosu güzelce yıkayın. Sirke, termosun içindeki kötü kokuların gitmesini sağlayacaktır.
Bir miktar tuzu termos içerisine dökerek kapağını kapatabilir ve bir süre bekledikten sonra termos kokusunun gittiğini fark edebilirsiniz. Termos kokusunu gidermede en etkili yöntemlerden biri de sirke olacaktır. Sirkeli su ile hem termosun temizliğini yapmak hem de oluşan içinde oluşan kokuyu gidermek mümkündür.
Termosu lavabonun içerisine alın ve üzerine yarım çay bardağı karbonat ekleyin. Yavaş yavaş üzerine kaynar su dökmeye başlayın. Karbonat köpürmeye başlayacak ve su termosun içinin temizlenmesini sağlayacaktır. İşlem bittikten sonra termosu durulayarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Termosunun içine 1 paket karbonatı dök ve üzerine termos hacmi kadar sıcak su ekle. Birkaç dakika karbonatın sıcak su içinde erimesini bekle. Ardından temizlik fırçasıyla tüm iç yüzeyi iyi şekilde fırçala.
İlgili 35 soru bulundu
Termosun içine sıcak su doldurun ve içerisinde bir kaşık toz bulaşık deterjanı ekleyin. Biraz beklettikten sonra termosu iyice durulayın. Bir bardak çay fincanının dörtte biri kadar sodayı termosa dökün. Geri kalan kısmını su ile doldurun ve 1 gece boyunca bu şekilde bekletin.
Peki termos çamaşır suyu ile temizlenir mi? Termoslar çok sağlam ürünler olsa da temizlik aşamasında asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Termosun içerisinde alkollü içecekler, soğuk çay, buzlu kahveler koyacaksanız gönül rahatlığı ile buz koyabilirsiniz. Ekstra koyacağınız buz sayesinde termosunuzun soğutma süresi birkaç güne kadar çıkacak.
İlk olarak termosunuzun içine biraz bulaşık deterjanı dökün. Daha sonra bebek biberonu temizleme fırçası ile iç kısmı temizlemeye başlayın. İyice duruladıktan sonra termosunuz yeni kullanımlara hazır.
Kahve insanı olmak zor: Termos bardaklar
Zira termos bardakların iç ve dış tabakası arasında yer alan hava dolu bölüm, yani içeceğinizin sıcak kalmasını sağlayan bölge, bulaşık makinesinin zarar verebileceği bir yapıya sahip.
Bunun için 1 litre suya ¼ bardak çamaşır deterjanı ve 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin. Bu karışmı bulaşık makinenizin içerisini ovmak için kullanın. Contalardan raflara her noktayı temizlemeyi ihmal etmeyin. Ardından en yüksek sıcaklıkta makinenizi boş şekilde çalıştırın.
Kapağını kapatıp biraz beklettikten sonra suyu boşaltın. Termos ısındıktan sonra sıcak içecek veya yiyeceğinizi ekleyin. Kapağını sıkıca kapadıktan sonra dikkatlice çantanıza yerleştirebilirsiniz. Termosunuzda örnek olarak sıcak yulaf ezmesi, sıcak çikolata, çorba, sulu yemek veya çay taşıyabilirsiniz.
Bir damla kadar bulaşık deterjanıyla ürününüzü iz bırakmayacak şekilde kirlerden arındırmanız mümkün. Termos içi nasıl temizlenir diyecek olursanız da bunun için bulaşık teli veya süngeri kullanabilirsiniz. Dibini de etkili bir şekilde temizlemek istiyorsanız, bulaşık fırçalarından yardım alabilirsiniz.
Son olarak termos bakımıyla ilgili birkaç ipucu paylaşarak bitirelim: Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
Sirkeyi ve peroksiti termosun dibine dökün. Kabartma tozu ekleyin. Termosun geri kalanını sıcak (ne kadar sıcak olursa o kadar iyi olur) suyla doldurun. Şimdi birkaç saat bekleme vakti.
Termosun içerisine sıcak içecek koyduğunuzda bunun herhangi bir zararı olmuyor. Ancak kaynar su koyduğunuzda durumlar biraz değişebiliyor. İç haznesi paslanmaz çelik ve cam yapılı olan iki çeşit termoslar bulunuyor. Paslanmaz çelik termoslara kaynar su koyduğunuzda kötü bir durum yaşanmıyor.
Bir kere kaynama noktasıan yakın sıcak suyu hangi plastiğe temas ettirirsen ettir orada bir koku oluşur. Fakat 3-4 saat sonra kullandığınızda böyle bir sorun yaşamazsınız, hem içerideki sıcak kahve biraz daha içilebilir sıcaklığa düşmüş olur.
Termoslar, içeceklerinizi uzun süre sıcak veya soğuk tutmak için tasarlanmış kullanışlı kaplardır. Ancak, bilinçsizce yapılan termos temizliği, birçok kişi için sorun olabilir. Peki, termoslar bulaşık makinesinde yıkanabilir mi? Bu sorunun cevabı, ne yazık ki hayır.
Yıkarken çamaşır suyu veya klor içeren temizliyciler kullanmayınız. Kesinlikle mikrodalgada kullanmayınız. Laken termosunuzu kullanmadığınız zamanlarda üst kapağını açık olarak saklayınız. Termosunuzu içi sıvı doluyken, kesinlikle buzdolabında veya buzlukta saklamayınız.
Gazlı içecekler
Bu içecekler termosunuzun paslanmaz çelik yapısına hiçbir şekilde zarar veremez. Ancak zarar verebilecekleri şey vakum sağlayan kapağın conta bölümüdür. Zaman içinde bu kısımda asitli içecekler nedeniyle bozulma meydana gelebileceğinden termos içinde asitli içeceklerin saklanması önerilmiyor.
Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir. Kahve veya çay gibi sıcak tutulması veya süt gibi soğuk tutulması gereken içecekler için de termos kullanabilirsiniz.
Çelik termosta bir sorun olmuyor ama uzun süre bekletmemek lazım ve içtikten hemen sonra iyi yıkamak lazım.
Termos nasıl temizlenir sorusuna daha doğal bir çözüm arayanlardansanız, koku gidermek için kullanılan yöntemleri temizlik için de tercih edebilirsiniz. Karbonat, sirke gibi maddeler kokuları önlemesinin yanı sıra temizlik konusunda da size yardımcı olur.
Çamaşır suyu sıcak suyla kullanılırsa içeriğindeki aktif klor maddesinin etkisi çok hızlı bir şekilde artacaktır. Bu nedenle çamaşır suyu ile sıcak su asla aynı kapta ya da birlikte olmamalıdır.Eğer dikkatli bir şekilde kullanılmazsa kişide ciddi ve oldukça tehlikeli yanı ve birde zehirlenmelere neden olur.
Gönül rahatlığıyla sıcak yemeğinizi koyabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri