Termosa maden suyu koyup bekletme Termosun içine tuz koyup aşındırmaktan korkuyorsanız maden suyu da kullanabilirsiniz.
Stanley termoslarınızın içine kuru buz, hayvansal süt ve süt ürünleri, gazlı veya karbonatlı yiyecek ve içecekleri koymanız tavsiye edilmez. Bu tarz gıdalar, basıncın artmasına sebep olur ve bu durumda vakumlu kapağın bozulmasına, cildinizi yakabilecek sızıntılara veya dökülmelere yol açabilir.
Termosun içerisinde alkollü içecekler, soğuk çay, buzlu kahveler koyacaksanız gönül rahatlığı ile buz koyabilirsiniz.
Bir miktar tuzu termos içerisine dökerek kapağını kapatabilir ve bir süre bekledikten sonra termos kokusunun gittiğini fark edebilirsiniz. Termos kokusunu gidermede en etkili yöntemlerden biri de sirke olacaktır. Sirkeli su ile hem termosun temizliğini yapmak hem de oluşan içinde oluşan kokuyu gidermek mümkündür.
Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir. Kahve veya çay gibi sıcak tutulması veya süt gibi soğuk tutulması gereken içecekler için de termos kullanabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Termosun içerisindeki kaynar suyu, içeceğinizi koyacağınız zamana kadar bekletiyorsunuz. İçeceğinizi koymadan hemen önce içindeki suyu boşalttığınızda termosunuz ısı kaybetmemiş oluyor. Böylece içeceğiniz normalden daha uzun süre sıcak kalıyor.
Gazlı içecekler
Bu içecekler termosunuzun paslanmaz çelik yapısına hiçbir şekilde zarar veremez. Ancak zarar verebilecekleri şey vakum sağlayan kapağın conta bölümüdür. Zaman içinde bu kısımda asitli içecekler nedeniyle bozulma meydana gelebileceğinden termos içinde asitli içeceklerin saklanması önerilmiyor.
Çok basit. Termosun içine yarım tatlı kaşığı kadar karbonatı dökün ve ardından üzerine biraz da ılık su ekleyin. Biraz beklettikten sonra dipteki lekelerin çıktığını görecekseniz. Eğer dibe ulaşıp fırçayla ovalama şansınız varsa bu da yine hızlı bir çözüm olarak uygulanabilir.
Bunun için kokuyu giderme özelliği olan tuzdan yararlanabilirsiniz. İçerisine tuz koyduğunuz termosu, bir gece bu şekilde beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Daha etkili bir çözüm için tuzun yanına buz parçaları da ekleyebilirsiniz.
Bunun için şu adımları izlemen yeterli olacaktır: Termosunun içine 1 paket karbonatı dök ve üzerine termos hacmi kadar sıcak su ekle. Birkaç dakika karbonatın sıcak su içinde erimesini bekle. Ardından temizlik fırçasıyla tüm iç yüzeyi iyi şekilde fırçala.
Cam Termos mu Çelik Termos mu? Cam termoslar genellikle daha iyi bir ısı yalıtımı sağlar ancak daha kırılgandırlar. Çelik termoslar ise daha dayanıklıdır ancak ısı yalıtım özellikleri cam termoslardan biraz daha düşük olabilir.
Günümüz termosları ısı transferini daha da azaltmak adına plastik ya da strafor tabakalardan da faydalanabilir. En iyi termos modellerini kullanıyorsanız, termosunuza doldurduğunuz kahvenin saatler sonra sıcak, limonatanın ise saatler sonra soğuk olacağından emin olabilirsiniz.
En güzeli sıcak suyu termosa koyup su olarak kullanmak.. Hazır kahveler tavsiye edilmemekle beraber, ders ortamında nescafe veya jacop Monarch gibi tek kullanımlık paketler kullanılabilir..
Termos, içerisinde bulunan içecekteki ısının kaçmasını engelleyerek içeceğin sıcak kalmasını sağlamaktadır. İçecek, termosun içerisine konulduğunda hava yoluyla içerisinde bulunan ısının dışarıya çıkmasını önleyici bir ısı yalıtımı sayesinde sıcak tutmaktadır.
Ürünler üretilirken iki şişe arasında vakumlu boşluk oluşturulur. Bu alan sayesinde ısı iletimi önemli ölçüde azalır. Böylelikle içine konulan içecek, uzun bir süre ısısını kaybetmeden durabilir.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Peki termos çamaşır suyu ile temizlenir mi? Termoslar çok sağlam ürünler olsa da temizlik aşamasında asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Termosların üst kısmında hava almayı engelleyen hava almaz bant ya da lastikler vardır. Bu lastikler tahrip olduğunda termos hava almaya başlar. Hava alma durumunda da termosun içindeki yiyecek ya da içecekler kısa sürede sıcaklığını kaybedecektir.
Termosun içine sıcak su doldurun ve içerisinde bir kaşık toz bulaşık deterjanı ekleyin. Biraz beklettikten sonra termosu iyice durulayın. Bir bardak çay fincanının dörtte biri kadar sodayı termosa dökün. Geri kalan kısmını su ile doldurun ve 1 gece boyunca bu şekilde bekletin.
Termosu temizlerken şu yöntemleri kullanabiliriz: Gerekli olan malzemeler: Ilık su, yumuşak bir sünger ve deterjan Uzun süre lekeli olan termosu temizlerken, bir bebek biberonu temizleme fırçasını tercih edin. Daha sonra termosun içine su koyun ve iyice çalkalayın. Ardından ılık su, deterjan koyup tekrar çalkalayın.
İlk olarak termosunuzun içine biraz bulaşık deterjanı dökün. Daha sonra bebek biberonu temizleme fırçası ile iç kısmı temizlemeye başlayın. İyice duruladıktan sonra termosunuz yeni kullanımlara hazır.
Paslanmaz çelik kararmaya ve su izlerine eğilimlidir. Bu nedenle parlaklığını geri kazanmak için çelik eşyalarınızı düzenli olarak cilalayın. Paslanmaz çeliğin yüzeyini su, sirke veya zeytinyağı gibi toksik olmayan temizleyiciler veya özel bir çelik temizleyici kullanarak parlatabilirsiniz.
Dilediğiniz miktara göre suyu kaynatın. Demliğin üstüne kaynattığın su miktarına uygun düşecek ölçüde çay ekleyin. Bu miktar genellikle 150 ml için 1 yemek kaşığı (5 -6 gr) çaydır.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Bir termos soğuk şeyleri de aynı şekilde soğuk tutar. Bir çeşit soğutma cihazı içermez. Sıcak şeyleri sıcak tutan vakum, birebir aynı şekilde soğuk şeyleri soğuk tutar. Termosun soğuk muhtevasına aktarabilecek olan ısının, termos duvarları arasındaki vakum nedeniyle ona ulaşması önlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri