Örneğin Thermos Çelik Yemek Termosu, sıcak katı yiyecekleri veya sıcak çorbaların ısısını 24 saate kadar koruyabiliyor. Soğuk tüketmek istediğiniz meyve ve yiyecekleri ise 14 saate kadar serin tutabilirsiniz.
Kapağını kapatıp biraz beklettikten sonra suyu boşaltın. Termos ısındıktan sonra sıcak içecek veya yiyeceğinizi ekleyin. Kapağını sıkıca kapadıktan sonra dikkatlice çantanıza yerleştirebilirsiniz. Termosunuzda örnek olarak sıcak yulaf ezmesi, sıcak çikolata, çorba, sulu yemek veya çay taşıyabilirsiniz.
Kaynamış suyu termosun içerisine doldurun ve kapağını kapatıp bekleyin. Önceden hazırladığınız yemeği mikrodalga fırında ısıtın. Yemek ısındıktan sonra termosun içerisindeki suyu dökün ve hemen yemeği termosun içerisine koyun. Bu işlemi yaparken ısı kaybı olmaması için elinizi olabildiğince çabuk tutun.
Son olarak termos bakımıyla ilgili birkaç ipucu paylaşarak bitirelim: Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir.
Termosun maksimum kapasitesini aşmak, termosun içindeki sıcaklığın korunmasını engelleyebilir ve termosun patlamasına neden olabilir. Yemeğinizi termosa koymadan önce mutlaka soğutun. Çok sıcak bir yemek termosun içindeki basıncı arttırabilir ve termosun zarar görmesine neden olabilir.
İlgili 25 soru bulundu
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Örneğin süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için uzun süre muhafaza edilmeye elverişli değildir. Termos içerisinde bile olsa açıldıktan kısa süre sonra bozulabilir.
Termosta Sıcak İçecek Ne Kadar Süre Sıcak Kalır? Termosa koyduğunuz içeceğin sıcaklığını daha uzun süre koruyabilmesi için termosun içinin sıcak olması gerekiyor. Sıcak bir suyla önceden ısıttığımız termosun içine içeceğinizi koyduktan sonra kapağını kapalı tuttuğunuzda en az 6 saat aynı sıcaklığını koruyabiliyor.
Belirli sıcaklıklarda bakteri üremesi meydana gelebileceğinden Stanley termosların ya da diğer Stanley ürünlerinin içine hayvansal süt ve süt ürünlerinin uzun süre konması önerilmiyor. Bakteri üremesinin yanı sıra fermantasyon, basınç oluşumuna neden olabilir ve kapak contasına zarar verebilir.
Stanley markası William Stanley Jr. tarafından Amerika'da kurulmuş bir markadır. Zaman çizelgesine bakacak olursak zaman içinde pek çok farklı yerde üretim yapan marka, şimdilerde Seattle, WA merkezli Pacific Market International tarafından satın alındı ve üretim tesislerini Çin'e taşıdı.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Bu nedenle “yemek termosu ne işe yarar?” diye merak ediyorsanız “yemek termosu, içine konulan yiyeceklerin o anki ısısını uzun süre korur ve her zaman taze, sıcak ya da soğuk yiyecekler tüketmenize yardımcı olur.” Soğuk tutma özelliği sayesinde içi çelik yemek termosu salata, meyve, sebze, kahvaltılık gibi yiyeceklerin ...
Yemek termosu alırken nelere dikkat edilmeli? Yemek termosu alırken malzeme kalitesi, boyutu ve sızdırmaz özelliği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Alanında kendini kanıtlamış markaları tercih ederseniz, uzun süreli kullanımlarda yaşayacağınız sorunların önüne geçebilirsiniz.
Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir. Kahve veya çay gibi sıcak tutulması veya süt gibi soğuk tutulması gereken içecekler için de termos kullanabilirsiniz.
Yemek termoslarına, dondurma, yoğurt, zeytinyağlı yemekler, salata, soğuk tatlılar gibi soğuk yiyecekler, sıcak yemekler, çorbalar, kuru gıdalar koyulur. Gazlı içeceklerin ve buzların koyulması ise önerilmemektedir.
Kapların içinde kanserojen herhangi bir kaplama yoktur. Çelik, hafif ateşte ısıtılabilir ve buzdolabında saklanabilir özelliği ile diğer saklama kaplarından ayrılır. Kaplarda hem katı hem de sıvı gıdalar kolaylıkla taşınır.
Haşlanmış tavuk oda sıcaklığında, 0-4 arası sıcaklıkta 2 saate kadar dayanır. Buzdolabında ise 4 günden sonra tüketilmemelidir.
Stanley termoslarınızın içine kuru buz, hayvansal süt ve süt ürünleri, gazlı veya karbonatlı yiyecek ve içecekleri koymanız tavsiye edilmez.
Beklemiş, bayat çay kesinlikle tüketilmemeli.
Çayın hazırlandıktan sonraki ilk yirmi beş dakikası tüketim için en uygun zamandır. Çayın hemen içilecek olması durumunda ilk on beş dakikanın sonunda çay süzülerek yapraklarının daha fazla demlenmesi engellenmelidir. Tarihi geçmiş olan çaylar tüketilmemelidir.
1. Kaynamış su paslanmaz çelik termos şişeye konur, üzeri kapatılır ve kapatılırsa ertesi gün içilebilir çünkü musluk suyu kaynatıldıktan sonra bakteri ve mikroorganizmaların çoğu ölür ve bakteri ve mikroorganizmalar olmaz. kapalı duruma girin, böylece gece boyunca saklanabilir.
Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar termosunuzun boya kaplamasına, metal aksamına ve contalarına zarar vermektedir.
Tuz gücü!
Tuz bildiğiniz üzere kötü kokuları çeker. Termosumuzda oluşan kötü kokuyu gidermek için 1 çay bardağı ila yarım çay bardağı arasındaki tuzu termosa boşaltıp, kapağını hafif bir şekilde kapatıyoruz. Sabah uyandığımızda termosu duruluyor, kötü kokulara veda ediyoruz.
Termosunun içine 1 paket karbonatı dök ve üzerine termos hacmi kadar sıcak su ekle. Birkaç dakika karbonatın sıcak su içinde erimesini bekle. Ardından temizlik fırçasıyla tüm iç yüzeyi iyi şekilde fırçala.
Genel olarak baktığımız zaman 48 saate kadar sıcak tuttuğu kanıtlanmıştır. Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyonu sayesinde Stanley termoslar ısı kaybetmemektedir. 32 saate kadar içecekleri sıcak tutan Stanley, dayanıklı olmasından dolayı şöhret yapmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri