[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır. Türkçede etmek, edilmek, olmak gibi yardımcı fiillerle üretilmiş olan birçok birleşik fiil bulunur. Bu yardımcı fiillerin kullanımı ile oluşan birleşik fiiller genel olarak ayrı yazılır. Ancak bazı durumlarda bitişik yazılması gerekebilir.
Öncellikle gelin “Teşekkür etme” ifadesinin sözlük anlamına bakalım: Türk Dil Kurumu gayet net bir biçimde ifade etmiş: “hoşnutluğunu anlatmak”… Yani, küçük de olsa yapılan bir hizmete veya iyiliğe karşılık, karşınızdakine hoşnutluğunuzu bildirmek ve olumlu bir geribildirim yapmaktır.
Üst de “rica ederim” der.
Teşekkür veya takdir etmek, bir şeyin değerini ve anlamını kabul ederek karşınızdaki ile olumlu bir duygusal bağ hissetmek değil midir? Teşekkür, aslında iyiliğin bir tasdikidir. Teşekkür ile hayatta bize yaşatılan iyi şeylerin olduğunu onaylıyoruz.
İlgili 37 soru bulundu
Harvard Sağlık Enstitüsünün yaptığı araştırmaya göre teşekkür etmek, kişinin günlük hayatını, geçmişe bakış açısını ve geleceğe karşı olumlu tutumunu etkileyebiliyor. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre teşekkür etmek: Kişiye pozitif bir bakış açısı kazandırır. Deneyimlerden alınan zevkin artmasını sağlar.
Çünkü karşılıklı olarak minnettarlık duygusu besleyen çiftler, birbirlerine daha saygılı, sabırlı ve daha yapıcı hale geliyor. Bu, çiftlerin kendini değerli ve çekici hissetmesini sağlıyor. Ayrıca teşekkür, kötü bir seyir izleyen ilişkilerde kaosa sebep olan meseleleri de iyileştirebiliyor.
Önemli değil: Birisi size Teşekkür ederim dediğinde Önemli değil, Bir şey değil ya da Sorun değil gibi bir cevap vermelisiniz.
dolayısıyla da rücû etmek de geri dönmek, vazgeçmek, iade etmek gibi anlamlara gelir. bu yüzden de birisi teşekkür ettiğinde ona karşılık söylenen "rica ederim" cevabı aslında "ben size teşekkür ederim" ya da "aynı şekilde teşekkürünüzü size iade ediyorum" gibi anlamlar taşıyan bir kibarlık ve saygı göstergesidir.
Bize iyilik edene teşekkür etmezsek, onun gönlünü almazsak, onun rızasını almazsak, Allah bizden razı olmaz.
Thank you interj
teşekkür ederim, sağol, sağolun ünl.
teşekkür - Nişanyan Sözlük. Arapça şkr kökünden gelen taşakkur تشكّر “şükretme” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça şakara شكر “şükretti” fiilinin tafaˁˁul vezninde V. masdarıdır.
Sade ve Sadece, Gülben Ergen'in 2 Haziran 2002 Pazar günü çıkardığı üçüncü müzik albümü. Toplam 400.000 satış grafiğine ulaştı. "Abayı Yaktım", "Sadece", "Arka Sokaklar", "Teşekkür Ederim" ve "Sandık Lekesi" şarkıları hit oldu.
Türk Dil Kurumunun resmi internet sitesinde de yer alan kullanımına göre teşekkür doğru yazılışı iki k harfi kullanılarak olmalıdır. Aksi takdirde yazım hatası yapılmış olur. Teşekür olarak yazıldığı zaman yazım yanlışı yapılmış olan bu kelime yazılırken iki k harfi kullanılmalıdır.
thank you ünl. much obliged ünl. bless you ünl. tks (thanks) expr.
Aleyküm selâm veya Ve aleyküm Selâm (Arapça: وَعَلَيْكُمُ ٱلسَّلَامُ), müslümanlar tarafından sıkça kullanılan ve "Allah'ın selamı üzerinize olsun" anlamına gelen selamlaşmadır.
Aferin sözcüğünün sahip olduğu anlam kadar doğru yazılması da önemlidir. Aferin sözcüğünün doğru yazılımı TDK tarafından paylaşılıyor. TDK'ya göre aferin sözcüğü, "aferin" şeklinde yazılması gerekiyor.
Nasılsın diye soranlara da merhaba diyorum. Benim için nasılsın sorusunun en harbi cevabı; Merhaba'dır...
[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
Bir tez teşekkür yazısı, öğrencilerin son sınıf veya yüksek lisans tezi araştırma ve yazma sürecinde kendilerine yardımcı olan ve destekleyen kişilere (veya kuruluşlara) teşekkür edebilecekleri özel bir bölümdür.
“En mutlu anımda benimle bu mutluluğu paylaştığın ve bana bu özel hediyeyi armağan ettiğin için sana çok teşekkür ederim sevgilim. Varlığın, aşkın ve yaşattığın tüm güzellikler için de ayrıca teşekkür ederim. Bugün ve gelecek her yeni günde daima birlikte olmak dileğiyle. Seni çok seviyorum, iyi ki varsın!
Tabiata teşekkür etmek akıl dışıdır, dalalettir, şirktir.
İşte bunun içindir ki hem Rabbimize şükredici kul olmak, hem de nimetlerin bizlere ulaşmasına aracılık yapan insanlara teşekkür edici olmakla yükümlüyüz. İnsanalara teşekkür etmek, Rabbimize ibadettir. İbadet Rabbimizin emirleri ve yasaklarına itaattir. Aziz Peygamberimizin öğütlerine itaattir.
Dilimizde, insanlardan gelen iyiliğe karşı izhâr edilen şükrü, teşekkür kelimesiyle ifade ederiz. "Şükr" kelimesini ise, aynen "hamd" gibi Allah için kullanırız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri