Teşviklerden küçük büyük tüm işletmeler ve ergin olan tüm Türk vatandaşları faydalanabilmektedir. Teşvik için genel bir yaş, cinsiyet ya da refah seviyesi aranmaz fakat kişilerin idari para cezası, vergi borcu gibi finansal durumlarına bakılabilmektedir.
SGK Teşviklerinden Kimler Faydalanabilir? SGK teşviklerinden küçük veya büyük farketmeksizin bütün işyerleri faydalanma hakkına sahiptirler. İşyerindeki personel sayısının uzun-kısa vadede arttırılmış olması en önemli husustur. Bunlara ek olarak bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekmektedir.
✓ 5335 sayılı Kanun'un 30. maddesinin 2. fıkrası kapsamına giren kurum ve kuruluşlar teşvikten yararlanamaz. ✓ Sosyal güvenlik destek primine tabi çalışan sigortalılardan ve yurtdışında çalıştırılan sigortalılardan dolayı da bu teşvikten yararlanılamayacaktır.
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİM TEŞVİKİ NEDİR? Belirli yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartını yerine getirip emeklilik ve yaşlılık aylığı bağlanan sigortalıların yaşlılık aylığı kesilmeden hizmet akdine tabi çalışmaları halinde işverenlerinden alınan primdir.
Sigortalı yönünden:
Fiilen çalışması, Kadın sigortalının 18 yaşından büyük olması halinde olması halinde 24 ila 54 ay arasında destek verilmektedir. Erkek sigortalının 18 – 29 yaş arasında olması halinde 24 ila 54 ay arasında, 29 yaşından büyük olması halinde 6 ila 24 ay arasında destek verilmektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Teşviklerden küçük büyük tüm işletmeler ve ergin olan tüm Türk vatandaşları faydalanabilmektedir. Teşvik için genel bir yaş, cinsiyet ya da refah seviyesi aranmaz fakat kişilerin idari para cezası, vergi borcu gibi finansal durumlarına bakılabilmektedir. SGK teşvikleri hem işçilere hem işverenlere verilmektedir.
sigortalılar açısından 30 ay süreyle, söz konusu destekten yararlanılır. prime esas kazanç alt sınır üzerinden hesaplanan sigorta primi işveren hissesinin tamamı tutarında söz konusu destekten yararlanılır. olması. devam ediyor olması, ✓Kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması.
Bu oranlar SGK tarafından belirlenir. Bu oranları hesaplamak için personel sayısı, personel sayısı artışı, genç işçi çalıştırma oranı gibi birçok etken kullanılmaktadır.
Teşvikten yararlananların brüt asgari ücretin yüzde 34.5'i oranındaki 4B sigorta primleri hazine tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda aylık 1234 lira ödeniyor.
14.04.2011 tarihinde yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'unun 11. maddesinde şike ve şikeye teşvik suç olarak düzenlenmiştir. Bu düzenleme ile spor alanında yaygınlaşan şike ve teşvik primi uygulamaları önlenmek istenmiştir.
İstihdam teşvikleriyle, belirli şartları taşıyan işsizleri istihdam eden işverenlere değişen sürelerle ve tutarlarla prim, vergi veya ücret destekleri sağlanmaktadır. Bu teşviklerden bir bölümü İşsizlik Sigortası Fonu'ndan finanse edilmekle birlikte, işlem uygulayıcısı Sosyal Güvenlik Kurumu'dur.
31.12.2023 tarihine kadar işsiz olan kişileri istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payları (2023 Temmuz – Aralık dönemi için 2.749,97 ila 20.624,79 TL) İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanmaktadır.
Başka bir deyişle, elde edilecek toplam indirim tutarı, prime esas kazanç üzerinden %20,5'luk tutar kadar olacaktır. 2021 yılı için SGK prim tavanı olan 26.831,40 TL tutar bu hususta da tavan olarak belirlenmiştir.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) teşvik, istihdamın artması ve işsizliğin azalmasını sağlamak amacıyla, yine Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği şartlara göre birçok iş yerinin ve işçinin desteklenmesidir.
İŞVERENLERİN EN ÇOK YARARLANDIĞI SGK PRİM TEŞVİKİ 2023 YIL SONUNA KADAR UZATILDI! 32058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun geçici 10'uncu maddesinin (6111 teşviki) uygulama süresi 31/12/2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Devlet Teşviği Nedir? Devlet teşviği, bir ülkenin ekonomik büyümesi, kalkınması ve istihdamın artması adına yatırımcı ve girişimcilere yapılan yatırımlar olarak genellenebilir. Bölgenin gelişmesinde büyük bir ivme yaratan yatırımlar sonucu, ham madde, eleman, malzeme gibi ihtiyaçlar doğar.
Söz konusu sigortalılar dışındaki diğer sigortalılar için yararlanılmış olan istihdam teşvik ve destekleri ile asgari ücret destekleri geri alınmayacağı açıklanmıştır. Devlet politikası sonucu olarak sağlanan teşvik ve desteklerin doğru bir şekilde kullanılması şüphesiz en doğru olanıdır.
O halde akademik teşvik ödemesi tutarı nasıl hesaplanır? Akademik teşvik ödeme tutarı formülü= En yüksek memur brüt aylığı*Akademik unvanlara göre belirlenen oran*(Akademik Teşvik puanı/100) dır. Akademik teşvik ödemesi tutarı da = 836,66 X 0,8 X (Akademik Teşvik Puanı/100) dır.
2023 ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret desteğinde yeni tutarı açıkladı. Buna göre; Küçük işletmelere verilecek asgari ücret desteği 400 liradan 500 liraya yükseldi. Asgari ücret desteği önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulanacak.
Teşvik Ek Ödeme Tutarları 2023
Mesleğe yeni başlayan asistanlar 8.000 TL teşvik ödemesi alırken, total ücretleri ise 30 bin ile 35 bin arasını bulmaktadır. Nöbet, ek ödeme ile, 31 yıllık hemşire kadrosunda görevli bir sağlık personeli ise 13 bin civarı maaş ve 1.100,00 TL teşvik ödemesi aldı.
Sigortalının işe alındığı işyerinden dolayı SGK' ya prim, idari para cezası, gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmaması şarttır. Prim borçlarının yeniden yapılandırılmış veya taksitlendirilmiş olması durumunda taksitlendirme ve yapılandırma sürecinin devam ettiği sürece işverenler bu teşvikten yararlanabilir.
Teşvik, istihdamın artması ve işsizliğin azalmasına katkı sağlamak için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği şartlar çerçevesinde birçok iş yerinin ve işçinin desteklenmesidir. Ekonominin temel taşı olan işletmelerin ayakta kalması, işsizliğin azalması bakımından firmaların desteklenmesi hayati öneme sahiptir.
1 Aylık Sigorta Primi Ne Kadardır? Asgari ücret işveren maliyeti dâhilinde sağlık ve işsizlik primleri bulunur. İşsizlik ödeneği dışında kalan tutar sigorta primi olarak adlandırılır. Temmuz ayından itibaren geçerli olmak kaydıyla 2023 aylık sigorta primi 2.749,87 TL'dir.
Teşvikten yararlanma süresi
4447/50. maddede öngörülen teşvikten işsizlik ödeneği almaya hak kazanmış sigortalının işsizlik ödeneği alacağı süre kadar yararlanılabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri