text-align : Metin Hizalama CSS'de "text-align" özelliği , bir metnin yatay hizalamasını ayarlamak için kullanılır.Metin sola , sağa hizalanmış, ortalanmış veya iki yana yaslanmış olabilir.
ALIGN parametresi, WEB sayfalarına konulan nesnelerin konumlarını belirleyen parametredir. Text, image, başlık, tablo, tablo hücrelerinin içeriği, form, form alanlarında değerler vb objelerin konumlarını, bulundukları bölgenin sol, sağ, üst ve alt sınırlarına göre belirler.
text-transform: text-transform özelliği ile metnin büyük harf ya da küçük harf olmasını belirtebilirsiniz. text-decoration: css özelliği ile metnin alt çizgili, ya da üstü çizgili olmasını sağlayabilirsiniz.
Align : Tabloya düşey hizalama için kullanılır.Align parametresi left right center ile birlikte kullanılır. Width: Tablonun genişliğinni büyütmek için kullanılır. Height : Tablonun yüksekliğini büyütmek için kullanılır.
Css Text Transformation Nedir ve Nasıl Kullanılır ? Css text transformation özelliği yazı karakterlerini büyük harften küçük harfe, küçük haften büyük harfe ya da kelimelerin baş harflerinin büyük harfe çevrilmesinde kullanılır. Örneğimizde; ** text-transform:uppercase; diyerek tüm harfleri büyük harfe çevirmiş oluruz.
İlgili 37 soru bulundu
text-align : Metin Hizalama
CSS'de "text-align" özelliği , bir metnin yatay hizalamasını ayarlamak için kullanılır.Metin sola , sağa hizalanmış, ortalanmış veya iki yana yaslanmış olabilir.
Bu kodlar, web dökümanının <HEAD> ... </HEAD> bölümü içine yazılmalıdır. Eğer, CSS dosyası ile web dökümanı aynı dizinde değillerse, CSS dosyası için URL yazılmalıdır.
Align özelliği etrafındaki etiketlere göre tablonun nasıl hizalanacağını tanımlar. Tarayıcılar normalde tablodan önce ve sonra satır sonu bırakırlar, align özelliği etrafındaki etiketlere göre tablonun hizalanmasını ve uyumu sağlar.
text-align:center; => ortaya hizalanır. text-align:right; => sağa hizalanır. text-align:justify; => sağa ve sola hizalanır.
Align ( Hizalama ) Komutu:
Seçilen nesneleri başka bir nesneye göre hizalayabilmemizi sağlar. Uygulanışı: Komuta girdikten sonra hizalama esnasında hareket edecek nesneler seçilir, enter e basılır.
- text-shadow : Metinleri veya yazılara gölge efekti eklemek için kullanılır. - box-shadow : block türündeki elementlere gölge efekti vermek için kullanılır.
Açıklama. Metni büyük harfe çevirir.
CSS'de text-overflow özelliği, taşan içeriğin kullanıcıya nasıl gösterileceğini belirtir. Ekrana sığmayan yazıların sonuna üç nokta koyma imkanı sağlar ve genellikle bu özellik için kullanılır.
İstediğiniz html elementinin içeriğini ortalamak için style="text-align: center" demeniz yeterlidir.
align-content CSS Değerleri
stretch değeri auto değerdeki boyutlu öğelerin çapraz eksene göre boyutlarını sığacak şekilde width ya da height değerlerinin eşitlenerek artırılmasıdır.
Metni Ortalama Nasıl Yapılır ? Metni bir etiketin içinde ortalamak için text-align: center; kullanılır.
CSS text-align özelliği, bir metne yatayda hizalama vermek için kullanılır. Bir yazı ortalanabilir(center), sola/sağa yaslanabilir (left/right) ya da satırdaki diğer yazılara göre hizalanabilir(justify).
Alt öğenin içeriği, vertical-align: middle özellik kullanılarak dikey olarak ortalanır . İçeriği yatay olarak hizalamanız gerekiyorsa, yalnızca text-align: center üst öğede kullanmanız gerekir . Bu teknik tüm modern tarayıcılarda harika çalışır.
Ayrıca dikeyde ortalanmak istenen elemente vertical-align tanımı yaparak element dikeyde ortalanır. (Bu özelliği IE kavrayamamaktadır. Kavramamakta da ısrarlıdır. IE 7 display:table ve türevlerini desteklemiyor.)
< TD ALIGN=right > Hücrenin içeriği yatay doğrultuda hücre içinde sağa dayanır. < TD ALIGN=left > Hücrenin içeriği yatay doğrultuda hücre içinde sola dayanır.
justify-items
Kapsayıcı grid içindeki ögelerinin tamamının yatayda hizalanması için kullanılır. Yatayda tüm grid ögelerini ortalamış olduk. Grid ögesinin içeriği grid hücresinin alanından daha büyükse bu özellik işlevsel olur.
align-content
İki veya daha fazla satırdan oluşan esnek kutuların dikeyde hizalanması için kullanılır. Altı değer alır. flex-start, flex-end, center, space-between, space-around, stretch.
Cascading Style Sheets (Basamaklı Stil Şablonları ya da Basamaklı Biçim Sayfaları, bilinen kısa adıyla CSS), HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir işaretleme dilidir.
Önce HTML, HTML üzerine CSS inşa ediyoruz.
Bir web sayfası oluşturmak için ihtiyacımız olan bileşenlerden ikisi, HTML5 ve CSS'tir. HTML5 ile temel yapıyı tanımlarken, CSS ile kullanıcı arayüzünü oluşturup, stil, biçim ve sunumları hazırlarsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri