İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Eğer yanınızda bir kimlik yok ise "Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği"nden "Uçuş Amaçlı Geçici Kimlik belgesi" alabilirsiniz. Ancak bu işlemi uçağa binmeden en az 30 dakika önce yapmanız şart. Zaten kural gereği uçuştan 45 dakika önce biletinizi almanız gerekiyor.
Seyahat edeceğiniz tarihleriniz netleşti ve uçuş satın almaya karar verdiyseniz kimlik kartınız bilet satın alımlarda lazım değildir sadece uçuş gerçekleştirecek yolcuların tc kimlik numaralarının bilet alırken yazılması zorunludur, yolcuların tc kimlik numaralarını öğrenmeyi unutmayın.. Yapmanız gereken en önemli şey ...
✈️ Yurt içi uçuşlarda uçağa binebilmeniz için; nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı veya ehliyet gibi bir kimlik belgesi bulundurmanız gerekiyor. Bu kimliklerden biri üzerinizde yoksa; Üzerinde TC kimlik numaranızın yazılı olduğu ve fotoğrafınızın olduğu herhangi bir resmi kimlik kartı da geçerli oluyor.
Yurtdışına Çıkışlarda sadece fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı istenmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
Nüfus cüzdanı, kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge, geçici kimlik belgesi gibi geçerli fotoğraflı resmi bir belge ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır.
İç hat seferlerinde üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan ehliyetinizi kimlik belgesi yerine kullanabilirsiniz. Dış hat seferlerinde ise sadece nüfus cüzdanınızı ya da pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için seyahat belgeleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Depremden etkilenen illerimizdeki afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini azaltmak amacıyla kimlik kartı başvurusuna gerek olmaksızın geçici kimlik belgelerinin e-Devlet üzerinden alınabilmesine olanak sağlandı.
Türkiye'den sadece kimlik belgesiyle gerçekleştirilecek seyahatlerde "fotoğraflı" kimlik kartı zorunlu oldu.
Ad, soyad, doğum tarihi, T.C. Kimlik No ve HES Kodu uçak bileti almanız için sizden istenen diğer bilgiler. Bu bilgileri girişinizin ardından ödeme adımına geçiyorsunuz ve orada da kart bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Uçak bileti alabilmeniz için sizden istenen bilgiler yalnızca bu kadar.
Enuygun.com üzerinden uçak bileti satın alırken e-posta adresi, cep telefonu numarası, ad, soyad, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, cinsiyet ve HES kodu bilgileri gerekir. Tüm bu bilgileri gerekli yerlere girerek bilet satın alma aşamasına ilerleyebilirsiniz.
Ulaştırma Bakanlığı'nın düzenlemeleri gereği otobüs bileti satın alırken yolcuların T.C. Kimlik numaralarını girmeleri zorunlu. Bu bilgi seyahat sırasında oluşabilecek olumsuz durumlar karşısında güvence altına alınmanız amacıyla kullanılır.
kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir.
Tüm devlet dairelerinde, hastanelerde, vergi dairelerinde, belediyelerde, noterlerde, okullarda, Sosyal Sigortalar Kurumu'nda, İŞKUR'da geçici kimlik belgesi, kimlik kartı yerine geçer. Sınavlara girerken, yurt dışı seyahatlerinde, uçağa binerken gibi birçok durumda geçici kimlik belgesi geçerliliğini korur.
Başvuru işlemi sırasında hemen alınabilen geçici kimlik belgesinin süresi iki haftadır. İki haftadan daha kısa bir süre içinde kimlik kartı sahibine ulaşabilir. Teslim alınan kimlik kartının ardından geçici kimlik belgesi kullanım dışı kalır.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak aşağıdaki adreslerden alabilirsiniz.
Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzedeler, kendilerinin yanı sıra veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini de e-devlet'ten barkodlu olarak temin edebilecek.
Konuyla ilgili hükümler, mevzuatımızda dağınık bir şekilde yer alıyor. Uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi de kimlik kartı hükmünde kabul edilmektedir. Yine bazı kurum ve kuruluşlarca verilen mesleki kimlik kartları da kendi mevzuatlarında resmi kimlik hükmünde kabul edilmektedir.
İsim ve soyisim ucak bileti üzerinde değişikliği sonradan mümkün olmayan tek bilgidir. Bunun dışında tc kimlik no, doğum tarihi, pasaport no gibi bilgilerin eksikliği veya yanlıslıgı ucuslarınızı etkilemez. Ancak yine de tüm bilgileri doğru ve eksiksiz olarak yazmakta fayda var.
https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil- ve-hizmet-dokumu Pdf Barkodlu belge oluştur tuşuna basarak belgeyi oluşturunuz. Açılan sayfada dosyayı indir tuşuna basarak belgeyi kaydediniz. İndirilen dosyanın çıktısı alınarak teslim edilecektir.
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri