TikTok, Eylül 2016'da Çin pazarında piyasaya sürülen Douyin'in uluslararası bir versiyonudur. Daha sonra TikTok, 2017 yılında Çin anakarası dışındaki çoğu pazarda iOS ve Android için piyasaya sürüldü.
Tiktok'un kurucusu kimdir? TikTok Çinli teknoloji şirketi ByteDance tarafından piyasaya sürüldü. Pekin merkezli firma, milyarder Zhang Yiming tarafından 2012'de kuruldu.
140,6 milyondan fazla kullanıcıyla en çok TikTok kullanıcısına sahip ülke ABD olurken ikinci ülke ise 106,9 milyon kullanıcıyla Endonezya.
Çinli bir şirketin sahip olduğu TikTok uygulamasının ne kadar güvenli olduğu yıllardır tartışılıyor. Pek çok Batı ülkesi, son birkaç yılda siyasetçiler, güvenlik görevlileri ve kamu yöneticilerinin bu uygulamayı yüklemesini yasakladı.
TikTok, Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance tarafından geliştirilen bir üründür.
İlgili 35 soru bulundu
Mayıs 2021'de TikTok, Shou Zi Chew'i yeni CEO'su olarak atadı.
TikTok'un dünya çapında kullanıcı bilgilerini Çin hükümetiyle paylaşabileceği yönündeki endişeler nedeniyle bu yıl bazı ülkeler uygulamaya yasak getirmişti. Kanada Şubat ayında, Belçika, Norveç, İngiltere, Yeni Zelanda Mart ayında TikTok'un hükümete ait telefon ve elektronik cihazlarda kullanılmasını yasaklamıştı.
Günümüzde Instagram'dan sonra en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olan Tiktok, günde ortalama 10 bin kişi üye oluyor. Tiktok 2015 yılında kurulsa da piyasaya 2016 yılında sürüldü. Video paylaşım uygulaması, en çok Asya, Avrupa ve Amerika kıtasında kullanılıyor.
TikTok'un ana şirketi ByteDance, TikTok'un Çin'de bulunmadığını ve verilerinin Çin dışında saklandığını, ancak gizlilik politikasının Çinli yetkililerle herhangi bir bilgiyi paylaşma hakkını saklı tuttuğunu söyledi.
Tiktok esas olarak Çin içerisinde kurulmuş olan bir platformdur.
Bazı hesaplardan yapılan paylaşımlarda, "RTÜK Başkan Yardımcısı: Türkiye'de Tiktok kullanmayanların oranı sadece %7." ifadeleri yer aldı.
Cevabı; TikTok, interneti elbette yiyor:) Diyelim ki 60 saniyelik bir TikTok videosu izledin, bu demek oluyor ki ortalama olarak 30 MB internet kotandan gitti. Bu veriyi bir saate yaydığımızda, yine ortalama olarak 800 MB'a denk geliyor.
Böylece, 2018'de Musical.ly'yi satın aldı. Yeni uygulamanın adı da TikTok oldu ve uygulamanın küresel çaptaki büyüyüşünün ilk adımları atıldı. Fotoğraf altı yazısı, ByteDance, Musical.ly'i 2018'de satın almıştı.
Chew'a göre, TikTok'u ABD'de 7 milyonu işletme olmak üzere 170 milyon Amerikalı kullanıyor. CNN'e göre, TikTok'un küresel değeri 100 milyar dolar. CNBC'ye konuşan CFRA Araştırma Şirketi Başkan Yardımcısı Angelo Zino'ya göre de “eşdeğerlerine bakıldığında” TikTok'un sadece ABD'deki varlığının değeri 60 milyar dolar.
İçerik Üreticisi Fonu: TikTok İçerik Üreticisi Fonu da TikTok ile para kazanma yöntemlerinden biridir. Bu fon en az 10.000 takipçisi olan ve son 30 gün içerisinde paylaşılan videoların görüntüleme sayısı 100 binin üzerinde olan hesaplara ödeme yaparak içerik üreticilerinin gelir elde etmesini sağlar.
Uzmanlar, bağımlılık haline gelen bu uygulamada küfür ve argo içeren söylemlerin yoğun şekilde kullanıldığını belirtti. Bunun yanında şiddet, cinsellik, rahatsız edici çıplaklık, uyuşturucu kullanımına özendirme, siber taciz ve cinsel istismar gibi durumlarda da TikTok uygulamasının teşvik edici bir rol üstleniyor.
Şirket, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, "Bu yasanın önceden belirlenmiş bir sonucu var: TikTok'un Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamen yasaklanması. Hükümet, 170 milyon Amerikalıyı anayasal ifade özgürlüğü haklarından mahrum etmeye çalışıyor." diye konuştu.
TikTok'ta para kazanma özelliğini açmak için en az 10.000 takipçiye sahip olmalısınız. Ayrıca hesabınızın en az 30 gün aktif olması gerekiyor. Son 30 gün içinde en az 1 herkese açık video paylaşmış olmalısınız. Bu şartları karşılıyorsanız, TikTok'un bulunduğunuz bölgede uygun programına katılabilirsiniz.
TikTok kullanıcılarının, doğrudan mesaj gönderip almak ve videolarını başkalarının indirmelerine, bunlara Ekleme yapmalarına ve Düet yapmalarına izin vermek gibi özellikleri kullanabilmesi için en az 16 yaşında olması gerekir. Gençler için gizlilik ve güvenlik ayarları hakkında daha fazla bilgi edinin.
Hindistan, TikTok'u 2020'de gizlilik ve güvenlik endişeleri nedeniyle yasaklamıştı. Tayvan ise TikTok da dahil olmak üzere hükümet cihazlarında Çin yapımı yazılımların kullanımına bir çeşit kamu sektörü yasağı getirmişti.
Azerbaycan, devlet güvenliğini gerekçe göstererek TikTok isimli video tabanlı sosyal medya platformunu yasakladı.
TikTok, Çin sahipliğiyle ilişkilendirilen veri gizliliği ve güvenlik riskleri endişeleri nedeniyle federal hükümet cihazlarından yasaklandı. Yasak, uygulama aracılığıyla hassas devlet bilgilerine yetkisiz erişimi engellemeyi amaçladı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri