TikTok veya Çin'de bilinen adıyla Douyin, Musical.ly bazında yaratılan, video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkânı sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. Eylül 2016'da ByteDance tarafından piyasaya sürüldü.
İnternet yardımı ile paylaşım yapılabilen ya da kişilerin diyalog kurabilmesini mümkün hale getiren sosyal medya platformları arasında yer alan Tiktok; Çin tarafından 2015 yılında geliştirilen bir uygulamadır.
Yeni Zelanda, TikTok'un 17 Mart 2023 tarihinde tüm parlamento cihazlarında yasaklandığını duyurdu. Ülkenin milletvekilleri parlamento servisinden gelen e-posta yoluyla bilgilendirildi: "Servis, mevcut Yeni Zelanda parlamentosu ortamında risklerin kabul edilemez olduğuna karar vermiştir.
TikTok, 2016 yılında Çin merkezli ByteDance şirketi tarafından geliştirilen ve 2018 yılında dünya genelinde kullanıma sunulan bir sosyal medya uygulamasıdır. Kullanıcılar, TikTok'u indirdikten sonra çeşitli filtreler, efektler ve müziklerle desteklenen kısa videolar oluşturabilir ve paylaşabilirler.
İlgili 22 soru bulundu
Kullanıcıya müzikal, dans, komedi, oyunculuk, dudak senkronizasyonu ve diğer türlerde, kısa videolar üretmesine olanak sağlayan uygulama, 150 ülkede 1 milyar kullanıcı barajını aşmıştır.
TikTok İçerik Üreticisi Fonu, TikTok'da yüksek izlenme ve takipçi sayısına sahip içerik üreticilerinin kayıt olabileceği bir sistemdir. Bu içerik üreticileri, sahip oldukları takipçi ve izlenme sayısı baz alınarak, TikTok'un reklam gelirinden pay alma şansı elde ederler.
Uzmanlar, bağımlılık haline gelen bu uygulamada küfür ve argo içeren söylemlerin yoğun şekilde kullanıldığını belirtti. Bunun yanında şiddet, cinsellik, rahatsız edici çıplaklık, uyuşturucu kullanımına özendirme, siber taciz ve cinsel istismar gibi durumlarda da TikTok uygulamasının teşvik edici bir rol üstleniyor.
Kısacası uygulama, milyonlarca kullanıcıdan toplanan verilerle ulusal güvenlik riski oluşturmakla suçlanıyor. Biraz daha açık konuşacak olursak temel neden, TikTok'un diğer uygulamalar gibi Silikon Vadili olmaması; yani verilerin Çin hükümetine iletilme ihtimali.
Türkiye'de TikTok'a ceza
Uygulamanın Türkiye'de kullanımına dair bir herhangi yasak bulunmamakla birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), çocukların kişisel bilgilerinin görüntülenmesi, izinsiz veri toplanması ve kanuna aykırılıklar gerekçesiyle TikTok'a 1 milyon 750 bin lira para cezası verdi.
En basit tabiri ile sosyal medyanın, insanların sanal ortamda birbiri ile farklı şekillerde etkileşime girmesini sağlayan web tabanlı siteler olduğunu söyleyebiliriz. Bu sitelere verilebilecek örneklerden bazıları: Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter, Linkedin ve hatta Youtube…
Sosyal medya uygulamalarının kullanım oranları her geçen gün artış gösteriyor. Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında Facebook ilk sırada yer alırken Youtube, Whatsapp, Instagram, TikTok gibi platformların kullanım oranları da artış gösteriyor.
Özetle bireyin etkileşim içinde bulunabildiği çevrimiçi bir platform olarak da ifade edilebilen sosyal medya araçlarına; forumlar, bloglar, wikiler, paylaşım siteleri, sosyal ağ siteleri, mikro-blog siteleri ve çevrimiçi diğer sanal dünyalar örnek olarak gösterilebilir.
Loren Gray, TikTok'ta en çok takip edilen kişi olmuştur. Charli D'Amelio'nun 25 Mart 2020'de onu geçmesinden önce 41.3 milyon takipçisi vardı. Loren, TikTok'ta 40 milyon takipçiye ulaşan ilk hesaptı.
TikTok'ta doğrudan mesajlaşma, yalnızca 16 yaş ve üstü kayıtlı hesap sahipleri tarafından kullanılabilir.
Priori Data şirketi verilerine göre TikTok'un dünyada en çok kullanıldığı ülke Hindistan. Uygulamanın yaklaşık 120 milyon kez indirildiği Hindistan'ı Amerika Birleşik Devletleri takip ediyor. 3'üncü sırada ise yaklaşık 30 milyon kez indirilme ile Türkiye yer alıyor.
3 Nisan 2019'da Madras Yüksek Mahkemesi, Hindistan Hükûmeti'nden uygulamanın "pornografiyi teşvik ettiğini" ve "uygunsuz içerik" gösterdiğini gerekçe göstererek uygulamayı yasaklamasını istedi. 17 Nisan'da hem Google hem de Apple TikTok'u Google Play ve App Store'dan kaldırdı.
TikTok'un 2023'te kapatılabilmesi tamamen mümkün. Ancak, kullanıcı sayısı hala çok sağlıklı ve popülaritesini sürdürürken, TikTok muhtemelen 2023'te kapanmayacak. Ancak görebildiğimiz kadarıyla, uygulamanın kapatılacağına dair henüz resmi bir onay yok.
Peki, TikTok kullanımı güvenli mi? Bu sorunun cevabı net değildir. TikTok hakkındaki medya yorumlarının çoğu ulusal güvenliğe ilişkin konulara odaklanıyor. Diğer taraftan çoğu kullanıcının telefonlarında ulusal düzeyde hassas içerikler bulunma olasılığı son derece düşük.
Bunun yanında şiddet, cinsellik, rahatsız edici çıplaklık, uyuşturucu kullanımına özendirme, siber taciz ve cinsel istismar gibi durumlarda da TikTok uygulamasının teşvik edici bir rol üstlendiğinin altını çizen uzmanlar, yakın zamanda terörün ve terör örgütlerinin de bir propaganda mecrası haline geldiğini belirtti.
Ancak TikTok bu uygulamayı değiştirme kararı aldı. Artık videosu kaydedilen kullanıcılara kaydeden kişilerin kim olduğunu görebilmeleri için bildirim gidecek. Şirket yetkilileri giderek kalabalıklaşan uygulamayı daha şeffaf hale getirmek ve içerik üreticilerini korumak için bu tür adımları attıklarını söylüyor.
tiktok 28 temmuz 2023 de kapanacak|TikTok Search.
Tiktok 10000 İzlenme Kaç TL Veriyor? Tiktokta izlenmeye göre daha fazla para kazanmak mümkündür. .Tiktok 10000 izlenme ile aylık olarak 4500-5000 TL arası kazanç sağlanmaktadır.
TikTok'ta 1 jeton ortalama 4,11 TL karşılık gelir. Canlı yayın ardından biriken jetonların 4,11 TL ile çarpılması sonucunda bakiye sonucuna ulaşılabilir.
Ancak 100.000 takipçili bir Tiktoker aylık 200 - 1000 dolar arası kazanabiliyor. Bu durum 1 milyondan fazla takipçisi olan kişiler içinse yaklaşık 1000-5000 dolar arası değişebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri