Suda Collagen, Day2day, Nature's Supreme ve Voonka gibi en iyi Tip 1-3 kolajen takviyesi markaları arasında sayılabilir.
Tip I: Vücuttaki kolajenin yüzde 90'ını oluşturarak cilde, kemiklere, tendonlara ve bağlara yapı sağlamak için faydalanılır. Tip II: Bu tip kolajen eklem desteği sağlayan elastik kıkırdakta yer alır. Tip III: Atardamarlarda, kaslarda ve organlarda bulunur. Tip IV: Cilt katmanlarında görülür.
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
En Çok Tercih Edilen 3 Kolajen Markası
Takviye gıda olarak en çok tercih edilen kolajenler; Suda Kolajen, Voonka Kolajen ve Solgar Kolajen.
Tip 3 kolajen tıpkı diğer protein moleküler gibi amino asitlerden sentezlenir. Glisin, prolin ve hidroksiprolin tip 3 kolajeni oluşturan 3 ana aminoasittir.
İlgili 16 soru bulundu
Tip 3 kolajen: Kas, organ ve damar yapılarının yemelinde yer alır. Tip 4 kolajen: Cilt katmanlarında bulunur.
2.Peptitler. 40 yaşından sonra öğrenmen gereken cilt bakım terimlerinden biri de peptitler. Kolajen peptitler, ciltte üretimi azalan kolajenin artmasına yardımcı olan proteinlerdir. Peptitler genç yaşlarımızda cilt altı dokusunda bolca bulunurlar fakat 40 yaşından sonra derideki peptitler düşüşe geçiyorlar.
Cildimizin yüzde 70'ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturmaktadır. Bu nedenle amacımız cilt, saç ve tırnak sağlığına destek ise tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını tercih etmeliyiz.
Tip 2 kolajen eklem sağlığı için çok faydalıdır. Eklem ağrıları olanların en çok tercih ettiği tiptir.
✓ Kolajen tozu takviyeleri genelde servis başına daha fazla kolajen içerir; bu açıdan kolajen hapı ve tabletine göre üstündürler. Kolajen hapı veya tabletinden yeterli verim alamayan kişiler daha fazla kolajen içeren toz ürünlere yönelebilmektedir.
Bu nedenle cilt, saç ve eklemler için kolajen takviyesi kullanırken de vücutta var olan kolajenin korunması önemlidir. Bunun için düzenli egzersiz yapılmalıdır. Egzersizle vücudun kolajen üretimi desteklenebilir. Vitamin, mineral ve protein bakımından zengin gıdalar tercih edilmelidir.
Tip 1 balık kolajeni, N-Asetil D-Glukozamin ve kondroitin sülfat, kemik ve eklem sağlığını destekleyerek yaşa veya dış faktörlere bağlı ağrıları ve hasarları önlemeye yardımcı olur.
Tip III Kolajen: Tip 3 kolajen, cilt, kan damarları, iç organlar ve bağ dokusunda bulunur. Bağ dokusunun yapısal destekleyicisidir ve tip 1 kolajen ile birlikte çalışarak dokuların dayanıklılığını sağlar. Tip IV Kolajen: Tip 4 kolajen, bazal lamina adı verilen ince bir tabakada bulunan bir kolajen türüdür.
Kolajen üretimini en fazla destekleyen besin, kemikli etlerdir. Kemiklerin içerisinde bulunan ilik kolajen üretimine fayda sağlayan aminoasitleri içerir. Bu nedenle ilikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yumurta beyazı kolajen üretimini destekleyici aminoasitleri içerir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
*Cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumunu destekler. *Kıkırdağın normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumuna katkıda bulunur. *Hücrelerin oksidatif stresten korunmasına katkıda bulunur. *Normal enerji oluşum metabolizmasını destekler.
Kemiklerin yapısında %90 oranında bulunan tip 1 kolajen, kemik mineral yoğunluğuna katkı sağlıyor ve kemik ile eklemlerin sağlıklı formunu korumasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla kemik ağrılarını da azaltıyor. Bu nedenle, özellikle 25 yaşından itibaren tip 1 kolajen takviyesi kullanımına başlamak gerekiyor.
Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir. Ayrıca aç veya tok karnına tüketilmesinde de herhangi bir problem yoktur.
Tip II kolajen, kıkırdak dokusunun başlıca kolajenidir. Etki mekanizması itibariyle, osteoartrit/romatoid artrit gibi eklem hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Özellikle de tip 1 kolajen içeren ürünleri yaşlanma karşıtı olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Aynı şekilde saç ve tırnak sağlığı için kolajen takviyesi almak için de yine 1 ya da 3 tip kolajen ürünleri kullanabilirsiniz.
Sonuç olarak Kolajen C vitamini ile mi alınmalı sorusuna gelirsek; evet, C Vitamini ve Kolajen birlikte tüketilebilir. Eğer kullandığınız kolajen takviyesi yeterli miktarda c vitamini içeriyorsa ekstradan c vitamini almanız gerekmez. Bunu besinlerden de rahatlıkla karşılayabilirsiniz.
Tip I kolajen: Vücutta en sık bulunan kolajen tiplerinden biridir. Cilt, saç, tırnak, kemik sağlığına destek olur ve bağ dokularını güçlendirir. Tip II kolajen: Kıkırdak yapısı için oldukça önemlidir.
Ayrıca araştırmalar, 40 yaşına kadar vücudun Kolajen üretme yeteneğinin %25; 60 yaşındayken ise %50'nin üzerinde azaldığını göstermektedir.
Vücudumuzda kolajen üretimi yaşla birlikte azaldığı için ve cilt üzerinde kırışıklık, ince çizgiler, sarkma gibi problemleri önleyerek yaşlanmayı geciktirmek adına kolajen takviyesi bir ömür boyu devam etmelidir.
20'li yaşların sonlarından itibaren vücutta kolajen yapımı azalmaya başlar ve yıllar geçtikçe de azalmaya devam eder. Bu süreçte kolajen yıkımı da artar. Kolajenin azalmasıyla birlikte yaşlanma başlar. Kolajen kullanımında belirli bir yaş sıkıntısı yoktur.18 yaşından büyük herkes kolajen kullanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri