Türkçe Dil Yeterlik Sınavı, 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yukarıda belirtilen her bölüm 25 puandır.
Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinde, "dinleme, konuşma, okuma ve yazma" becerileri iki aşamada ölçülecek. Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanı, yazılı sınavın yüzde 50'si, dinleme sınavının yüzde 25'i ve konuşma sınavının yüzde 25'i alınarak hesaplanacak.
Türk dili ve edebiyatı dersinin sınav puanları ise yazılı sınavın yüzde 70'i, dinleme sınavının yüzde 15'i ve konuşma sınavının yüzde 15'i alınarak hesaplanacak. Böylelikle dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri ölçülecek.
60-65 arası puan alan adaylara B1, 66-70 arası puan alan adaylara B2, 71-100 arası puan alan adaylara C1, “Türkçe Yeterlik Belgesi” verilecektir.
Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50'si, dinleme sınavının %25'i ve konuşma sınavının %25'i alınarak hesaplanacaktır.
İlgili 35 soru bulundu
Millî Eğitim Bakanlığı; Türkçe ve İngilizce derslerinde dört temel beceriyi (okuma, yazma, konuşma, dinleme) ölçen sınavlar hazırlanmasını istemiştir. Bu doğrultuda hazırlanan okuma-yazma sınavının %50'si, konuşma sınavının %25'i ve dinleme sınavının da %25'i esas alınacaktır.
Türkçeyi yabancı dil ya da anadil olarak öğrenen bireylerin dil yeterliklerinin tespit edilmesine yönelik olarak Yunus Emre Enstitüsü tarafından geliştirilen, temel dil becerilerinin tamamını ölçen ve uluslar arası ölçekte yapılan bir sınavdır.
Türkçe Dil Yeterlik Sınavı'na kimler katılabilir? Türkçe Yeterlik Sınavı'na Türkçe dil becersini belgelemek isteyen herkes katılabilir. Üniversiteye "uluslararası öğrenci" kontenjanından giren bütün öğrenciler öğrenime başlayabilmek için en az B1 düzeyinde Türkçe dil yeterliğine sahip olması gerekir.
Sınav süresi 40 dakikadır. Konuşma Sınavı: Sözlü anlatım ve karşılıklı konuşma olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.
Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.
Türkçe ve yabancı dil derslerinin sınav puanları; yazılı sınavın %50'si, dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavlarının ortalamasının %50'si alınarak hesaplanacaktır.
DİNLEME VE KONUŞMA SINAVLARI
Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak. Bu derslerdeki konuşma sınavları, belirli bir tarih aralığı olmaksızın sürece yayılarak yapılabilecek.
YDS Sınavından Kaç Puan Almak Gerekir? YDS'den doçent adaylarının en az 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarının en az 55 alması gerekir. Akademik kadro ilanları için ise her üniversite ve bölüm kendi taban puanını belirlemektedir.
YDS sınavı toplamda 80 sorudan oluşur ve 100 puan üzerinden değerlendirilir.
Yabancı Dil Testi puanının hesaplanabilmesi için, adayların Temel Yeterlilik Testi sınavından 150 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Ayrıca Temel Yeterlilik Testi'nde de Türkçe veya Matematikten en az 0,5 net yapmaları gerekmektedir.
13 Ocak 2024 tarihinde yurt dışında Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde ve Türkiye'de Ankara ve İstanbul'da Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) yapılacaktır. Uluslararası ölçekte gerçekleştirilecek sınava Türkçe öğrenen ya da Türkçe dil seviyesini belgelendirmek isteyenler katılabilir.
Türkçe Hazırlık Kursunu başarı ile tamamlayan veya Türkçe yeterliğini belirlemek, belgelemek isteyen öğrencilerin/ilgililerin katıldığı sınavdır. Katılımcıların okuma/anlama/dil bilgisi, yazma, dinleme, konuşma becerilerinin ölçüldüğü, belirlendiği bir sınavdır.
Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ve yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak. Bu derslerin önce yazılı sınavları, sonra her öğrenci için yeteri zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacak.
Kursiyerin isteği halinde sertifika ve/veya diploma sınavına girmesi gerekmektedir. 20. TÖMER tarafından verilen sertifika ve diplomanın geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 2 yıldır.
Dinleme ve konuşma sınavları Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacak. Bu derslerdeki konuşma sınavları, belirli bir tarih aralığı olmaksızın sürece yayılarak yapılabilecek.
Konuşma Sınavı, sözlü İngilizcenizi değerlendirir ve 11-14 dakika arasında bir sürede tamamlanır. Tüm sınavlar kaydedilir. Bölüm: Bu bölümde eviniz, aileniz, işiniz, eğitiminiz ve ilgi alanlarınız gibi genel konularda sorulacak sorulara yanıt vermeniz istenecektir. Bu karşılıklı konuşma 4 ya da 5 dakika sürer.
Yabancılar için Türkçe C1 Seviyesi, katılımcıların; geniş çapta, iddialı, uzun metinleri anlayabilmeleri ve ima edilen anlamları kavrayabilmeleri, sık sık sözcük arama zorunluluğu duymadan kendini anında ve akıcı bir dille ifade edebilmeleri amacıyla oluşturulmuş bir öğretim programıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri