Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.
Gülün şayet boynu bükülür ise ilk olarak sıcak suya ardından da soğuk suya koyun. Bu işlem sayesinde gülünüz kısa zamanda kendine gelmiş olacaktır. · Saksı bitkileriniz için bilhassa sigara külü oldukça yararlıdır. Sigara külü saksı bitkilerindeki böcek ya da kurt gibi yararlı olmayanları hemen uzaklaştırır.
Ürün sıvı bitki besinidir çiçeklerinizin sulanmasını, çiçeğinizin cinsine göre, değişen su ihtiyacını da gözeterek toprağın üstü kuruyunca yapınız. Sulama suyunun oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Sulama sonrasında saksı tabağına biriken suyu dökünüz.
İlgili 34 soru bulundu
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir. Bu yöntemi haftada 1 defa deneyebilirsiniz.
Hala gelişmekte olan ya da herhangi bir sebep ile zayıflayan çiçeklerde, pirinç suyu kuvvetli bir canlandırıcı görevini görür ve kimyasal olan gübrelere en iyi seçenektir. Bir bahçeniz var ise, sebzeniz için kuvvetli bir ekstra enerji kaynağı olarak da tercih edebilirsiniz.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor. Fermente olan şeker çiçeklerin dallarını coşturarak toprağı da besliyor. Sadece 1 yemek kaşığı toz şeker serpmek yetiyor.
Tomurcuklanma ve çiçek açma döneminde ise, çiçeklenmeyi özendirmek ve çiçek kalitesini artırmak için fosfor (P) ve potasyum (K) ağırlıklı gübreler kullanılması uygundur. İyi bir çiçekli bitki için gübre karışımı çok fazla azot içermemelidir.
Aspirin bitkilerdeki mantar hastalıklarını önler
Yapılan bir araştırmaya göre, aspirin sprey kullanımı, bitki üzerindeki mantarın yayılmasını önemli ölçüde azaltabilir. Bitkiler, özellikle stresli olduklarında doğal olarak az miktarda salisilik asit üretirler.
Suyun içindeki şeker iç bölgelerdeki tomurcukları besler ve büyümelerini sağlar, böylece dallanma (büyüme) artar.
Çiçek Coşturan Gübre İçeriği
Bitkilerin oluşumunda ve gelişmesinde etkili olan çiçek coşturan gübre, olgunlaşma sürecinin oluşmasını sağlamaktadır. Gübreleme sonucunda alınacak olan ürünlerin kalitesini yükseltmektedir. Tane dökülmesini engelleyerek verimliliğin artmasını sağlamaktadır.
Özellikle gündelik hayatınızda sık kahve tüketen biriyseniz kahvenizi içtikten sonra geride kalan telveyi atmayın ve biriktirin. Kahve posası gübresi saksılarınızda veya bahçenizde yetiştirdiğiniz bitkiler için mükemmel bir besin kaynağıdır. Temel etkisi toprağınızın besin ve mineral oranını arttırmaktır.
ÇİÇEK AÇTIRAN DOĞAL BAKIM ÖNERİLERİ PAROL LİMON TARÇIN ŞAŞIRACAKSINIZ ÇİÇEK ÇOŞTURANLAR huri metekmutfakta NASIL YAPILIR : 1 PAROL VEYA HAFİF AĞRI KESİCİLER DE OLUR 2 LİTRE SU YARIM LİMON PEÇETE SUYUN İÇİNE AĞRI KESİCİ ATILIR ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR DİREK TOPRAĞA UYGULANIR BU SUYU TÜM ÇİÇEK AÇAN AÇMAYANLAR DA ...
Bitki besinini Şubat ve Kasım ayları hariç dönem içerisinde 10 günde bir kullanabilirsiniz. Şubat ve Kasım aylarında ayda sadece bir kez bitki besini kullanılabilirsiniz. Bu ayların haricinde 10 günde bir uygulanacak olan bitki besini takviyesi toprağa az miktarda damlatma teknikleri kullanılarak gerçekleştirilmelidir.
Bozuk para: Küçük çiçek demetiniz ve diğer çiçekleriniz suya bakır para ve bir küp şeker attığınızda daha uzun süre solmayacaktır. Saç spreyi: Masanızda duran bir buket çiçek evinize renk katar ve güzel bir koku verir. Bu çiçeklerin solmaması için birazcık saç spreyi çiçeklerinizi koruyacaktır.
Böcekler ve karıncalar tarçın kokusundan hoşlanmaz ve genel olarak bu kokuyu aldıkları bölgelere gitmezler. Bu nedenle, bitkilerinizi karıncalar ya da minik böcekler sarıyorsa saksının dibine toz tarçın serpiştirerek onları uzaklaştırabilir hatta yalnızca çubuk tarçın koyarak da aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.
Sütün bitkilere faydaları şunlardır:
Gübreleme: Süt, bitkilerin büyümesine yardımcı olan doğal bir gübre kaynağıdır. İçeriğindeki proteinler, yağlar ve mineraller, bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayabilir. 2. Mantar önleyici: Süt, bitkileri mantarlardan koruyabilecek bazı bileşenler içerir.
Gül Coşturan Katı Gübre gülün aktif büyümesine olanak sağlayan organik gübre. Tahmini en geç 14 Kasım Salı günü kargoya verilir. Satın almış olduğunuz ürünü kullanım ve kurulum kılavuzunda yer alan talimatlara göre kullanabilirsiniz. Ürün görselinde yer alan aksesuarlar teşhir amaçlıdır.
Çiöeklerinizin hızlı büyümesini kök tutmasını istiyorsanıx tavsiye ederim.pirinç suyu orkide bakımında,menekşe bakımında, kalanşo bakımında,çuha çiçeği bakımında, kurdela çiçeği bakımında,atatürk çiçeği bakımında inanılmaz etkili.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
özellikle menekşelerde çok uygundur . menekşe sardunya kılıç kaktüş nazlı olmayan succulent cinsin de kullanılır cam güzelli onbir aylık yildiz çiçeği tarzı Alovera gül çiçeklerde kullana bilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri