Bunun önce 1 su bardağı karbonatı, daha sonra da 1 su bardağı sirkeyi tuvaletin deliğine dökün. 15 dakika bekledikten sonra tıkanıklık açılana kadar sıcak su dökün.
Sirke, karbonat, kabartma tozu ve tuz gibi her evde bulunan malzemeler ile kırmadan tıkalı boru açma işlemi uygulanabilir.
Sirke Ve Karbonat İle Tıkalı Mutfak Gideri Açma
Önce yarın su bardağı karbonat tıkalı mutfak lavabo gideri içine dökülür. Sonra 1 su bardağı sirke dökülür. Birkaç dakika sonra 1 litre kadar kaynar su dökülür ve beklenir. En sonda soğuk su açılır ve gider borularının durulanması sağlanır.
Gider açıcı asit uygulaması ile tıkanıklık sorunu kısa sürede ortadan kalkar. Fakat söz konusu uygulama, küçük tıkanıklık sorunlarında etkilidir. Küçük tıkanıklık sorunlarının giderilmesinde de gider hattındaki borulara zarar verdiği için tercih edilen bir uygulama değildir.
İlgili 32 soru bulundu
Tuz ruhu, lavabo açma yöntemi olarak bilinir. Ancak tuz ruhunun içindeki ağır kimyasallar, boruların doğrudan delinmesine yol açar. Ayrıca tuz ruhunun solunması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Toz lavabo açıcıyı kullanmadan önce suyu iyice kaynatın. Nalburdan veya marketten aldığınız lavabo açıcının paketini makas yardımıyla kesin, ardından gider borusuna tozu dökün. Kaynattığınız suyu dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökün bol su göndererek pompayla takviye edin ve tıkanıklığınız açılmış olacaktır.
Bir bardak daha kabartma tozu ekleyin ve hemen ardından 1 bardak sirke eklemelisiniz. Kabartma tozu ve sirkenin 5 dakika reaksiyona girmesine izin verdikten sonra gidere 2 bardak sıcak su dökmelisiniz. Tıkanıklığı manuel olarak da temizleyebilirsiniz.
Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Pompa veya tel kullanılarak tıkalı boruların açılmaya çalışılması en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Eğer büyük bir sorun yoksa pompa veya tel gibi aparatlarla tıkanıklık giderilebilir. Ayrıca sirke ve karbonat veya sirke ve tuz kullanımı da tavsiye edilen yöntemlerdendir.
Lavabo aç kimyasallar reaksiyona girdiği zaman ısınır ve borulara zarar verir, daha sonrasında boruları deler. Lavabo tıkanıklığı açma için önermiyoruz. 3. Sürekli kullanılan lavabo tıkanıklığı açıcı ürünler boruları delince kötü kokular gelir.
Sirke ve Tuz ile mutfak lavabosu tıkanıklığı açma
Tıkanan mutfak lavabosuna 1 ya da 1 buçuk bardak karbonatı lavaboya dökün. Döktüğünüz karbonat miktarının yarısı kadar iyotlu tuz dökün. 1-2 saat kadar bekleyin ve kaynar suyu boşaltın.
Gider Borusu Neden Tıkanır ? Gider boruları tıkanmalarına sebep, özellikle tıkanan boru mutfak gideri ise, atılan yemek kalıntıları ve yağ atıkları, tesisatın kurulumu sırasında usta hatasından kaynaklanan yanlış eğim gibi bazı hataları sıralayabiliriz.
PORÇÖZ. Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Doğal ve evinizde bulunan malzemelerle tıkanan gider borusu nasıl açılır? Limon tuzu, karbonat ve sirke: Lavabo giderine 1 yemek kaşığı limon tuzu dökünüz. Limon tuzunun gider deliğine gitmesinde bir sorun olmayacaktır.
Bir tuvaletin sifonu çekmemesinin en yaygın nedeni, tahliye hattının tıkanmasıdır. Tıkanmalar birçok nedenden dolayı meydana gelebilir. Sert su, borularınızın iç duvarında biriken mineral birikintileri bırakabilir. Bu tortular su ve atık akışını kısıtlar.
En pratik yöntemlerden birisi olan yarım fincan karbonat, bir fiske kaya tuzu karışımı lavabo giderine dökünüz. Bunun üzerine 100 derecede ısıttığınız bir bardak sirkeyi üzerine dökerek bir süre bekleyin. Daha sonra kaynar su dökerek işlemi tamamlayın.
1- Beyaz Sirke ve Kabartma Tozu ile Gider Açma
Bunun için, lavaboya 130 ml kabartma tozunu dökün, ardından 130 ml beyaz sirkeyi dökün. Tahliye kapağını kapatarak yaklaşık 12-15 dakika bekleyin. Daha sonra üzerine ocaktan yeni alınmış kaynar su dökün. Lavabo gideri bu yöntemle genelde açılacaktır.
Plastik Borudaki Kireç Temizliğinde Kireç Sökücü Kullanımı
Borulardaki kirecin çözülmesini sağlar. Boruda birkaç saat boyunca bırakılır. Sonra su ile durulanarak kirecin tamamen sökülmesi sağlanır. Borulardaki kireç tabakasını temizleyerek borulardaki su akışının hızlandırılmasına yardımcı olur.
Tıkanmaya başlayan ve suyun yavaş gittiği lavabolarda bulaşık tableti ile tıkanıklık açma yöntemi kullanılabilmektedir. Lavabo borularına giden yağlar ve benzeri maddeler kısa sürede donarak burada tortu oluşturmaktadır. Söz konusu tortular, zaman içerisinde suyun gidiş hızını yavaşlatmaktadır.
Lavabo açıcı ürünlerin son derece tehlikeli ve zararlı olduğunu bilmeniz gerekir. Cildinize, gözünüze ve solum yolunda tahribata sebep olacağı gibi atık su borularını da büzüştürerek tesisat sorunları meydana getirmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen kullanmak isterseniz, lavabo açıcıyı banyo giderinden içeri dökünüz.
Bunun için yutkunmak, su içmek, bir parça şeker emmek, esnemek veya sakız çiğnemek önerilebilir. Yapılan bu eylemlerin ardından duyulan pıt sesi ile birlikte kulak tıkanıklığı açılır.
Su tesisatı temizliği hizmeti su deposundan hidrofor vasıtasıyla uygulanmaktadır. Su deposu temizliği sonrası depoya Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünler ilave edilir. Dezenfektan haline getirilen su, hidroforlar vasıtasıyla tüm su tesisatına basılır ve çeşmelerden tahliye edilir.
Bir fincan kabartma tozunu lavaboya dökün, ardından yavaşça bir fincan sirke ekleyin.Mutfak Lavabo Tıkandı Su Gitmiyor Karışım köpürmeye başlayacak ve tıkanıklığı çözecektir. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra bol miktarda sıcak suyla durulayın.
Lavabo açma telini gerdirerek uzattıktan sonra bir kişi lastik eldiven takarak telin ucunu lavabo, tuvalet veya banyo deliğine tutturur. Diğer ikinci kişi ise kontrollü bir şekilde telin başındaki sapı döndürmeye başlayacak. Sap döndürdükçe açma teli de tıkalı borunun içine girecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri