TOEFL sınavının yapısı nasıldır? TOEFL öğrencilerin gramer, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini değerlendiren bir sınavdır.
Kurs içeriğinde dil bilgisi (grammar), kelime bilgisi (vocabulary), dinleme (listening), konuşma (speaking), yazma (writing) ve okuma (reading) gibi konular işlenir. Bununla birlikte, TOEFL kurslarına ek olarak ders dışında çalışmak ve ek kaynaklar kullanarak hazırlığınızı güçlendirmeniz önemlidir.
TOEFL, açılımı Test of English as a Foreign Language olan uluslararası geçerliliğe sahip bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. İlk defa 1964 yılında yapılan TOEFL Sınavı, Educational Test Service tarafından düzenlenmektedir. TOEFL IBT Sınavı, Reading, Speaking, Listening ve Writing olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır.
TOEFL 80 almak, genellikle İngilizce dil yeteneklerinizin orta-üst seviyede olduğunu gösterir. Bu, B2 veya C1 seviyesi olarak kabul edilir.
TOEFL IBT sınavı uluslararası geçerliliği en yüksek sınavdır ve 4 temel beceri ölçülür. İçerisinde okuma, yazma, dinleme ve konuşma bölümlerinin olduğu oldukça zor bir sınavdır.
İlgili 36 soru bulundu
C1 – İleri (10000 kelime) – Ortalama bir Avrupa vatandaşına akıcı iletişim imkanı sağlar.
TOEFL, genellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde daha yaygın olarak kabul edilir, ancak Avrupa'daki birçok üniversite ve kurum da bu sınavı kabul eder.
TOEFL iBT'de, genel olarak 0 ile 120 arasında bir puan alacaksınız, ancak ayrıca her bölümden 0 ile 30 arasında bir puan alacaksınız. TOEFL puanları, sınav tarihinizden yaklaşık 10 gün sonra alınabilir ve 2 yıl boyunca geçerlidir.
TOEFL IBT'ye istenildiği kadar girilebilir. Ancak 12 günlük süre içerisinde sınava yeniden girme olanağı bulunmamaktadır.
Her iki sınav da dil öğrenenlerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçer. IELTS sınavı, İngilizce konuşan ülkelerde eğitim veya göçmenlik için gereken seviyeyi belirlemek için kullanılırken TOEFL sınavı daha çok yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilir.
Genel olarak yurt dışındaki üniversitelerin lisans not ortalaması en düşük 70'dir. Üniversitelerin listesinden dil yeterlilik puanlarını öğrenebilirsiniz. TOEFL IBT testi; Reading, Listening, Speaking ve Writing olarak 4 aşamadan oluşmaktadır.
TOEFL IBT bilgisayar üzerinde gerçekleştirilir ve Rading (Okuma), Listening (Dinleme), Writing (Yazma) ve Speking (Konuşma) bölümlerinden sorular sorulur. Her bölümden aldığınız puanlar 30 üzerinden hesaplanır ve bu puanların toplanmasıyla 120 üzerinden sınav puanınız ortaya çıkar.
B1 seviyesini tamamlayan kişi B2 eğitimine hazır demektir. B2 seviyesi de pek çok yabancı dil kursunda 12 haftayı bulmaktadır. Bu da demek oluyor ki temel İngilizceyi halledip B2ye ulaşmaya hazır halde olan biri neredeyse 5, 5.5 aylık bir eğitimin sonunda B2 seviyesini tamamlamış olur.
Kaç ayda İngilizce öğrenilir sorusunun cevabını arıyor olmalısın. Foreign Service Institute (FSI) yani Yabancı Hizmet Enstitüsü, bu konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapmış. Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor.
6 ay içinde İngilizce öğrenmek mümkün, ancak bu süreç kişisel çaba, motivasyon ve disiplin gerektirir. İhtiyacınıza ve hedeflerinize göre öğrenme yöntemlerini özelleştirerek, İngilizce öğrenme sürecinizi daha etkili hale getirebilirsiniz.
Oxford 5000 Collocations Dictionary
Oxford Üniversitesi tarafından oluşturulmuş İngilizce en çok kullanılan kelimelerin türevleri ile hazırlanmış listedir.
B2, akademik olmayan çoğu işi yapmanıza yeterli bir seviye ve bu seviyede artık 3000-3700 bandına geliyoruz. Son basamaklar olan C1'de 4000-4700, C2'de ise 5000+ kelimeye ihtiyacımız var.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
Ancak daha İngilizce gramerini yeni yeni oturtmuşsanız, okuduğunuzu ve dinlediğinizi anlama güçlüğü çekiyorsanız, TOEFL'dan 85 almak ciddi zaman ve emek ister. Böylesi bir durumda TOEFL'dan 85 almak zor mu sorusuna “Evet, zor” diye cevap verebiliriz.
TOEFL sınavının Speaking bölümü IELTS sınavınınkine göre daha zordur diyebiliriz. Her iki sınava da giren kullanıcıların çok büyük bir kısmının hem fikir olduğu konu TOEFL Speaking sınavının zorluğudur. TOEFL sınavında YDS denkliği varken IELTS sınavının denkliği bulunmamaktadır.
Birçok okul, iBT'de 90 veya 100 toplam puan veya PBT'de 580 veya 600 olmak üzere TOEFL puanı almanızı bekliyor sizden. Bu nedenle, iBT'de 90'ın üzerinde veya PBT'de 580'in üzerinde bir puan genellikle oldukça iyi bir puan olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri