Eğer toneri kuru ve nemsiz bir ortamda muhafaza ederseniz 24 aylık kullanım ömrüne sahip olursunuz. Rutubetsiz ve güneş almayan ortamlarda muhafaza ettiğiniz toneri daha uzun süre kullanabilirsiniz. Tonerlerin son kullanma tarihi, tavsiye edilen kullanma tarihidir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Lazer yazıcı toneri çipli ise baskı adedi azaldığını “toner az” uyarısı verir. Çipsiz tonerle de ise mürekkep bir an da bitebilir. Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir.
Bir tonerin dolum kapasitesi yaklaşık olarak 50 gram olarak belirlenir. Dolayısı ile 1 kg toner tozu ile 20 adet dolum yapabilmeniz mümkündür.
Baskı adedi azaldığında, çipli tonerler “toner az” uyarısı verirler. Tonerlerin bir anda bitmesi de mümkündür. Eğer toner tozu %40 oranından daha azsa ve baskı adedi fazlaysa kısa süre sonra baskı alamadığını fark edersiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Bir şey olmaz ama toner içerisinde katılaşmış olabilir. En kötü ihtimalle toneri değiştirirsiniz. Eğer güzel görüntü vermezse toneri taktığımız yerin hemen üzerindeki lazer dediğimiz kısmı bir kulak çöpü ya da mikrofiber bez ile temizleyebilirsiniz. Birkaç çıktı aldıktan sonra kendiliğinden de düzelebilir.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Atık toner kutusunu yeniden kullanmayın. Atık toner kutusunu ateşe atmayın. Patlayabilir. Toneri dökmemeye dikkat edin.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
Bir toner kartuşunun kaç kere doldurulabileceği, birkaç faktöre bağlıdır: Kartuş tipi: OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir.
İstenilen durumlarda yazıcıların içlerinde bulunan tonerler doldurulabilir fakat bu durumda dikkatli olunması, özellikle yazıcı cihazın doğru çalışabilmesi için önem arz etmektedir. Toner dolumu yapılmadan önce, muhtemel şekilde oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi için yazıcının etrafı boşaltılmalıdır.
(şek. 9). Tüm orijinal HP toner kartuşlarının hem kutusunda hem de kartuşunda, ilk beş karakterin eşleştiği bir kod bulunur (şek. 10).
Kartuşu, orijinal ambalajdaki koruyucu torba içinde saklayın. Makineye takıldığında yukarıya bakması gereken yüzü üstte olacak şekilde, düz vaziyette (bir ucunun üzerine dikmeden) saklayın.
Tozun kalitesinin anlaşılması için tanelerinin büyüklüğüne bakılması yeterlidir. Toner tozu içerisinde bulunan tanelerin çaplarının birbirine yakın olması ile ne kadar kaliteli olduğu anlaşılır. Büyük parçalara sahip taneler bulunduğunda geniş yolu engellendiği için baskı sırasında istenilen verim alınamaz.
Bununla birlikte, inkjet yazıcılarla ilgili yaygın bir şikayet, sık kullanmazsanız, mürekkebin kurumasıdır. Bununla birlikte, bütçeniz varsa, bunun yerine uygun fiyatlı bir lazer yazıcı almanızı şiddetle tavsiye ediyorum; lazer yazıcıların kullandığı toner kurumaz.
1 kg toner tozu, 10-12 dolum yapılmasına olanak sağlar. Bu da ortalama 100 bin sayfa siyah beyaz baskı yapabileceğiniz anlamına gelir.
Muadil toner kullanımı tıpkı orijinal tonerde olduğu gibidir. Bazı muadil tonerlerde toner tozu bitiminde muadil toner dolumu yapılabiliyor. Muadil tonerlerde uygun işçilik ve ham maddenin bir araya getirilmesi sayesinde verimli biri çıktı alabilirsiniz.
Kartuş ve Toner Arasındaki Fark Nedir? Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır. Bir kartuşunun içindeki mürekkep, sahip olduğunuz kartuşa bağlı olarak boya bazlı veya pigment bazlı olabilir.
Bu toz da içinde yaklaşık 30 farklı kimyasal maddenin birleşmesinden oluşmuştur. Ana maddesi karbon elementi olan tonerin içindeki toz sürekli solunduğunda solunumla ilgili ciddi rahatsızlıklara yol açar. Baskıda parlaklık sağlamak için içeriğine balmumu katılırken kağıda yapışması için eklenen madde reçinedir.
Dolum yapılan tonerlerde zamanla ömürlerini tamamlamaktadır. Kurumsal firmalar olası baskı bozukluklarını riske atmayıp orjinal toner tercihlerini sürdürmektedir. Boşalan tonerlerde geri dönüşüme bizlere ulaşmaktadır. Sizde topladığınız boş toneri bizlere satabilirsiniz.
Ortalama olarak, düşük kapasiteli bir toner kartuşu yaklaşık 500 – 600; yüksek kapasiteli bir toner kartuşu ise yaklaşık 2.000 ila 3.000 sayfa dayanır, ancak bu süre yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Toner yazıcılar, genellikle çok fazla baskının alındığı alanlarda kullanılır. Eğer bir fotokopi işletmeniz varsan toner yazıcıları tercih edebilirsiniz. Eğer nadiren fatura çıktısını alan bir firmaysanız mürekkep püskürtmeli yazıcıları tercih edebilirsiniz. Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kartuşlar kullanılır.
en fazla 120 gr toz koymalısın bir dolumda.
Hollanda'daki Delft Teknoloji Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, kelimenin gerçek anlamında bir lazer yazıcı geliştirmeyi başardı. Bu teknoloji herhangi bir mürekkep kartuşuna veya tonere gerek duymuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri