Özellikle ofislerde ve fotokopi merkezleri gibi tonerlerin sıklıkla kullanıldığı alanlarda yazıcı tonerinin bittiği nasıl anlaşılır sorusu sıklıkla sorulur. Orijinal ve çipli tonerlerde uyarı sistemi vardır. Bu sistem, manuel olarak kontrol etmenize gerek bırakmadan tonerlerinizin bitmeye yakın olduğunu haber verir.
Toner yok uyarısı veren her yazıcı chipli değildir, dolum yaptıktan sonra genelde bir çubuk yada benzer bir aparat var onu kaldırmak gerekiyor. chipli olduğunu anlamak için toner sağında soluna bakınca bir yerde chip varsa zaten görürsünüz.
Önemli Bilgi: Toner dolumu yapıldığında eğer çip değiştirilmez ise yazıcıların faks özelliği çalışmaz. Çip değiştirilmediğinde özellikle renkli lazer yazıcılarda ise ciddi renk kayıpları olur. Dolayısıyla toner dolumu yapıldığında sağlıklı çıktılar almak için çip mutlaka değiştirilmelidir.
Çipli toner, lazer yazıcıdaki toner tozunun bitiminden sonra toner tozunun elle doldurulması ile defalarca kullanabileceğiniz toner türüdür. Söz ettiğimiz gibi sahip olduğu chip mekanizması nedeniyle, yazıcıda biten toneri tekrar doldurmanız ve kullanmanız oldukça zorlu oluyor.
Çipli toner dolumunda hem toner gerekiyor hem de çip. Toneri cihazınıza uygun şekilde satın alabilirsiniz. Dolum deliğine uygun bir enjektörle doldurabilir, delik geniş ise enjektöre gerek kalmadan da dolum yapabilirsiniz. Ardında da çipi değiştirmeniz gerekir.
İlgili 21 soru bulundu
Günümüzde yazıcı markaları tarafından üretilen tonerlerin tamamına yakını çiplidir. Çipsiz olarak üretilen tonerler, kullanıcılar tarafından muadil toner olarak adlandırılan ürünlerdir. Bu ürünler arasındaki temel fark, çipli bir toner ömrünü tükettiğinde bu toneri tekrar kullanmak için çipin yenilenmesi gerekir.
Muadil toner kullanımı tıpkı orijinal tonerde olduğu gibidir. Bazı muadil tonerlerde toner tozu bitiminde muadil toner dolumu yapılabiliyor. Muadil tonerlerde uygun işçilik ve ham maddenin bir araya getirilmesi sayesinde verimli biri çıktı alabilirsiniz.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Gösterge çubuğu değerleri tahmini toner seviyeleri olup, gerçek toner seviyesinden biraz farklı olabilir. Göstergenin alt çubuğu sabit bir şekilde yandığında ve toner seviyesi göstergesi sarı ışıkla sürekli yanıp söndüğünde, yazdırma işlemi daha fazla toner eklenene kadar durur.
Lisanslı tonerler olan orijinal tonerler farklı yöntemlerle tekrar doldurulabilir. Bazı markalar, toner bittikten sonra kartuşun tekrar kullanılmasını istemezler. Bunun için bir yazıcı almadan önce yazıcı markasının üretmiş olduğu tonerlerin tekrar kullanılabilir olup olmadığına dikkat etmeniz gereklidir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Atık toner kutusunu yeniden kullanmayın. Atık toner kutusunu ateşe atmayın. Patlayabilir. Toneri dökmemeye dikkat edin.
Çöp / atık haznesi dolduğu için , yeni aldığınız baskılardaki "atık tozu" çöp haznesine atamayan toner , atık tozu dışarı akıtacak ve bu da kağıda leke , yada yazıcı içine toz akıtma olarak yansıyacaktır.
Toner tükenmeye başladıktan sonra bir toner kartuşun baskı kalitesi ilk takıldığı zaman ki gibi koyu ve net olmaya bilir. ve kartuş bittiğinde, yazıcınızın tonerin bittiğini size uyarı göndererek değiştirmesini hatırlatır bu uyarıyı gördüğünüzde artık yazıcınızdan baskı alamazsınız.
Baskı adedi azaldığında, çipli tonerler “toner az” uyarısı verirler. Tonerlerin bir anda bitmesi de mümkündür. Eğer toner tozu %40 oranından daha azsa ve baskı adedi fazlaysa kısa süre sonra baskı alamadığını fark edersiniz.
Yazıcı resetleme, yazıcınızda doldurma kartuş kullanılabilmesi için yazıcınızın ürün yazılımının yeniden programlanmasıdır.
Tonerli yazıcılar için kullanılan toner tozu yeterli seviyede kalmamış olabilir. Ayrıca toner tozu hatalıysa da yazıcının silik çıkartmasına neden olabilir. Böyle bir durumda toneri yerinden çıkarıp sallamak bir çözüm değildir. Tonerin yeni bir tonerle değiştirilmesi daha uygundur.
İstenilen durumlarda yazıcıların içlerinde bulunan tonerler doldurulabilir fakat bu durumda dikkatli olunması, özellikle yazıcı cihazın doğru çalışabilmesi için önem arz etmektedir. Toner dolumu yapılmadan önce, muhtemel şekilde oluşabilecek kazaların önüne geçilmesi için yazıcının etrafı boşaltılmalıdır.
Orijinal kartuş kullandığınızda 100 TL'ye alınan orijinal kartuşlarla ortalama 100 sayfa çıktı alabilirsiniz. Şu anda üretilen orijinal kartuşlar dolum yapılmaması için özel olarak üretilir. Bu nedenle bu orijinal kartuşları atıp yine orijinal kartuş almak zorunda kalırsınız.
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Dolum yapılan tonerlerde zamanla ömürlerini tamamlamaktadır. Kurumsal firmalar olası baskı bozukluklarını riske atmayıp orjinal toner tercihlerini sürdürmektedir. Boşalan tonerlerde geri dönüşüme bizlere ulaşmaktadır. Sizde topladığınız boş toneri bizlere satabilirsiniz.
Bir tonerin dolum kapasitesi yaklaşık olarak 50 gram olarak belirlenir. Dolayısı ile 1 kg toner tozu ile 20 adet dolum yapabilmeniz mümkündür.
Baskı kalitesine gelince, orijinal tonerler, muadil ve yeniden üretilmiş tonerlere kıyasla kendi liglerinde liderdir. Orijinal tonerler, daha doğru renklerle daha parlak ve daha net olan daha net metin ve görüntü kalitesi sunar. muadil tonerler kullanılırken, baskı kalitesi genellikle orjinal kalitesine yakın olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri