Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin bazı yörük köylerinde yapılan bir hamur yemeği ya da hamur köftesi. Etli ve nohutlu olarak yapılır ve düğünlerin geleneksel yemeğidir.
Kökleri Konya yöresine ait bir tarifle karşınızdayız. İçerisinde bulunan nohut, minik bulgur köfteleri ve etle oldukça doyurucu olan bu çorba sofranıza geldiğinde ana yemek yemeğe ihtiyacınız kalmayacak.
Malzemeler: 1 kg bulgur, 300 gram sığır eti (kuşbaşı), 2 baş kuru soğan, 50 gram nane, 1 kaşık salça, 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık tuz.
iç anadolu'da sıkça yapılan ve sevilen, kıymalı nohutlu yemektir.
Tencereye sıvı yağ, küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ilave ederek biraz kavuruyoruz. Salçayı ekliyoruz ve kuru nane ile isteğe bağlı acı pul biber ve et suyunu katıp, kaynamaya bırakıyoruz. Köfteler ve haşlanmış nohudu, ekşisini de ekleyip köfteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
İlgili 40 soru bulundu
Antep yöresine ait yuvalama çorbası yapması da eğlenceli bir çorbadır. Minik minik yuvarlanan köftelerin nohutla ve etle buluşmasından oluşur. Genellikle yoğurtla yapılan bir çorbadır.
Topalak yemeği; bulgur, et ve nohut ile hazırlanan oldukça doyurucu, besleyici ve çok lezzetli bir yemektir. Konya yöresinin en meşhur ve en lezzetli bilinen yemeklerinden biridir.
Konya'nın yöresel lezzetlerinden biri olan topalak çorbası; bulgur köftesi, et ve nohut ile hazırlanan bir yemektir.
HÖRRE ÇORBASI NASIL YAPILIR? 2 kaşık tereyağı ile un, kısık ateşte kavurulur. 5 bardak su eklenir, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra başka bir tavada yarım kaşık tereyağı eklenip akabinde salçası ilave edilir. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirildikten sonra, sıcak olarak servis yapılır.
Geceden ıslatılan nohut ve dövme düdüklü tencereye konularak suda iyice pişirilir. Diğer taraftan yoğurdun içerisine -kesilmemesi için konulan- yumurta ve tuz katılarak çırpılır. Kaynamaya başlayan nohut ve dövmenin üzerine çırpılmış yoğurt ilave edilip bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
Yoğurtlu topalak çorbası, evde bulunan malzemeler ile kolayca yapacağınız, ana yemek doyuruculuğunda, çok lezzetli ve besleyici bir çorbadır.
1 çorba kasesi haşlanmış nohut. 1 adet ince kıyılmış kuru soğan. 1 yemek kaşığı domates salçası
Kırıkkale'nin bu yöresel lezzeti gölleme ya da batırma olarak anılıyor.
Kırıkkale'ye özgü bir tat olan sızgıt yemeği özellikle Kurban bayramında sıklıkla yapılan bir yemektir.
Keskin Tava Kırıkkale ili adına tescil edilerek coğrafi işaret almıştır. Çeşitli illerde düzenlenen festival ve etkinliklerde Kırıkkale'nin özel yemeği olarak hazırlanan ve şöhreti birçok ilde yayılmış bu muhteşem lezzeti muhakkak yerinde tatmalısınız!
Düğün, mevlit, cenaze gibi insanların bir araya toplandığı günlerde yapılan veya ev halkının önem verdiği misafirlerine özel olarak hazırladığı Gülüklü (Hülüklü) Çorba, Alanya'nın en önemli çorbasıdır. Geçmişte düğün yemeği olarak servis edildiği için ''Düğün Çorbası'' olarak da bilinmektedir.
Topalak Yemeği yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, sütlü mercimek çorbası, topalak yemeği, pırasalı patates graten ve keşkül son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Mersin'de bulgura dayalı yiyecek türlerinin başlıcaları: Analı Kızlı, Kısır, Batırık, Öğcel, Sini Köftesi, Fellah Köftesi, Lepe (Lapa, Yumurtalı Köfte, Susamlı Köfte, Etli Döğme Pilavı, Keşkek, Gavırga, Kapana Humus Yemeği, Erik Yemeği, Topalak Çorbası, Yüzük Çorbası, Tatar Çorbası.
Mersin'in meşhur tatlıları Kerebiç, Mamül, Cezerye ve Karsambaçtır. Mersin neyi ile ünlüdür? Mersinin nesi meşhur diye soracak olursanız eğer; tantuni, kerebiç, sıkma, Tarsus kebabı, Silifke yoğurdu, mamül, cezerye, Tarsus lahmacunu ve karsambaç Mersin'in meşhur lezzetleridir.
Tereyağı ayrı bir tencereye alınır, üzerine salçalar eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine haşlanmış nohut ve sıcak suyunu ekleyelim. Tepsideki topalaklarımızı ekleyelim. 15 20 dakika orta ateşte pişirelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri