Gitmediyseniz kesinlikle gidin, gittiyseniz bir daha gidin. Tüm sarayı gezmek istiyorsanız biraz erken gidin ve acele etmeyin, geziniz 3_4 saati bulabilir.
Ancak sırf Topkapı Sarayı'nı gezmek bile en az 2 saat alacağı için, daha sade bir liste sunalım dedik. Keyifli geziler...
Topkapı Sarayı giriş ücreti 2023 yılı Eylül ayı fiyat tarifesini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; Topkapı Sarayı giriş ücreti yetişkin = 150 TL. Harem bölümü giriş ücreti yetişkin = 80 TL.
Bugün bir müzedir ve İstanbul'un en ünlü ve ziyaret edilen turistik yerlerinden biridir. Yaklaşık 700.000 metrekarelik bir alanı kaplayan şark sarayı, etkileyici koleksiyonları, silahları, kutsal emanetleri ve Topkapı Hazinesi ile Osmanlı hanedanının görkemini sergileyen bir açık hava müzesini andırıyor.
Divan Meydanı, Alay Meydanı, Enderun avlusu, Bab-ı Hümayün ve Sofa-ı Hümayün ve harem bölümlerinden oluşan Topkapı'ya ilk giriş Fatih döneminde kuleleriyle simge haline gelen Bab-ı Hümayün'den yapılıyor.
İlgili 37 soru bulundu
Dini bayramların ilk günü, müzeler öğleye kadar ziyarete kapalı tutulur. Pazartesi günleri, genel temizlik için teşhir salonları ziyarete kapatılır (Topkapı Sarayı Müzesi Salı günü).
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
Topkapı Sarayı Müzesi giriş ücreti 150 Türk Lirası'dır. 18 yaşında altındaki öğrenciler ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşlar için giriş ücretsizdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir müze olduğu için müzekart geçerlidir.
Topkapı Sarayı, Osmanlı Sultanlarının ikametgâhı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. İstanbul fatihi Sultan II. Mehmed tarafından 1460-1478 tarihleri arasında yaptırılmış olan ve zaman içerisinde bazı ilavelerin yapıldığı sarayda, Osmanlı padişahları ve Saray halkı 19'uncu yüzyıl ortalarına kadar ikamet etmiştir.
Topkapı Sarayı Fatih Sultan Mehmed tarafından 1478'de yaptırılmış, Abdülmecid'in Dolmabahçe Sarayı'nı yaptırmasına kadar yaklaşık 380 sene boyunca devletin idare merkezi ve Osmanlı padişahlarının resmi ikâmetgâhı olmuştur.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Saraylar'a bağlı 300'den fazla müze ve örenyerini 15 gün boyunca ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İlk müze ve örenyeri girişinizden itibaren 15 gün boyunca geçerli olan Museum Pass Türkiye'nin fiyatı 1000 TL'dir.
Topkapı Sarayı'na giriş ücreti için 110 TL ödemeniz gerekiyor. Bu biletle sarayın 4 avlusunu gezebiliyorsunuz. Harem bölümü için 60 TL'lik bir ek ödeme daha yapmanız gerekiyor.
Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan MüzeKart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir.
Ziyaret Bilgileri
Topkapı Sarayı, Salı hariç her gün ziyarete açık. Topkapı Sarayı'nı Müzekart ile ücretsiz ziyaret edebiliyoruz ancak Harem Bölümde Müzekart geçmiyor. Harem'i ziyaret etmek için Topkapı Sarayı'na giriş yaptıktan sonra Harem gişesinden ek bilet satın almak gerekiyor.
Building. Nöbet Yeri'nden Mabeyn'e (Harem-Selamlık arası) uzayan ve Has Oda Taşlığı'nda son bulan dar koridora Altınyol denilir.
Sarayın ilk alafranga tuvaleti Kayzer'in şerefine yapılmıştı
Osmanlı saraylarındaki bütün helâlar, evlerde olduğu gibi alaturka idi, sarayda bile alafranga tuvalet yoktu ve saraylarımız Avrupaî tuvaletler ile 1889'da, Alman İmparatoru Wilhelm'in sayesinde tanıştılar...
Mezarı İstanbul'un Fatih ilçesindeki Fatih Camii'nde yer almaktadır.
Gençlik ve Spor Bakanlığının "Genç Ne Sever?" (GNS) projesi kapsamında İstanbul'a gelen gençler, KYK yurtlarında ücretsiz konaklarken, başta Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri olmak üzere onlarca müzeyi ücretsiz gezmenin keyfini sürüyor.
Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MüzeKart'a 2023 yılında da zam yapmadık. Türk vatandaşlarımıza MüzeKart sadece 60 lira." açıklamasında bulundu.
Harem Dairesi'nde şimdilik Karaağalar Mescidi , Cariyeler Taşlığı, Valide Sultan Taşlığı, Ocaklı Sofa, Şadırvanlı Sofa, Sultam Hamamı, I.Ahmet Has Odası (ı.Ahmet Okuma Odası) , III.Ahmet Has Odası (Yemiş Odası) restorasyon nedeniyle ziyarete kapalı bölümler.
Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı ile köşk, kasır ve müzeler 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı ile köşk, kasır ve müze gişelerinden 09:00 – 17:30 saatleri arasında bilet alınabilir.
Ancak İstanbul Valiliği kararı ile, bir istisna olarak yabancı ziyaretçilerin müzeleri ziyaret edebilmeleri adına, Bakanlığa bağlı tüm İstanbul müzeleri, Topkapı Sarayı ve Galata Kulesi dahil olmak üzere hafta sonu ziyarete açık olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri