Toplamak istediğiniz aralığın hemen üstünde veya altındaki boş bir hücreyi seçin ve şeritteki Giriş veya Formül sekmelerinde Otomatik Toplam > Toplam'a tıklayın. Otomatik Toplam, toplanacak aralığı otomatik olarak algılar ve sizin yerinize formülü oluşturur.
TOPLA işlevi metin değerlerini yok sayar ve size yalnızca sayısal değerlerin toplamını verir. Bir satır veya sütun silerseniz formül, silinen satırı hariç tutacak şekilde güncelleştirilmez ve bir #BAŞV! hatası döndürür, ancak TOPLA işlevi otomatik olarak güncelleştirilir.
Excel üzerinden çok sık yapılan işlemlerden birisi de toplama işlemidir. Toplama işlemi için excel sayfası üzerinden ilgili hücrelere formülü yazmanız yeterli oluyor. Bu işlem için kullanılan formül ise =TOPLA(toplanacak hücrelerin isimleri) şeklindedir.
Bir sayı sütununu veya satırı toplamaya gerek varsa, Excel hesaplamayı sizin için yapmalarına izin ver. Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar.
İlgili 18 soru bulundu
Web için Excel elektronik tablosunda, formüller sekmesini tıklatın. Hesaplama seçenekleri'nin yanında, açılan listede aşağıdaki seçeneklerden birini belirleyin: Bir değer, formül veya adda değişiklik yaptığınızda tüm bağımlı formülleri yeniden hesaplamak için Otomatik'i tıklatın.
Not: Excel'deki formüller her zaman eşittir işaretiyle başlar. Bir hücreyi seçin veya hücrenin adresini seçili hücreye yazın.
Tek şarta bağlı hesaplama yapmak için kullanılan EĞER formülü; =EĞER(Hücre Adresi ve şartı; Şart doğru ise yapılacaklar; Şart yanlış ise yapılacaklar) şeklindedir. Örneğin: A2 hücresinde 100 rakamı varsa: =EĞER(A2>=50 ; A2*0,10 ; A2*0,05) formülü aşağıdaki gibi okunur.
Formül hesaplama yapmıyor
Otomatik hesaplamayı kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyin. Dosya sekmesini seçin, Seçenekler'i seçin ve ardından Formüller kategorisini seçin. Hesaplama seçenekleri bölümündeki Çalışma Kitabı Hesaplaması altında Otomatik seçeneğinin belirlendiğinden emin olun.
KAÇINCI Fonksiyonu, aradığınız bir değerin, aradığınız aralıkta, kaçıncı sırada olduğunu bulmak için kullanılır. =KAÇINCI(aranan_değer;aranan_dizi;eşleştir_tür) şeklindedir. Bulmak istediğiniz değerdir. Bulmak istediğiniz değerin aranacağı aralıktır.
Eldeli işlemlerde onluk basamağı bir üst basamağa ekliyorsunuz. Toplama işlemine birler basamağından, yani en sağ taraftan başlanır.
Toplama işlemi:
- Toplama işleminde öncelikle birler basamağındaki rakamlar alt alta toplanır ve toplam kısmına yazılır. - Daha sonra onlar basamağı ve yüzler basamağı ile eğer varsa binler basamağındaki rakamlar toplanır ve toplam kısmına yazılır.
Eldesiz toplama yaparken aşağıdaki adımları izleyebiliriz. Birler basamağından başlayarak, sırayla, alt alta gelen rakamları toplarız.
Eşit büyüklükteki iki dizi veya aralıktaki karşılık gelen girişlerin çarpımlarının toplamını hesaplar.
Belirtilen bir toplama işlevi kullanılarak dikey bir hücre aralığının ara toplamını döndürür.
SAĞDAN işlevi, belirteceğiniz karakter sayısına göre, bir metin dizesindeki son karakteri veya karakterleri verir. SAĞB işlevi, belirteceğiniz bayt sayısına göre, bir metin dizesindeki son karakteri veya karakterleri verir. Önemli: Bu işlevler tüm dillerde sağlanmıyor olabilir.
Formülleri ve sonuçları görüntüleme arasında geçiş yapmak için Formüller'e ve ardından Formülleri Göster'e tıklayın. CTRL + ` (vurgu işareti) tuşlarına basın. Not: Bu yordam, formül içeren hücrelerin düzenlenmesini de engeller. Formüllerini gizlemek istediğiniz hücre aralığını seçin.
Örneğin, bir satırı (A satırı) sıraladığınızda ve eylemi başka bir satırda (B satırı) yinelemek için F4 tuşuna bastığınızda, B satırı sıralanmaz. Ya da bir hücreyi kopyalayıp yapıştırıp F4 tuşuna bastığınızda hücre yapıştırılır.
Excel'i iyi bilmek, verileri analiz etmek, raporlamak ve işletme performansını izlemek için önemlidir. Bu nedenle, işletmelerde çalışan herkesin Excel'i etkili bir şekilde kullanabilmesi, işletmenin başarısı açısından kritik bir öneme sahiptir. 1. Excel sadece tablo yapmak için kullanılan bir program değildir!
Bu puan aralığına göre öğrencilerin harf notları belirlenecektir. Harf notlarını bulmak için iç içe kullanacağımız Eğer formülü sayısı 9'dur. 9 farklı harf notu bilgisi olduğu için 9 kez Eğer formülü kullanılacaktır.
En basit biçimiyle, DÜŞEYARA işlevi şunu söyler: =DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz şey, aramak istediğiniz yer, döndürülecek değeri içeren aralıktaki sütun numarası, Yaklaşık veya Tam eşleşme 1/DOĞRU veya 0/YANLIŞ olarak gösterilir) döndürür.
Microsoft Excel, sütunun hücre içeriklerinin tamamını yeterince gösteremeyecek kadar geniş olmadığı durumlarda hücrelerde ##### ifadesini gösterebilir.
Formül, genellikle matematiksel bir dizinin veya yapılan fen deneylerinin matematiksel ilişkilerinin standart bir şekilde yazılarak gösterimidir. Matematikte çoğu bilgi formülasyonlar ile korunmaktadır. Örneğin; e = m.c2 Einstein'ın enerji formülüdür ancak deneyden değil kuramdan beslenmiştir.
Formülü, Excel penceresinin en üstünde yer alan formül çubuğunda da görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri