Kompost düşük konsantrasyondaki materyallerle karıştırılmalıdır. Bu anlamda torf en uygun materyaldir. Eğer kompostun yukarıda bahsedilen olumsuz özellikleri nötrleştirilirse, tek başına da kullanılabilir.
Torfun Yalıtım ve Yakıt Olarak Kullanımı
Torf, yalıtım malzemesi ve yakıt olarak da kullanılabilir. Torf, yüksek yanma sıcaklığına sahip olduğu için evlerde ve endüstriyel tesislerde yakıt olarak tercih edilir. Ayrıca torf, yalıtım malzemelerinde de yer bulur.
Kullanıldığı yerler
Çiçekçilikte, toprak ıslahında, topraksız tarımda, turfandacılıkta, seracılık, mantar ve fide yetiştirilmesinde yaygın kullanılır. Bitki besini açısından fakir olduğundan katkı maddeleri eklenmelidir.
Torf yapımı için kurumuş ağaç dalları ve yaprakları gibi bitki parçalarını kullanman gerekir. Bu parçaları yarı gölge bir toprak zemine toplaman ve ardından yarım metre kadar olduğunda üzerini sönmüş kireçle örtmen gerekir. Üzerine de biraz azotlu gübre döktükten sonra kendi organik gübreni hazırlayabilirsin.
Paketimiz 20 litre olup nem dengesine göre 4-6 kilogram arasıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Ithal Torf 200 Litre (35-37 KG) Torf Çiçek Toprağı Saksı Toprağı Bahçe Toprağı Toprak 19.
Paketimiz 40 litre olup nem dengesine göre 9- 12 kilogram arasıdır.
Torfun niteliği pratik bir şekilde belirlenebilir, şayet torf sıkıldığı zaman berrak renkte bir su akıyorsa rengi açık kahverengi ya da sarı ise ayrışmamış kaliteli torf denebilir.
Torf toprağı, kendine özgü yüksek değerli besinleri içerir ancak bitkilerin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılamaz. Bu nedenle, bitkilerin büyümesini desteklemek için torf toprağına düzenli olarak organik gübre veya kompost eklemek gereklidir.
Toprağı verimli bir hale getirmek amacıyla yapılması gereken iş, mevcut bahçe toprağının yapısında kil bulunuyorsa kum ya da mil, kumlu bir yapıya sahip ise killi toprak eklenerek karıştırılmasıdır. Bu uygulama sayesinde toprak ıslak edilir ve besin açısından zengin bir hale gelir.
Torf'un Su Tutma Kapasitesi : Torf'un en önemli özelliklerinden biri, fazla miktarda su absorbe edebilmesi ve bu suyu bünyesinde tutabilmesidir. Az ayrışmış lifli torf'lar kendi kuru ağırlığının 15-20 katı kadar su tutabilmekte, kuruduktan sonra dahi su tutma kapasitelerinde fazla azalma olmamaktadır.
Torf, perlit, humus, leonardit katkılı saksı toprakları, en iyi saksı toprağı seçenekleri arasındadır. İç ve dış mekan bitkilerinin dikiminde, toprak değişim dönemlerinde kullanıma uygun saksı toprakları evin salon, bahçe, balkon, veranda kısımlarındaki saksı bitkileri için tercih edilir.
Aşırı sulama ve toprağın içinde olması gerekenden fazla toprak bulunması sinek oluşumunun başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Oluşan sinekler üreyip çoğalarak bitki yapraklarına ve köklerine zarar verir. Çoğalan sinekler eve yayılarak rahatsızlık vermeye başlar.
Torf toprak ile normal toprak arasında bazı temel farklar bulunmaktadır. Öncelikle torf toprağın oluşması için çok yıllık bitki artıkları kullanılırken normal veya kompost toprak oluşumu için bütün organik atıklar kullanılabilir. Her iki toprakta mineral açısından çok zengindir.
Saksı toprakları içerisinde %50 torf, %30 kompost veya bunun yerine sıra organik malzeme karışımı, %10 temiz kum, %10 perlit ve vermiküt karışımı olmalıdır. Saksı altlarında delik olsa bile fazla su bitkileriniz için zararlı olabilir.
Torf; toprak ıslahında, çiçekçilikte, seracılıkta, turfanda sebzecilikte, fide ve mantar yetiştiriciliğinde yaygın kullanılmaktadır.
Torf fiyatları uygundur. 70 lt torf fiyatları 15 lira. 40 litre torf fiyatı 10 lira. 20 lt torf fiyatları 7 lira. Ucuz torf satışı yapmaktadır. Ucuz ve kaliteli torf fiyatları en uygun satılmaktadır.
Nemli ve ılık iklime sahip bölgelerde bulunur. Torf toprak rengi de açık kahverengi sarı şeklindedir. Süngerimsi bir yapıya sahip toprak türü olarak bilinir.
Azot sağlayan yeşil malzemeler, sebze ve meyve atıkları, taze otlar, yeşil yapraklar, çay atıkları, yumurta kabukları; kahverengi malzemeler ise dal ve ağaç kabukları, kuruyemiş kabukları, talaş, kuru yapraklar, çam iğneleri, saman ve saplardan oluşabiliyor.
Çernezyom (İngilizce: Chernozem, Ukraynaca: Чорнозем, Rusça: Чернозём) Yeryüzünün en verimli yerli toprağıdır.Dünyada bulunan Çernezyomun üçte biri ve yüz ölçümü en fazla olan ülke Ukrayna'dır. coğrafi olarak yarı nemli step bölgelerinde yağışın artış gösterdiği yüksek platolarda görülen topraklardır.
Verimli bir toprakta %45 mineral madde, %5 organik madde, %25 nem (su) ve %25 oksijen bulunmalıdır. Toprağın dokusunu oluşturan mineral madde miktarında kum, silt(mil) ve kil oranları yaklaşık eşit değerlerde olmalıdır. Toprağın su tutması, havalanabilmesi ve kök gelişimi için bu oranlar önemlidir.
gelişebilirler. Ergen torf sinekleri 2-5 mm arasında bulunurlar. fidelere bulaştırabilir, hastalık taşıyabilir. olarak gelen torf sinekleri, tohumun çimlenmeye başlamasıyla yumurtalarından çıkar ve gelişmeye başlarlar.
Paketimiz 10 litre olup nem dengesine göre 2-3 kilogram arasıdır.
Bu tür profesyonel ürünlerin su tutma kapasiteleri yüksektir bu nedenle sık sulama yapmamanızı öneriyoruz. İlk üretildiği anda 1 litre torfun ağırlığı yaklaşık olarak 250-300 gr gelmektedir. 70 Litrelik bir ambalaj yaklaşık olarak 17-18 kg gelmektedir.
Ancak ortalama hesaplarda bu oran 1000 litre olarak kabul edilmektedir. Sıvı gaz ve katı maddelerin ölçümünde kullanılan matematik terimlerinden biri de metreküptür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri