6136 Sayılı Kanun Taşınması Yasak Olan Bıçaklar Bunlardan birkaçı şu şekildedir. Şiş, kama, balyoz, keser, ustura, kasatura, pala, çakı, jilet, cop, kamçı, satır, şiş, tornavida ve çivili sopa gibi bıçak ve aletler taşınması yasak olanlardır.
Bıçak taşımakla ilgili genel kural
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre savunma ve saldırı amacıyla yapılmış kesici, delici, deşici, biçici aletlerin tamamının üretilmesi, satılması, taşınması, ülkeye sokulması, ithal edilmesi yasaktır.
Çakı, açılıp kapanan bir veya birkaç ağızlı küçük cep bıçağıdır. Sustalı olmayan çakının kişilerin üzerinde bulundurulması ve taşınması serbesttir. Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Bıçak taşımak, Türkiye'de genel olarak suç olarak kabul edilir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 191. maddesi, genel güvenliği, huzuru ve düzeni bozabilecek her türlü aleti izinsiz olarak taşımayı suç kabul eder.
Çakı taşımak, duruma ve çakının türüne göre suç teşkil edebilir. Kabahatler Kanunu kapsamında, zarar verebilecek nitelikte olan bıçak, çakı gibi aletler için 189 TL idari para cezası uygulanabilir.
İlgili 19 soru bulundu
Avm lere Çakı İle Girilir Mi? Avm gibi toplu alanlarda ruhsatlı silahların girişine izin verilir iken çakı, muşta gibi delici kesici bıçakların ve aletlerle girilmesi ve bulundurulması yasak olarak iletiliyor.
Polisin El Koyma Yetkisi:Polis, bıçak taşımanın yasal olup olmadığını belirlemek için yetkilidir. Eğer polis, kişinin bıçağı yasa dışı bir amaçla taşıdığını düşünürse, el koyma yetkisine sahiptir.
Kaç cm bıçak taşımak suç? Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen "Kelebek" ve "Sallama" diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.
Kabahatler Kanunu'na göre delici, kesici, öldürücü, yaralayıcı alet taşıyan kişiler işleme tabi olup, söz konusu kişilere 189 Türk Lirası para cezası ya da Adli Sicil Kayıtları incelenerek ya da hal ve şartlara göre kişinin saldırıda kullanma amaçlı bulundurma durumuna göre 3 aya kadar hapis cezası verilmektedir.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz.
Kredi Kartı Şeklinde Bıçak emniyetten izin belgeli. Emniyet Müdürlüğünden İzin Belgelidir. İzin Belgesi Olmayan Bıçaklar Ateş Li Silah Kategorisine Girer Ve İzinsiz Satışı Yasaktır.
Şu an Türkiye gibi çoğu ülkede yanında taşınması yasaktır. İç tarafı keskin olup saplama işine oldukça uygun biçimde tasarlanmıştır. Öyle ki herhangi bir canlıyla teması halinde çok ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir.
Genel olarak uç ve orta kısmı (güçlü olması için) metalden, sap kısmı ise (elle tutulma kolaylığı açısından) plastikten yapılır.
İşte saldırı veya savunma amacıyla üretilmiş tüm bıçakların kişinin üstünde taşınmasının yasak olmasının nedeni budur. Kelebek bıçak, çok net ve açık bir şekilde bu amaçla üretilmiş bir bıçak cinsidir. Aynı mantıkla sustalı bıçakların da üstte taşınmasının suç olduğunu belirtmekte yarar var.
Ateşli Silahlar ve Bıçaklar
Kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala,kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin satışı yasaktır.
16 yaş üzerindeki bireyler rahatlıkla kullanabilir. Kelebek bıçak iki kanadı olan, kapandığı zaman bıçağı içine hapseden ve açıldığı zaman her yöne hareket edebilen özel bir modeldir.
kanuni düzenlemeye göre kesici delici. saldırı amaçlı kullanılabilecek. bıçak çakı ve pala gibi tüm aletlerin taşınması. izin olmadığı müddetçe suçtur.
Yargıtay, kavgada bıçak çeken kişinin 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.
argoda şişe benzeyen ince bıçaklara verilen ad. maket bıçağı * da bu kategoriye girer. yaygın inanışa göre, kesiği çok ince ve derin olabildiği için dikiş atması çok zor olur(muş) *.
Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir. evrakla beraber adliyeye verilirler.
silah kullanmaya yetkilidir. Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir.
Polis, durdurduğu kişinin üzerinde veya aracında kaba üst araması yapmaya yetkilidir. Ancak kaba üst aramasının yapılabilmesi için poliste, suça konu bir eşya veya tehlike oluşturan bir eşyanın bulunduğu hususunda yeterli bir şüphenin oluşması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri