Geometri dersi 2024 TYT Matematik testinin içinde sorulmaktadır. ÖSYM bu testin içerisinde her yıl sınavda karşımıza 30 - 32 adet soru çıkmaktadır. Matematik, 8 - 9 soru ise Geometri sorusu sormaktadır.
Sınava çalışmaya başlamadan önce hangi konulardan sorumlu olduğunuzu öğrenmekte fayda var. TYT Matematik testi 40 sorudan oluşmaktadır. ÖSYM bu testin içerisinde her sene ortalama olarak 31-32 soru Matematik, 8-9 soru ise Geometri sorusu sormaktadır.
TYT matematik sınavında en çok soru çıkan konular şunlardır: Sayılar, temel işlemler, bölme ve bölünebilme, ondalık sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar, problemler.
Toplamda 120 sorudan oluşan Temel Yeterlilik sınavı olan TYT sınavında 40 soru Matematik dersinden gelmektedir. Sorulardan 30 soru matematik ve 10 soru genellikle geometri dersinden çıkmaktadır.
TYT'de toplam 120 soru bulunmaktadır. Öğrencilerin sınav süresi ise 135 dakikadır. TYT konuları arasında matematik, Türkçe, biyoloji, fizik, coğrafya, kimya, tarih, din kültürü ve felsefe konuları yer almaktadır. Soru dağılımı konuya göre farklılık göstermektedir.
İlgili 37 soru bulundu
TYT'de 90 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 90 net 411,364 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerinden hareketle 90 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamalarında diploma notu 60 ve okul puanı yani OBP (ortaöğretim başarı puanı) ise 300 olarak kabul edilerek yapılmıştır.
Daha sonra liselerin dört yıla çıkarılmasıyla Geometri 1 dersi 10. sınıfta, Geometri 2 dersi 11. sınıfta, Geometri 3 ve Analitik Geometri (1-2) dersleri 12. sınıfta okutulmaya başlanmıştır.
Geometride günlük hayatla ilişkilendirip modelleyerek geometriksel düşünmeyi ön plana çıkaran sorular yer almıştır. Matematik ve geometri testinde geçen yıla göre daha kolay seviyede sorular sorulmuştur. Bazı soruların çözümünde gerekli olan formül ve tanımlar sorularda verilmiştir.
Mantık yürütme, zeka gücü ve pratik düşünme yeteneği gerektiren geometri çoğu öğrencinin zorlandığı derslerden biridir. Hatta bölümü sayısal olan matematikçi öğrencilerin dahi geometride zorlandığı görülmektedir.
Temel kavramlarda, sayı kümeleri, çift ve tek sayılar ve pozitif-negatif sayılar kolay olan konular. Aslen matematiğin cebir kısmı diyebileceğimiz bu alanlar, TYT düzeyinde kolay lokma denilebilir. Ama ilerleyen konular arasında, asal sayılar, ardışık sayılar ve faktöriyel bulunuyor. Bunlar bir tık daha zor konular.
Ne var ki, AYT matematiğe nasıl çalışılır? sorusunu sormadan evvel, TYT matematik konularını halletmiş olmanız gereklidir. Çünkü TYT matematiği bilmeden AYT matematik konularını anlayamaz ve soruları kolay bir şekilde çözemezsiniz. Dolayısıyla öncelik sıralamasını doğru yapmanız son derece önemlidir.
Trigonometri (Yunanca trigōnon "üçgen" + metron "ölçmek"), üçgenlerin açıları ile kenarları arasındaki bağıntıları konu edinen matematik dalı.
AYT Matematik testi 40 sorudan oluşmaktadır. ÖSYM bu testin içerisinde her sene ortalama olarak 31 soru Matematik, 9 soru ise Geometri sorusu sormaktadır.
Öğrenciler TYT'de 120 soru olarak 165 dakikalık bir süre içerisinde sorumluydu. Yarın normal şartlarda 160 sorudan 180 dakika sorumlu gözükseler de herhangi bir alana yönelik sayısala, eşit ağırlığa ya da sözele yönelik bir sınav yapacaksa çocuklar AYT'de aslında o 180 dakikayı 80 soru için kullanacak.
Bütün bunlara rağmen AYT sınavında sorulan sorular, öğrencilerin alanları hakkında daha net bir bilgi gerektirdiğinden, AYT sınavının TYT sınavına göre daha zor bir sınav olduğu söylenebilir.
Matematiğin içinde anlatılması garip geliyor biraz. Geometri, matematiğin uzamsal ilişkiler ile ilgilenen bir alt dalıdır. Yani, geometri matematiğe dahildir. Geometriyi, matematiğin içinde olan, matematiğe göre daha küçük bir küme gibi düşünebilirsiniz.
Bu denli geniş kapsamlı bilim dalı olan matematik yıllar ilerledikçe alt dallarına ayrılmış ve ayrıntılı çalışmaların gerçekleştirildiği alanlar ortaya çıkmıştır. Aritmetik, geometri, analitik,diferansiyel ve daha birçok dalı ile eğitim hayatınızda karşılaşmanız olasıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatında geometri adıyla ayrı bir ders bulunmasa da, matematik dersinin içinde anlatılan bir konu olarak kabul edilmektedir.
Geometri (eski adı Hendese), matematiğin uzamsal ilişkiler ile ilgilenen alt dalıdır.
YKS'DE 300 PUAN ÜSTÜ YAPMAK İÇİN KAÇ NET GEREKİYOR? TYT 14,75 net iken, AYT en az 52,5 net üstünde olmalıdır.
Sınava son 30 gün kala 10 günlük son konu tekrarı ve soru çözümü yapılmalı. 10 gün x 10 saat= 100 saatte TYT tekrarı sizi 50 net ulaştırabilir. MEZUN TÜRKÇE (SÖZEL YETERLİLİK) KAZANIM TESTLERİ 55 x 12= 660 soru 7 saat çözülebilir hepsini yapamıyorsan 1,3,5 gibi tek rakamlı soruları bitirmelisin.
2020 yılında EA puan türünde 350 puan alan adayın sıralaması 132 bin iken 2021 yılında EA puan türünde 350 puan yapan adayın sıralaması 45 bindir. Hangi puanın kaçıncı sıralamaya denk geleceği her yıl sınavın zorluk ve kolaylığına göre değişeceği için tercih sürecinde puandan ziyade sıralamaları kriter almak gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri