TOZ TUTMAYAN SPREY NASIL YAPILIR? Bu spreyi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 bardak su, 1 bardak sirke, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1-2 damla bulaşık sabunu. Bu malzemeleri bir sprey şişesine koyun ve iyice çalkalayın. Bu spreyi yüzeyleri temizlemek için kullanabilirsiniz.
Suya hiçbir şey karıştırmayın, sadece temiz suyunuzun olması yeterli. Birçok alanın tozunu almak için toz alma suyuna bir şey koymanız gerekmeyecektir. Genellikle bez ve sudan başka bir şeye ihtiyacınız yoktur. Yine de içiniz rahat etmiyorsa toz alma suyuna birkaç damla şampuan damlatabilirsiniz.
Oturma odası gibi en fazla kullanılan yaşam alanlarında mobilyaların toz tutmaması için evi havalandırırken sineklik kullanmak gereklidir. Evde toz olmaması için pencerelere veya kapıya sineklik monte etmek evinize toz girmesini önleyecektir.
Su, kir tutmama özelliğiyle cam temizliğinde kullanılan gliserin mucizevi etkisiyle sizi hayrete düşürecek. 3 litre suya 7 damla gliserin ekleyin.
İlgili 33 soru bulundu
Toz önleyici spreyi kullanmak için, bir sprey şişesine eşit miktarda sirke ve zeytinyağı ekleyin. Sonra birkaç damla sabun ekleyin ve iyice çalkalayın. Spreyi temizlemek istediğiniz yüzeye püskürtün ve yumuşak bir bezle silin. Sprey, tozu uzak tutan ince bir tabaka bırakacaktır.
Örtüler sık sık değiştirilmeli, mümkün olan her gün toz alınmalıdır. Uzun süre toza maruz bırakmak temizleme işlemini zorlaştırır. Elektrikli süpürge ile döşeme ve perde tozunu alabilir, yıkama sıklığını azaltarak tozlanmayı engelleyebilirsiniz.
Su ve sirkeyi boş sprey şişesine doldurun. İçerisine yarım limon suyunu ekleyin. Bir çorba kaşığı toz sabunu ilave ederek iyice karıştırın. Bir çay kaşığı doğal esansiyel yağı ekleyin.
Toz Temizliği
Doğru toz alma yöntemi ile kalıcı bir temizlik mümkün. Mikrofiber toz bezi daha etkili temizlik için tercih ediliyor. Mikrofiber bez, hafif nemli hale gelecek şekilde ıslatılıyor. Bezin özellikleri nemli olması ile birleşince, tozlar temizlik sırasında uçuşmuyor ya da dağılmıyor.
evimizde toz oluşmasının kaynağı evden eve değişse de genellikle kir, cilt hücreleri veya kumaş lifleridir, ancak kuruyup dökülebilecek herhangi bir şey olabilir. kitaplar, halılar, kilimler, döşemeli mobilyalar, şömineler ve evcil hayvanların tümü toz yüküne katkıda bulunur.
Ahşap Mobilya Tozunun Alınması
İhtiyacınız olan şey bir sprey şişesi, zeytinyağı, limon ve kokudan hoşlanıyorsanız esansiyel yağ. Yarım litre yani 2.5 bardak suyun içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağı katın. İçerisine 5-6 damla limon damlatın.
Mobilya, halı, koltuk, televizyon, bilgisayar gibi yüzeylerde kullanılabilir. Ürün avantajları: Etkili toz temizliği sağlar. Tozların tekrar yüzeye yapışmasını önler.
Camları sildikten sonra çabuk toz tutmasını ve buhar oluşmasını engellemenin yolu çok basit. Camı silmek için kullanılacak kimyasalların içerisine katacağız sirke yardımı ile camların toz tutmalarını ve buhar oluşumunu bir nebzede olsa azaltmış olacaksınız.
Klasik toz alma işlemi içinse, mikrofiber bezi ıslatıp suyunu iyice sıkarak nemli bir halde kullanın. Toz alırken suyun içine ne konur? Mobilya ve ahşap yüzeylerin tozunu alırken toz bezini ıslatacağınız 1 litre suyun içine yarım kapak ahşap temizleyici katabilirsiniz.
Malzemelerin içeriklerinin bilinmesi ve daha zararlı olanlar konusunda bilinçlenme ve bunlardan kaçınma çok önemlidir. 2. Karışımlardan olabildiğince kaçınılmalıdır. Çamaşır suyu ve tuz ruhu, kireç sökücüler, lavabo açıcılar, sirke gibi maddeler kesinlikle karıştırılmamalıdır, hayatı tehdit edici sonuçlar doğurabilir.
Süpürgeden önce toz alırsak sonrasında tekrardan yerlerle uğraşmak zorunda kalmayız. Hızlıca toz almanın sırrı ise tozları oradan oraya sürüklemeden yapısında hapseden ve geride hav, iz, leke bırakmayan mikrofiber bez kullanmaktır.
Bir hava temizleyicinin ortak özelliği, havayı üniteden geçirmesi ve temiz hava akışı oluşturmak için filtre ortamı aracılığıyla toz, toz akarları, polen ve küf sporları gibi kirleticileri gidermesi veya hapsetmesidir.
Bir hava temizleyici, ofis veya ev gibi bir binadaki havanın kalitesini artırmak için havayı "arındırmak" veya temizlemek üzere tasarlanmıştır. Havayı çeker ve bir fan ve bir filtre kullanarak toz, evcil hayvan tüyü ve polen gibi kirletici partikülleri yakalar ve fan daha sonra temiz havayı odaya yeniden dolaştırır.
TOZ ALMA SPREYİ YAPIMI
Yarım çay kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı sirke, yarım bardak su, 2 damla bulaşık deterjanı, 10 damla limon esansı (güzel koku için). Hepsini karıştırıp sprey şişesine döküyoruz. Mikrofiber beze karışımı sıkıp, bununla toz alıyoruz.
Mikrofiber paspaslarla evin tüm zeminlerinin tozunu almalısınız. Süpürgenin ulaşamadığı yerlerde faraş ve saplı süpürge kullanabilirsiniz. Yerleri sık sık ıslak paspasla temizlemeli, yüzeylere özel Cif Yüzey Temizleyici gibi güvenilir temizleyiciler kullanmayı unutmamalısınız.
Yüzey Temizleyici Kullanım Alanları
Yüzey temizleyicilerinin içerisinde bulunan maddeler yüzeylerdeki lekeleri kısa sürede yok eder. Öyle ki yüzey temizleyicileri mutfak dolaplarını, parke, fayans gibi toz tutmaya yatkın olan yüzeylerde oldukça etkilidirler.
Bu öncelik sırasını oluştururken öncelikle evde en başta mutfağı temizleyerek başlayabilirsin. Ardından yaşam alanlarını temizleyerek en son banyo ve lavaboları tamamlarsan odaları sırayla bitirebilirsin. Bunun dışında önce süpürmeni, ardından toz almanı ve en son olarak da yerleri silmeni / paspaslamanı öneririz.
Evinizi tozdan uzak tutmak için tavsiyemiz, tavan vantilatörü ve döşeme gibi ulaşılması kolay alanlar için en az ayda bir kez iyi şekilde toz alınmasıdır. Yüksek pencereler ve tavanlar, resim çerçeveleri ve raflar gibi küçük eşyaların ise her üç ila altı ayda bir tozu mutlaka alınmalıdır.
Toz patlaması, havadaki toz partiküllerinin yoğunluğu belirli bir sınırı aştıktan sonra, bir kıvılcım ya da aktivatörün tetiklemesiyle toz partikülleri hızlı bir şekilde patlar ve yoğunlaşır. Yanıcı toz partiküllerinin bulunduğu ortamlarda çok tehlikelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri