Tuzlu mu? : Standart oranda tuzludur.
Trabzon tereyağı, köylerden ve yaylalardan toplanan sütlerin hijyenik ortamda işlenmesiyle elde edilir. Kahvaltıların aranan tadı, yemeklerin lezzet sırrıdır. Kullanılan sütün kalitesi, Trabzon yaylalarının ve köylerinin kendine has bitki örtüsünden gelir.
Trabzon tereyağı neden sarıdır? Trabzon tereyağında bölgedeki hayvan sütleri tercih edilir. Özellikle yüksek rakımlı ovalarda doğal otlarla beslenen hayvanlar herhangi bir kimyasal ya da zararlı besin tüketmez. Tamamen doğal ortamda yapılan hayvancılık faaliyetleri, elde edilen sütün de kaliteli olmasını sağlamaktadır.
Trabzon il genelinde üretilen tereyağları, diğer üretim yerlerine göre çok daha farklıdır. Türkiye'nin en iyi tereyağı olarak değerlendirilen Trabzon tereyağı, kendine has lezzeti ve kokusuyla kolay bir şekilde ayırt edilebilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Eğer sütü kullanılan inek, koyun ya da keçi çimen ve ot gibi yeşillik ağırlıklı beslenme şekline sahipse, bu yeşillikler içerisinde bolca yer alan karotenoid maddesi nedeniyle tereyağı daha sarımsı renge sahip olmaktadır.
Hakiki bir tereyağı suda tek parçada erime özelliğine sahiptir. Bu testi denemek için öncelikle tereyağından ufak bir parça kesin ve sıcak suyun içine atın. Eğer tereyağı parçası tek parça halinde suda erimeye başlıyorsa, güvenle tüketebilirsiniz.
Özellikle ilk bahar mevsiminde elde edilmiş tereyağı taze otların etkisiyle daha keskin bir tada sahip olacaktır. Fakat sağlıklı bir tereyağın tadı hiçbir zaman acı olmayacaktır. Tadıldığında ağızda hoş olmayan, acımsı bir tat bırakıyorsa bozulduğuna işarettir.
AK GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
Sütün önce yoğurda ardından da yayık vasıtası ile tereyağına dönüştürülmesi ile halk dilinde "yayık tereyağı" elde edilir. Sütün yağınının seperatör adı verilen bir makine vasıtası ile çekilmesinden elde edilen ürünün sanayideki adı "krema", köylü ve halkın bir kısmının bildiği adı ise "kaymak" dır.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ifşa ettiği en fazla taklit ve tağşiş edilen ürünler arasında yer alan tereyağının içerisine 'patates nişastası' eklenerek sahtecilik yapıldığına dikkat çeken uzmanlar, etiketsiz ürünlere karşı uyarıda bulunuyor.
Sade yağ veya klarife tereyağı, tereyağında bulunan süt yağından suyun ve sütte yer alan protein ve şeker gibi katı maddelerin uzaklaştırılması ile üretilen süt ürünü.
Seçenekler: 500 gr247,80 TL/kg. 750 gr. 1000 gr186,90 TL/kg.
Tuz olmaması ve bu sayede tüketiminin sağlık açısından da sorun yaratmaması; ayrıca organik ve doğal olması nedeniyle damat lezzetini de sağlaması açısından mutlaka tercih edilmesi gereken bir tereyağıdır. Erzincan tuzsuz tereyağı yoğurttan imal edilen ve kokusuz üstün bir lezzete sahip tereyağı çeşididir.
Sade Yağ ile Tereyağı Arasındaki Fark
Çünkü margarinlerdeki yağ oranı %60'tır. Tereyağındaki yağ oranı ise yüzde 80'in üzerindedir. Yani sade yağ ile tereyağı arasındaki fark yağ oranından kaynaklanır. Bu nedenle tereyağı ile yapılan yemeklere göre de sade yağ ile yapılan yemekler çok daha lezzetli olur.
Tereyağı, ana maddesi süt yağı olan bir mandıra ürünüdür. Tereyağının bileşiminde yaklaşık %80 oranında süt yağı, su, süt şekeri, mineraller, kolesterin, suda çözülmüş vitaminler, protein, asitler ve aroma veren maddeler yer alır.
Yeni Sana Tereyağı Lezzeti %70 bitkisel yağ içerir. Trans yağ içermez. %100 Helal Sertifakalıdır.
Torku Tereyağı Görünümlü Margarin
Torku'nun tereyağı diye satılan ürünü bildiğimiz margarin.
Becel Tereyağı Keyfi
İçeriğinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan tereyağ ürünün 500 gr. ve 1 kg.'lık paketlerde satılıyor. Ürün CarrefourSA adına uluslarası standartlar çerçevesinde denetlenen Karaman ve Antalya'daki tesislerde fason olarak üretilerek private label – Carrefour markasıyla sunuluyor.
Peki 1 kg tereyağı kaç litre sütten çıkar? 14 litre süt kullanılarak 1 kilogram tereyağı elde edilir.
Gerçek tereyağı için ihtiyaç duyulan malzeme tam yağlı çiğ süt ya da taze sütle mayalanmış ev yoğurdudur. Özellikle sık sık çiğ süt alanlar, sütü kaynatınca üzerinde biriken kaymakları biriktirip tereyağı yapımında kullanabilir. Aynı şekilde ev yoğurtlarının kaymakları da tereyağı yapımı için uygun bir malzemedir.
Tereyağını çok uzun süre sağlıklı bir şekilde saklamak ve lezzetini korumak adına yapılabilecek en doğru yöntem ise dondurucu da saklamak. Genellikle -18 derecede, uygun koşullar sağlandığı müddetçe 3-6 ay arasında değişen sürelerde, hatta bazı tereyağları 1 yıla kadar sağlam kalabiliyor.
Hakiki Köy Tereyağı Topak (1Kg) - 120.37 TL + KDV.
Köpürme testi: Tavada eriyen tereyağ köpürmüyorsa sahtedir
Eğer bu şartları yerine getirmiyorsa sahte olabilir. Tüketmemenizde fayda var. Zira tereyağının köpürmesinin nedeni içinde bulunan suyun yoğunluk farkından dolayı dışarı çıkması.
Tereyağı insan sağlığı için faydalı bir besin olsa da fazla tüketilmemelidir. Aşırı tüketilen tereyağı, kilo alımına yol açar ve obeziteye sebep olur. Aynı zamanda damar tıkanıklığına, karaciğer yağlanması da görülür. Günde 1 yemek kaşığından fazla tüketilen tereyağı vücuda oldukça zararlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri