10 günde tebliğ edilmeyen trafik cezalarına mahkemeden iptal Madde metni işgünü dediği için, hafta sonları ve tatiller bu süreye dahil değildir. Eğer bir trafik cezası, ihlal tarihinden itibaren, 10 işgününü aşan bir zaman içinde muhatabına tebliğ edilmiş ise, bu halde Sulh Ceza Mahkemesi nezdinde dava açılmalıdır.
Trafik cezası kişiye 10 iş günü içinde tebliğ edilmelidir. 10 iş günü içinde tebliğ edilmediği takdirde bu durum itiraz sebebi yapılabilir.
Trafik cezanızı ödeyebilmek için cezanın öncelikle size tebliğ edilmiş olması gerekir.
Trafik cezası tebligatı ise cezanın kesinleşmesinden sonra 10 iş günü içerisinde gelmektedir. Trafik cezası fiyatları suç durumuna göre değişebilmektedir.
Yetkili kişiler tarafından kesilen trafik cezası on gün iş günü içerisinde tebliğ edilmemişse karşı tarafın itiraz etme olanağı bulunmaktadır. Bunun yanında sürücüler E-Devlet, PTT ya da Gelir Dairesi Başkanlığı sitelerinin kullanılmasıyla da trafik cezası itirazlar öğrenilir.
İlgili 44 soru bulundu
E-devlet resmi tebligat sayılmaz. Elinize fiziki belge ulaşana kadar 15 günlük indirimli ödeme sureniz de başlamış olmaz. 6 ekimde emniyet kemeri sebebiyle ceza yazıldı makbuzu almayı unuttuk, e devlette ceza görünmesine rağmen mail ya da posta yoluyla tebliğ edilmedi.
Cezaların tebliğ usulü ise şöyledir;
Plakaya kesilen trafik cezalarında, ceza bilgilendirme tutanağının teslim edilmesi sırasında eğer araç sahibi evde değilse, kurye kapıya bir not bırakarak, belgeyi muhtarlığa teslim eder ve tebliğ de bu tarihten itibaren başlamış olur.
Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi, bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır.
Yargıtay 7. Ceza Dairesi Trafik Cezaları'nın 10 gün içinde tebliğ edilmemesi halinde geçersiz olacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koydu. Daire tebligata ilişkin süre sınırlamasının sadece idariyi bağladığını trafik cezasının tahsilinde etkili olmadığına hükmetti.
PTT üzerinden barkod ile gönderi sorgulayabilmek için: Gönderi Takip Adresine, E-devlet üzerinden barkod ile gönderi sorgulayabilmek için: e-Devlet bağlantısı adresine, e-Devlet Üzerinden e-Tebligat sorgulama : e-Devlet e-tebligat görüntüleme adresine girerek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
1. Vergi Dairesi, Banka Şubeleri ve PTT'den Ödeme Yapma. Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz.
Öncelikle resmi ikametgah adresinize ya da aracın ruhsatının kayıtlı olduğu adrese 10-30 iş günü içinde mutlaka bir ceza tebliği gelir. Bu tebliğ, elinize ulaştırılır ve sizden imza alınır. Eğer adreste bulunmuyorsanız; posta kutusuna veya kapıya “adreste bulunamadı- trafik cezası tebliği” gibi bir not bırakılır.
Trafik cezaları da elektronikleşiyor!
E-posta yoluyla tebligat almak isteyen fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı sisteminde kayıtlı bir e-posta adresi bulunmayan araç sahipleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili birimlerine başvurarak veya www.gib.gov.tr adresine giderek e-posta'larını bu sisteme kayıt ettirebilecek.
Trafik cezası ödeme süresi yasal olarak tebliğ tarihinden itibaren 30 gündür. 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse zaman aşımına girer ve her ay için %5 faiz uygulanır.
Trafik cezası tebligatı ne zaman gelir? Ceza kesinleştikten sonra 10 iş günü içerisinde tebligat gelmektedir.
MADDE 16 – (1) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağına karşı, kararın tebliği tarihinden itibaren en geç 15 (onbeş) gün içinde sulh ceza mahkemesine itiraz için başvurulabilir. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde idari para cezası kesinleşir.
Sürücü belgesi ekiplerimiz tarafından alındıktan 6 ay sonra, sürücü belgesi alınan vatandaşımız Maliye Bakanlığı kayıtlarında bulunan tüm Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarına ait cezaları ödedikten sonra sürücü belgesini teslim alabilir. ( sürücü belgesi teslimi sırasında ceza yapılandırması kabul ...
Plakaya yazılan cezalar, ruhsatınızda yazılı olan, yani sistemde kayıtlı olan adresinize gelir, ikametinize PTT yoluyla gelen ceza, siz evde olmadığınız bir sırada gelirse postacı kapınıza bir not bırakır ve cezanızı muhtarlığa teslim eder, ve tebliğ tarihi o tarihten itibaren başlar.
Detaylı bilgi almak için cezayı tanzim eden İl/İlçe trafik birimine müracaat edilmesi gerekmektedir. Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet Şifresi, Elektronik İmza, Mobil İmza veya İnternet Bankacılığı ile Giriş yöntemlerinden birini kullanarak e-Devlet Kapısı sistemine giriş yapabiliyor olmalısınız.
Evinize tebligat gelmediyse mahkeme, duruşma yine de olur. Ancak burda farklı durumlara göre değerlendirme yapmalıyız. Eğer siz bir davanız olduğundan eminseniz ve evinize tebligat gelmedi ise tebligat başka bir adrese gitmiş olabilir. Ya da tebligat mahalle muhtarınıza yapılmış olabilir.
Tebligatlar e-Devlet'te Görünür mü? e-Tebligat sisteminden yapılan tebligatlar hem PTT hem de e-Devlet resmi web sitelerinde görüntülenebilir. e-Devlet üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı kurumuna ait 'E-Tebligat Görüntüleme' bölümünden gerekli bilgiler girildikten sonra tebligatlar görüntülenebilir.
Dağıtım/teslim işlemleri ve süreler
Hızlı Tebligatın postaya verildiği şehir dağıtım alanı içerisinde 1 gün (24 saatte), il sınırları içinde kabulden itibaren en geç ertesi gün, iller arasında ise kabulden itibaren en geç 2 gün sonra teslimi esastır.
İnternetten GİB'in İnteraktif Vergi Dairesi sayfası üzerinden ödeme yapmak için ana sayfaya giriş yap. Ana sayfada bulunan ''MTV ve Trafik Para Cezası'' başlığına tıkla. Açılan pencereye T.C. kimlik numaranı, plaka numaranı ve ekranda verilen güvenlik kodunu girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse, cezaya %5 oranında faiz uygulanır. Faiz ödenmeyen her ay için aynı oranda uygulanır. Bununla birlikte taksitlendirme durumu ortadan kalkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri