Tıraş olurken her ihtimale karşı yanınızda vazelin bulundurabilirsiniz. Eğer ufak bir kesik olursa hemen kesikten gelen ilk kanı silip vazelin sürebilirsiniz.
Birçok derdin devası olan, yıllardan beri kullanılan vazelin; tıraş kesiklerinin iyileşmesi için de iyi bir yardımcıdır. Tıraş kesiği üzerine bir miktar süreceğiniz vazelin, mumlu dokusu sayesinde tampon görevi görür, tıraş kesiklerinin kapanmasını sağlayarak kanı durdurur.
Ciltte kızarıklık, tahriş, pullanma, sivilce, batık ile yanma ve batma hissi gibi sorunları önlemek için tıraş sonrası cilt tipine uygun losyonlar kullanılmalı. Yağlı cilt yapısına sahip kişiler su bazlı nemlendiricileri tercih etmeli. Kuru cilt yapısı olanlarda ise yağ bazlı nemlendiriciler kullanılabilir.
Sabun kullanımı jilet sonrası tahriş durumuna neden olabilir. Tıraş sonrası doğal yağ ya da nemlendirici kullanmak tıraş sonrası tahriş durumunun önüne geçerken, aynı zamanda kaşıntı gibi durumları da engeller.
Tıraştan sonra ılık bir duş alın. Çünkü bu gözenekleri rahatlatır. Mutlaka tıraş köpüğü ve jeli kullanın. Daima jiletinizi kuru ve temiz bırakın.
İlgili 17 soru bulundu
Bacaklarınızı nemlendirici bir tıraş kremi ile nemlendirin ki böylece jilet cildinizde kolayca kayabilsin. Bu çizik ve kesikleri önleyecektir. Tıraş kremi kullanmıyorsanız, saç kremi de bu işe yarar. Yeterince kayma etkisi sağlamadığından sabunla işlem yapmayın.
Hassas Cilt: Doğal olarak hassas cilde sahip olanlar, jiletin cildi tahriş etmesiyle kaşıntı yaşayabilir. Tıraş Yönü: Jileti tıraş yönünün tersine kullanmak, tüy köklerini tahriş ederek kaşıntıya yol açabilir. Kuru Cilt: Tıraş sonrası cilt nemlendirilmezse kuruyarak kaşınabilir.
Öncelikle, tıraş sırasında çizikleri, kesikleri ve tahrişi azaltmaya yardım etmek için cildi nemlendirin. Duştan hemen sonra veya duş alırken tıraş olmanızı öneriyoruz. Nemlendirme sakallarınızı yumuşatarak tıraş bıçağının daha kolay kaymasını sağlar.
Jilet Vajinada Kararma Yapar mı? Ağda ve epilatör gibi jilet kullanımı da kararmaya neden olan etkenler arasında yer alır. Tahrişe yol açan bu uygulamalar, ciltte kararma oluşmasına neden olabilir. Özellikle esmer tenli bireylerde bu tip kararmalara daha sık rastlanır.
Kuru ciltle tıraş olmak tahriş riskini artırır; dolayısıyla tıraş etmeyi planladığınız bölgeyi 3-5 dakika ılık bir banyo veya duşla ıslatın ve tıraş olurken nemi korumak için tıraş jeli kullanın.
Balsam, az alkol içermesi ve nemlendirici özelliğinden dolayı daha yatıştırıcı etkilere sahiptir. Bu nedenle tahriş olan cilde mutlaka tıraş sonrası balsam kullanılmalıdır.
Jilet sonrası tahriş olan bölgeyi yatıştırmanın en etkili yöntemleri arasında soğuk kompres bulunur. Soğuk kompres cilt sıcaklığınızı düşürür ve ani oluşan sinir aktivitesini azaltarak kızarıkları yatıştırır. Soğuk kompres uygulamak için birkaç buz küpüne ve temiz bir havluya ihtiyacınız olacak.
Tıraştan sonra kolonya kullanılır mı? Tıraş losyonu kolonyaya göre çok az alkol içerdiği ve daha besleyici içeriklere sahip olduğu için tercih edilir. Yani tıraştan sonra kolonya yerine losyon kullanmak cilt için çok daha faydalıdır.
Akşamları yatmadan bir tabaka halinde göz çevresine uygulanabilir. Bu sayede göz çevresindeki ton farklılıklarının giderilmesine ve eşit, dengeli bir görünüm ortaya çıkarmaya yardımcı olur. Vazelin bilek ve boyun bölgesine sürüldüğünde gün boyu etkisini yitirmeyen kokusu ile bir parfüm etkisi yaratabilmektedir.
Yüze vazelin sürülürse ne olur konusunun yanı sıra vazelinin kullanım şekilleri de merak edilir. Vazelin, yüksek nemlendirici etkisiyle vücudun tamamı için kullanılabilir.
Bir bakım kremi olarak tercih edilebilecekler arasında yer alan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır.
Genital bölgenin ya da anal bölgenin rengini açma işlemi, vajina beyazlatma kremi, kimyasal ajanlar soyma ya da lazer tedavisi kullanılarak, bu bölgenin daha açık ve parlak renkli görünmesi için yapılan bir işlemdir.
Jilet ile tıraş olan bayanlar, genital bölgedeki kılların jilet ile ters alınmasından kaynaklı rahatsızlıklarla karşılaşabilirler ve bikini bölgesini tahriş ederek vajina kararmalarına sebep olabilirler.
Genital bölgede kararma ölü deri birikmesinden dolayı oluşabilir. Bu nedenle bu bölgeye uygun, hassas bir kese ile haftada 1-2 kez genital bölgenize kese yapabilirsiniz. Bu sayede ölü derilerden arınan genital bölge zamanla beyazlar.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Tıraş olma sıklığınız, genetik özelliklerinize ve ulaşmak istediğiniz nihai sonuca bağlıdır. Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz.
Pek çok kişi jilet yardımıyla da bacaklarındaki kılları alabiliyor. Jiletle alınacak olan kıllarda dikkat edilecek farklı hususlar bulunuyor. Bu hususlara dikkat ederek, jiletle bacak kıllarını almak mümkündür. Özellikle kılların yumuşatılarak alınması, kılların daha sağlıklı bir şekilde oluşmasına neden olacaktır.
Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez. Bu tamamen bakış açısıyla alakalıdır, bir çeşit göz yanılması diyebiliriz. Jilet ile kıllar alınırken yapısı gereği kıllar eğimli olarak kesilir bu da küçük de olsa kesilen kılın yüzeyinin geniş gibi durmasına sebep olur ve sivriltir.
Jilet, kılların çıkış yönüne doğru uygulanırsa kıllarda herhangi bir kalınlaşma gözlenmeyecektir. Jiletin kılların çıkış yönü tersine uygulanması ise kılları düz bir şekilde keseceğinden kılların kalınlaşması gözlenebilir.
Olası bir kesik anında hemen E vitamini yağını alın ve birkaç damla kanı sildikten sonra cildinize sürün. E vitamini yağının hücre onarıcı etkisi yüksek olduğu için kesilen alan kısa sürede acı vermeden iyileşecektir. E vitamini yağını jilet yapacağınız bölgelere nemlendirici etkisi vermesi için de kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri