Travel sistem bebek arabaları oto koltuğu, portbebe ve ana kucağı gibi farklı işlevlere sahip parçaları bünyesinde barındıran bebek arabalarıdır. Çok fonksiyonlu oluşları bebeğinizle seyahat sırasında ortaya çıkan tüm gereksinmelere cevap verebilmelerini sağlıyor.
Travel sistem bebek arabaları konfor ve güvenliğin yanı sıra pratik kullanım sunuyor olmasıyla da tercih ediliyor. Farklı yükseklik ayarları, çift yönlü kullanım, tekerleklerin kolay çıkması gibi pek çok özelliğe sahip bu ürün seçeneklerini incelemenizi öneririz.
Travel sistem bebek arabası ürünleri, birbirinden kullanışlı özellikleriyle birçok ailenin tercihi olmaktadır. Doğumdan itibaren, bebek 15 kilograma ulaşana kadar kullanılabilen travel sistem bebek arabası modelleri, pratik kullanımı ve çok fonksiyonlu yapısıyla ailelere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
Travel sistem bebek arabaları bebeklerin doğumundan itibaren kullanılmaktadır. Uzun yıllar kullanılan bu arabalar genellikle çocuklar 4 yaşına gelince bırakılmaktadır. Ortalama olarak ise bebekler 15 kilograma ulaşana kadar bu arabalar kullanılmaktadır.
Standart bebek arabası, puset ve araba koltuğu genellikle tek bir amaca yönelik kullanıma uygunken travel sistemli modeller farklı olarak birden fazla işleve hizmet eder. Bebek oto koltuğu, puset, ana kucağı ve araba olarak kullanıma uygun olan parçaların bir araya gelmesiyle üretilmiştir.
İlgili 38 soru bulundu
Travel sistem bebek arabaları oto koltuğu, portbebe ve ana kucağı gibi farklı işlevlere sahip parçaları bünyesinde barındıran bebek arabalarıdır. Çok fonksiyonlu oluşları bebeğinizle seyahat sırasında ortaya çıkan tüm gereksinmelere cevap verebilmelerini sağlıyor.
Travel sistem bebek arabaları, doğumdan başlayarak 3-4 yaşa kadar kullanılabilir. Bebeğinizin doğumunun ilk aylarında portbebe olarak kullanabileceğiniz travel sistem bebek arabaları daha sonraki süreçlerde hem ana kucağı hem de oto koltuğu olarak kullanılabilir.
Çocuğunuz 0 ila yaklaşık 6 - 9 ay arasında ise klasik bir bebek arabası kullanabilirsiniz. Bu tasarımlar bebek arabası gövdesi (veya beşik) takılı bir şasiden oluşur. Tasarım olarak, çocuğunuzun yalnızca düz bir şekilde yatabileceği tekerlekli modellerdir.
Bebekler oturmaya başlaması ile beraber puset kullanımına ihtiyaç da azalmaya başlamaktadır. Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Ayrıca bebeği her iki yönden görebilmen için alacağın bebek arabasının çift yönlü olmasını önereceğiz. Fren tuşunun tutma yerinde ya da sana en yakın parçada olması da unutulmaması gereken detaylardan biri.
Baston bebek arabası, son derece hafif ve katlanabilen yapısıyla ön plana çıkıyor. Hafif yapı için, baston bebek arabasını diğer türlerden ayıran fark denilebilir. Aksamda kullanılan özel alaşımlı alüminyum malzeme, hafifliğin sağlanmasında başrolde. Katlanıyor olması, saklamada büyük kolaylık anlamına geliyor.
Çift Yönlü Bebek Arabası Nedir? Çift Yönlü Bebek Arabası, adından anlaşılacağı üzere, çift taraflı kullanıma imkân tanır. Basit bir mekanizmayla arabayı, yüzünüz bebeğinize dönük halde ya da aksi yönde sürülür hale getirebilirsiniz. Yön değiştirme mekanizması, modeller arasında farklılık gösterebilmekte.
Portbebe ürünleri, yenidoğan sürecinden itibaren rahatlıkla kullanılabilir.
Puset ve Portbebe Arasındaki Farklar
Yalnızca bebeği taşıma amaçlı değil, aynı zamanda oto koltuk, bebek arabası portbebesi ve ev içinde de bebeği güvenli tutabilecek bir ürün arayışındaysanız, pusetler sizin için çok daha uygun olacaktır.
Baston Puset Ne Zaman Kullanılır? Baston bebek arabasına ne zaman geçilir diye düşünüyorsanız hem doğumdan itibaren hem de altıncı aydan itibaren kullanıma uygun baston puset modelleri bulunmaktadır.
Bebekle araba yolculuğu için ilk kural, sağlam ve bebeğinizin yaşına, kilosuna uygun bir bebek oto koltuğu seçimi yapmaktır. Bebeklerin başları bedenlerine göre daha ağırdır ve boyun kasları gelişmemiştir. Bu yüzden bebeğiniz 1 yaşından küçükse bebeğin yüzü arabanın arkasına bakacak şekilde araca monte edilmelidir.
Genel olarak, pusetlerin oto koltuğu olarak kullanılması tavsiye edilmez.
Çocuk koltuğunun en doğru konumu sol arka koltuktur. Eğer sağ arka koltuğa koyuluyor ise mutlaka ön kısımdaki hava yastığının kapatılması gerekmektedir. Çünkü hava yastığı patlaması durumunda sağ arka koltuğu da etkileyecektir.
Bebeğinizin doğumundan itibaren 13 kg olana kadar kullanabilirsiniz.
Bebek arabasının metal aksesuarlarının sağlam olduğundan emin olmalısınız. Bebek arabasının bebeğiniz için olan emniyet kemerinin güvenli bir şekilde tasarlanmış olması gerekir. Bebeğiniz emniyet kemerini kendisi açmamalıdır. Bebek arabasının TS EN 1888 belgesi olması gerekmektedir.
Arabanın yönünün çift taraflı olarak dönebilme özelliğinin olması bebeğinizi istediğiniz zaman kendinize ya da dışarıya doğru çevirebilmenize olanak sağlar. Arabanın çok ağır olmaması, fren sisteminin iyi çalışması, tekerlerinin 360 derece dönebiliyor olması diğer önemli kriterlerdendir.
Bebekler genellikle 6 ile 7 aylıkken ilk adım arabası kullanmaya başlayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri