* Ürünlerinizi iade ederken faturanızı bulamıyorsanız; - Bireysel faturalı alışverişleriniz için bir kağıda ad soyad, sipariş no ve iade nedeninizi yazıp iade paketinin içine koymanız yeterli. - Kurumsal faturalı alışverişleriniz için iade faturası kesip sisteme yüklemelisiniz.
İade, satıcı tarafından kabul edildiğinde Onayla butonuna basılır. İade Onaylanan statüsüne geçer ve müşteriye para iadesi yapılır. Gelen ürünün iadesini onaylamadan önce seçilen iade sebebi ile gerçekte olan durum karşılaştırılmalıdır. Müşterinin iadede fatura ibrazı zorunlu değildir.
KDV Genel Uygulama Tebliğinin I/B-11.1. bölümüdür.
“İade edilen mala ait fatura veya benzeri belgenin fiili imkânsızlıklar nedeniyle ibraz edilemediği durumlarda, aynı şekilde üzerine alış belgesinin ibraz edilemediği açıkça belirtilmek suretiyle gider makbuzu düzenlenmesi mümkündür.”
Müşteriler ürünü teslim aldıktan sonra 15 gün içerisinde iade etme hakkına sahiptir. Trendyol üzerinden aldıkları bir ürünü iade etmek istediklerinde, trendyol.com'a girerek iade sebebini seçer, iade talebi oluşturur ve sistemden iade kargo kodunu alırlar.
Kurumsal satışlarda müşteri de vergi mükellefi olduğu için iade taleplerinde müşterinin Trendyol ve ürünü aldığı satıcı ile ayrı ayrı faturalaşmasına gerek kalmaması adına süreç sadece satıcı ve müşteri arasında kalacak şekilde değiştirilmiştir.
İlgili 26 soru bulundu
* Ürünlerinizi iade ederken faturanızı bulamıyorsanız; - Bireysel faturalı alışverişleriniz için bir kağıda ad soyad, sipariş no ve iade nedeninizi yazıp iade paketinin içine koymanız yeterli. - Kurumsal faturalı alışverişleriniz için iade faturası kesip sisteme yüklemelisiniz.
Fatura aslı gönderilmezse Alıcıya KDV ve varsa diğer yasal yükümlülükler iade edilemez. Alıcının kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın değerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa Alıcı kusur oranında Satıcının zararını tazmin etmekle yükümlüdür.
Paketi ya da ambalajı açılmış ürünlerde de internetten alındıkları müddetçe tüketici kural olarak cayma hakkına sahiptir.
Tüketici olarak böyle bir hakkımız mevcut. Fakat iade edilmesi istenen ürünün etiketi üzerinde olması gerekmektedir. Dolayısıyla etiketsiz ürün iadesi yapılamaz.
Kaybolan Fatura Tekrar Çıkarılır mı? Maliyenin bu konuya özgü farklı görüşleri olsa da kaybolan fatura yerine kayıtlara uygun nitelikte noterden tasdikli bir örneğinin kullanılması mümkündür.
İlgili kargo firması kayıtlı kullanıcı ise ve faturayı alacak olan taraf ta kayıtlı kullanıcı ise e fatura düzenleme zorunluluğu vardır.
İade durumunda fatura kesilmesi gerekir. İade fatura işlemini yaparken satış faturası koçanı ya da e faturaya ihtiyaç duyulur. İade faturasının ortaya çıkan herhangi bir koçanı bulunmaz. Maliye Bakanlığı ya da noter onaylı iade faturasının olması gereklilik gösterir.
Hem e-fatura hem de e-arşiv fatura mükellefleri alış ve satış faturalarını iade olarak düzenleyebilir. İster GİB Portal isterse de çalıştığınız özel entegratör yazılımı ile kolay kesebilmek mümkündür.
Maliye Bakanlığının belge düzenine ilişkin mevzuatı iadeye engel değildir. Dolayısıyla pek çok işletmenin fişiniz yok, ilgili mevzuata göre iade alamayız şeklinde mazereti geçerli bir mazeret olarak kabul edilemez. İşletmeleri fiş veya faturasız ürün iade alamazsınız diye zorlayan hiçbir düzenleme yok.
Demet Mutlu, 2010 yılında Harvard eğitimini yarıda bırakarak Trendyol'u kurdu.
İade İşlemleri
Gelen ürün öncelikle tarafımızdan incelenir, gerekir ise ürünün yetkili servisine ya da tedarikçi firmaya test etmeleri için gönderilir. Bu işlem en geç 20 iş günü içerisinde tamamlanır. Yukarıdaki şartlara uygun ise iade işlemi başlatılır.
Kutu saklamak şart değildir. Ürünle ilgili fatura yeterlidir.
1. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereğince alıcı, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, satın aldığı ürünü teslim tarihten itibaren 14 (ondört) gün içerisinde cayma hakkını kullanarak iade edebilir.
Bunun için önce "Tedarik Edeceğim" butonuna tıklamalı, sonrasında "Değişim Yapacağım > Kusurlu ürün geri gönderildiğinde yeni ürünü göndereceğim." butonu ile müşterilerimize değişim önerebilirsiniz.
Trendyol Ceza Faturası Nedir? Trendyol, yukarıda belirttiğimiz cezai koşulların ortaya çıkması durumunda satıcılara ceza faturası kesmektedir. Bu ceza faturalarındaki tutarları satıcıdan tahsil edip müşterilere hediye çeki olarak tanımlanmaktadır.
temel e-Fatura'da alıcı iptal yetkisine sahip değildir. Fatura sadece gönderici tarafından GİB İptal Portalı üzerinden iptal edilebilir. Alıcının başvuracağı yollar ise iade faturası keserek faturayı muhasebe kayıtlarından çıkarmak, noter ya da KEP sistemi ile itirazda bulunmaktır.
BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.
Tüketiciler satın aldıkları ürünlere ait alış faturasını kaybettiklerinde bu ürünün garantisini, değişim ya da iade hakkını da faturası ile beraber kaybetmiş mi oluyor? sorusunun cevabı HAYIR!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri