Trendyol'da satış yapmak veya mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Kısacası, ücretsiz bir şekilde mağazanızı açabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz.
Girişimciler, Trendyol mağaza açmak ücretli mi şeklinde soruları sıklıkla araştırırlar. Ancak satıcı hesabı açılışı sırasında Trendyol'da mağaza açma maliyeti diye bir gideriniz olmaz. Trendyol mağaza açma ücreti almadığı gibi kira, banner gösterim bedeli, müşteri hizmetleri, pazarlama bedeli de talep etmez.
Burada Trendyol mağaza açma ücreti, mağaza kira bedeli, pazarlama ücreti ya da müşteri hizmetleri bedeli gibi ödemeler talep edilmemektedir. Başvuru yapmak ve mağaza açmak ücretsizdir.
Trendyol'da satış yapmak için bir şirkete, bir vergi numarasına ihtiyacınız var. Trendyol'da satış yapmak için Trendyol'un sistemine kayıt olmanız gerekiyor. Trendyol'un sistemine kayıt olmak içinse satıcı paneline girip satıcı sözleşmesinin çıktısını alıp imzalayıp Trendyol ofisine göndermeniz gerekiyor.
Ürünlerin tekrar satışa çıkabilmesi için stok bilgisi güncellenmelidir. Stok bilgisi güncellenmeyen ürünler satışa kapalı kalır. Yanlış stok beslenmesi ve bir ay içerisinde ürün tedarik edilememe oranının %3'ten fazla olması durumunda Trendyol, ürünlerin satışını süreli/süresiz olarak durdurur.
İlgili 26 soru bulundu
Kişiler Trendyol üzerinden satış yaparak ya da Trendyol ile iş birliği yaparak para kazanabilmektedir. Bunun yanı sıra Trendyol'dan para kazanmak isteyen kişilerin tercih edebileceği birçok farkı strateji de bulunmaktadır.
trendyol.com'da sağ üst köşede yer alan "Trendyol'da Satış Yap" butonu ile satış yapabileceğiniz modelleri görebilirsiniz. Trendyol Pazaryeri satıcısı olmak için “Pazaryeri'ne Başvur” butonuna tıklayarak Satıcı Başvuru Formu' na ulaşabilirsiniz. Açılan başvuru formunda ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir.
Trendyol'da satıcı olabilmeniz için anonim, limited, şahıs veya diğer şirket tiplerinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir. Vergi mükellefi olmanız gerekmektedir.
Ödemen ise faturan Trendyol tarafından işleme alındıktan sonra fatura tarihi baz alınarak, 30 günlük vadeyi takip eden ilk perşembe günü yapılır. Eğer fatura tarihinin 30. günü perşembeden sonraki bir güne denk geliyorsa, ödemeniz sonraki hafta perşembe günü yapılır.
Trendyol'da Fatura Kesmek Zorunlu mu? Trendyol'da fatura kesmek, diğer tüm online pazar yerleri gibi işletmelerin satışlarında müşteriler ile aracı bir platform olduğu için yasal olan işlemdir ve fatura kesilmesi zorunludur.
Trendyol satıcısı olmak ve mağaza açmak için anonim, limited veya şahıs şirket tipinde bir kuruluşunuzun olması gerekmektedir.
Trendyol Satıcı Paneli üzerinden sizden istenilen bilgileri girin. Satıcı sözleşmesini indirin ve her sayfasını imzalayın. İmzaladığınız sözleşmeyi 10 gün içerisinde Trendyol'a imza sirküleri ile birlikte kargolayın. Başvurunuz Trendyol'dan onay aldıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz!
Trendyol'da Kargo Ücretini Kim Öder? Trendyol'da kargo ücretleri mağazalar tarafından ödenir. Kargo ücretleri sipariş bazında hesabınızdan düşer.
Satış yaptığınız bir ürünün güncel fiyatı 100 TL olsun. 100 TL üzerinden satış yaptığınız ürünün türüne göre %20 komisyon kesintisi yapıldığını düşünün. Bu satıştan gelen kazancın, 20 TL'lik kısmını komisyon ücreti olarak Trendyol'a ödemeniz gerekir.
Trendyol' da yaptığınız satışlar için komisyon ödemesi yaparsınız. Satış yaptığınız kategorilerin komisyon oranlarına buradan ulaşabilirsiniz...
Trendyol Güçlü Kadınlar Desteği Neleri Kapsar? Kadın KOBİ'lere verilen bu destek kapsamında satıcılara yüzde 80 indirimli komisyon desteği sağlanmaktadır. Kadın girişimci programı kapsamında altın kategorisinde 0 gün, diğer tüm kategorilerde ise 14 gün vade imkanı ile ödeme yapılabilir.
Vergi Muafiyet Belgesine sahip kişilerin Trendyol gibi online pazar yerlerinde satış yapmaları mümkündür.
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Vergi Levhası İçin Gerekli Ücretler
Gerekli belgelerin ücretlerinin toplamı ortalama olarak 625 TL'yi bulmaktadır. Bu ücretler içerisinde imza beyannamesi 140 TL, muhasebeci vekaleti 150 TL, defter bedeli 300 TL, damga vergisi 35 TL gibi giderler yer almaktadır.
Başka bir ifadeyle ise Trendyol markasız ürün yüklemeye müsaade etmemektedir. Yani üretimini yaptığınız veya ürettirerek kendi markanız altında satışa sunduğunuz ürünleri Trendyol'da satmak istediğinizde, markanızı tescil ettirmeniz gerekir.
Trendyol en çok satan kategoriler arasında bulunan saat ve aksesuar kategorisinde elektronik aksesuarlar, takı ve mücevher, güneş gözlüğü, cüzdan gibi ürün gruplarına olan talep bir hayli fazladır ve bu nedenle bu ürünlerin büyük bölümü Trendyol'da En Çok Satan Ürünlerin Listesi arasında yer alır.
Trendyol'da Ne Satabilirim? En Çok Satılan Ürünler. Trendyol'da telefon kılıfından telefona, krakerden bilgisayara aklınıza gelebilecek hemen her şeyi satabilirsiniz. Giyim, kozmetik, bijuteri, mobilya gibi birçok eşyayı kolaylıkla satıp gelir elde edebilirsiniz.
Trendyol'da Mağaza Açmak Ücretli Mi? Hayır ücretli değildir. Eğer bir şirketseniz, vergi mükellefiyseniz ve Trendyol'da satabileceğiniz bir ürün stoğunuz varsa, mağaza açmanız için sizden hiçbir ek ücret tahsil edilmez. Mağazanızı açmak için online başvuru yapmanız yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri