Kişinin kas yapısı, mimik hareketleri, genel sağlığı, uygulama teknikleri gözetilerek yapılan botoks uygulaması herhangi bir zarar oluşturmaz. Botoks uygulamasının genellikle 4-6 ay aralıklarla yapılması gerekmektedir. Botoks uygulandıktan 4-6 ay sonra yeniden botoks uygulamasının ise bir zararı yoktur.
Botox uygulamaları 4-6 ayda bir yapılır. Düzenli uygulama sayısı arttıkça; seans araları ve etki süreleri uzayabilir. Zamanla belli mimikler unutulur.
İnce kırışıklıkların, kaz ayaklarının ve dudak çevresindeki çizgilerin giderilmesinde etkili olan botoks, etkisini sürdürebilmek için belli aralıklarla yenilenmesi gereken bir uygulamadır. Normal şartlarda 3 ya da 6 ay arayla yenileme işlemi yapılması önerilir.
Botoks arası, kişinin kas yapısı, cilt tipi ve uygulama yapılan bölgeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak botoksun etkisinin tamamen kaybolmasını beklemek yerine etkinliğin azalmaya başladığı dönemde tekrarlanması önerilir. Bu nedenle botoks aralığı genellikle 3 ila 6 ay olarak belirlenir.
Botoksun Etki Etmesi İçin Yeterli Süre Beklenmelidir
Botoks enjeksiyonu sırasında fazla doz kullanmaktansa yetersiz tedavi yapılması daha güvenlidir. Fazla doz uygulandığında yapılabilecek tek şey enjeksiyonun etkisinin geçmesini beklemektir.
İlgili 41 soru bulundu
Enjekte edilen ekzotoksin zaman içerisinde ter veya diğer yollarla vücuttan atılmaktadır. Haliyle yenilenmesi gereken bir uygulama olarak tanımlanabilir. Bu süreç çoğunlukla 6-10 ay arasında gerçekleşir. Haliyle 8 aylık bir sürecin sonunda yeniden Botoks yaptırmak gerekecektir.
Botoks enjeksiyonunun etkisi yaklaşık 4 ay sürmektedir. Bu sürenin sonunda botoks etkisi geçer ve tekrarlanması gerekmektedir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Botoksun etkisi genel olarak 3-5 ay sürer. Botoks etkisinin 3 ayda sona erdiği veya 6 ay sürdüğü kişiler de vardır. “Botoks yaptıranların yorumları” ilk kez Botoks yaptıranlar ilk botoksun 2-3 ay sürdüğü ancak ikinci Botoks uygulamasından sonra daha uzun sürdüğünü söyleyecektir.
“Eğer botoks enjeksiyonu tutmazsa, öncelikle uygulamayı yapan hekim ile iletişime geçilmeli. Botoksun başarısı büyük ölçüde uygulama ile alakalıdır. İstenilen sonuç alınamadığında, uygun doz ayarlamaları ile tedavi yeniden düzenlenebiliyor.”
İşte botoks sonuçlarından memnun olmayan kişilerin cevabını en çok merak ettiği soru bu. Aşırıya kaçılan ya da hatalı uygulanan hyalüronik asit bazlı dolgularda işlemin etkisini yitirmesini beklemeye gerek kalmadan dolgu maddesini eritebilmek mümkün.
Tipik olarak, Botox'un etkileri üç ila dört aya kadar sürer. Bu nedenle önerilen tedavi her üç ila dört ayda birdir. Bununla birlikte, yüz kaslarınız daha az kasılmak için kendilerini eğitmeye başlarsa, her bir tedavi için süre üç veya dört aydan daha uzun sürebilir.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Uygulamadan 48 saat sonra etkisi görülmeye başlar, 10-15 günde son halini alır. Bu yüzden 10-15 gün sonra rötuş yapılır.
Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine enjeksiyon yapılır. Botoks'un etkisi enjeksiyonu takiben 3-4 günde başlayıp ilk hafta içinde tam olarak oturur ve etki süresi 4-6 aydır.
Botoks prosedürü; kasları gevşeten ve tam kapasiteyle çalışmasını engelleyen bu sayede neden oldukları kırışıklıkları azaltan bir nöromodülatör olarak genellikle tedaviden sonraki 3 ila 5 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Sonuçların tam olarak ortaya çıkması tedaviden sonra 10 ila 14 günlük bir süre gerektirebilir.
Botoksun etkisi 4-6 ay arasında devam eder. Bu esnada ilgili bölgede yeni bir kırışıklık oluşmaz. Ancak botoksun etkisi geçince, bölge tekrar eski haline dönecektir. Böyle bir durumda hekiminizden randevu alarak yeniden botoks yaptırabilirsiniz.
Son yılların en çok ilgi gören uygulamaları arasında yer alan botoks aşırı doz uygulanması durumunda donuk yüz görünümüne yol açıyor. Mimik kaslarında doğru noktalara yapılmayan veya aşırı dozda yapılan enjeksiyon mimiklerinizi kaybetmenize sebep oluyor.
Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Botoks uygulamasında amaçlanan kırışıklık bölgesindeki kas dokusunun hareketlerini kısıtlamaktır. Uygulama yaklaşık 10-15 dakika sürer. Göz çevresindeki deri çok ince olduğu için hissedilebilecek acı hissi uygulama öncesi anestezik krem ile önlenir.
Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir. Kaş uç kısımları için 5-10 ünite ek doz uygulaması yeterlidir. Kaş kaldırma için botoks dışında alternatif ya da kombine edilecek ek tedaviler vardır.
Örnek vermek gerekirse kaş arası veya kaz ayakları için uygulanan botoks 4-5 gün içinde tam sonuçlarını gösterirken daha derin ve uzun kırışıklıkların yer aldığı bölgelerde bu süre biraz daha uzayabilmektedir.
Uygulamada botoks alın ve göz çevresine uygulanır. Eğer ihtiyaç duyuluyor ise ek uygulama olarak kaşın bitim noktalarına da botoks enjekte edilir. Kaş botoksunda en önemli husus dozun doğru algılanması ve iki kaşın dengeli bir şeklide kaldırılmasıdır.
Kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi), botoks terapisi alan hastaların %1-2'sinde görülür. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Botoks, cilt altına kasların hareket etmesini engelleyen bir enjeksiyon yapılmasıdır. Altın iğne ise cildi kolajen üretimini tetikleyerek yenilemek üzere yapılan bir işlemdir. Kişi yalnızca mimik oluşumuna ve kırışıklıklara karşı bir işlem ihtiyacı duyuyorsa, botoks tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri