Triko kumaşlar genellikle kış ve sonbahar mevsimlerinde kullanıma uygun kumaş çeşitlerinden biridir. Triko kumaşlarınızı yazın giymek yerine kışın giymeyi tercih edebilirsiniz. Ancak yün ve pamuk içermeyen triko kumaşlar da mevcuttur. Bu tür kumaş çeşitlerini sıcak havalarda tercihinize göre kullanabilirsiniz.
Triko elbiseler kış aylarında tercih edilir çünkü sıcak tutar. Triko elbiseler, özellikle daha rahat ve günlük giyim için uygun olan birçok farklı stile, kesime sahip olabilir. Şifon elbise ise ince ve hafif bir kumaştan yapılmış elbisedir. Genellikle yaz aylarında tercih edilir çünkü serinletici bir etkiye sahiptir.
Triko kumaş yazın giyilir mi sorusuna hem evet hem hayır cevabı verilebilir. Kıyafetlerin kalınlıklarına ve tarzlarına göre yazın giyebilir. Fakat genellikle kış aylarında kullanıma uygun olan bir yapıya sahiptir.
Pamuk ve yün gibi ürünler ise teniniz ile havanın temasını mümkün olduğunca engeller, böylece vücut ısınız korunmuş olur. Yaz sıcaklarında ise hava geçirgenliği daha yüksek olan kumaş tipleri tercih edildiği için triko kumaşa sahip ürünler bahar ve kış aylarına daha uygun diyebiliriz.
Kaşmir, yün, akrilik, pamuk, alpaka ve sentetik dokulardan oluşan trikolar, sıcak tutması dolayısıyla genellikle kış ve sonbahar aylarında tercih edilir. Ancak ince dokulu örgülerden oluşan triko takımlar, yaz ve ilkbahar aylarında da son derece havalı ve şık bir şekilde kombinlenebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Yani triko kumaş elde edebilmek için özel düz örme makinelere ihtiyaç vardır. İçeriğindeki pamuk ve yün nedeniyle ısı kaybı yaşatmadığı gibi geniş araklı dokuması sayesinde nefes alır ve terletmez. Yani kısaca triko kumaş yazın serin, kışın sıcak tutar diyebiliriz.
Triko mevsimsizdir. Triko, yünün özel örgü makinelerinde işlenmesi ile oluşan bir kumaştır. İçeriğindeki yün sayesinde ısı konforu sağlan kumaş, aralıklı örgüsü ile yaz aylarında sizleri serin tutar.
Triko kumaşlar yün ve pamuk karışımından oluşur. Bu kumaşlar ilmek yapısından dolayı hava tutabilir. Hava tutma özelliği olan triko kumaşın ısı tutması da yüksek olacaktır. Bu nedenle triko kumaşlar genellikle kış mevsiminde kullanılmaktadır.
Bu nedenle giyim sektöründe en sık tercih edilen kumaşlardan birisidir. Aralıklı örgü yapısı sayesinde yeterince hava alan bir özelliğe sahiptir. Cilt sağlığına uygun bir kumaş olarak bilinmektedir. Çünkü triko kumaş özellikleri arasında sağlık açısından en önemli unsur hammaddesidir.
Çelikli örgüler yapı olarak esneme özelliği az olan kalın ve ser tutuma sahip örgülerdir. Genellikle dış giyim olarak kullandığımız triko, etek, ceket yapımında kullanılmaktadır.
Panik yapma, triko doğası gereği elbette tüylenme yapabilir. Trikoda tüylenme bir kalite problemi değildir!
Yün elyaf ile görünüm bakımından çok benzer olan akrilik kumaş; yanan yapıda olduğundan çok rahat alev alır. Bu kumaş çeşidi, elyaf ve yünde olduğu üzere esneme özelliğine sahip olup, oldukça rahat bir yapıdadır. Akrilik kumaş, sentetik malzeme şeklinde kabul edilmekte olup nefes alma özelliği çok düşüktür.
Polyester bir diğer adı ile PES kıyafet üretiminde kullanılan sentetik bir ipliktir. Organik asit ve alkolün sonucu oluşan bu sentetik iplik oldukça sağlam bir malzemedir. Küf, güve ve mantar gibi biyolojik etkenlere karşı dayanıklıdır.
İlkbahar ve sonbahar, triko giyim eşyalarının mükemmel olduğu mevsimlerdir. İlkbahar aylarında hava hala serin olabilir. Bu nedenle hafif triko kazaklar veya hırkalar, ince bir katman ekleyerek vücut ısısını korumanıza yardımcı olur. Ayrıca, renkli trikolar bu mevsimde canlılık ve enerji ekleyebilir.
Triko Elbise Hangi Mevsim Giyilir? Triko elbise kombinleri kadınların genellikle kış mevsiminde giymeyi tercih ettiği hafif giyim ürünlerindendir. Kış mevsiminin yanı sıra havanın serin ve değişkenli olduğu bahar aylarında da sıklıkla tercih edilir.
Triko etek; genellikle gömlek ve ceketle beraber kombinlenir. Hangi türde ve renkte parçaların seçileceği eteğe göre farklılık gösterebilir. İş hayatında oldukça önemli bir yere sahip olan triko etekler resmi ortamlarda sıklıkla kullanılır.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
Yün trikoları ters yüz ütülemek en iyisidir. Giysiye ütüyle sadece hafif bir baskı uygulayınız. Ağır baskı giysinin parlamasına yol açabilir. Trikonun yanmasını önlemek için ütüyü trikonun üzerinde çok uzun süre bırakmayınız.
Eğer makinede yıkarsanız, çıktığında çekmiş olabilir. Bazı yünlü triko ürünler boya verebilir, solma yapabilir. Bu yüzden koyu tonlu modelleri ilk önce soğuk suda bekletmeniz size avantaj sağlar.
Yün ve Triko Kazaklar Çamaşır Makinesinde Kaç Derecede
Yünlü kazaklar çamaşır makinesinde 30 derece ve hassas/narin yıkama programıyla yıkanmalıdır. Aksi takdirde yünlü kazaklar çekebilir. Triko kazaklar çamaşır makinesinde 30 derecede ve hassas programıyla yıkanmalıdır.
Annelerimizin, anneannelerimizin ellerinde, şişlerle ördükleri kazaklar, bugün triko dediğimiz örme türünün neredeyse her eve girmiş en yakından bildiğimiz örnekleridir. Şişler ne kadar kalınsa ortaya çıkan triko o kadar pofuduk olur ve şişler ne kadar inceyse ürün de o kadar ince olur.
1- Triko kumaşlarda üretim aşamasında kesime gelmeden önce kumaşlar dinlendirilmelidirler. 2- Kumaşlara önce buhar verilerek ütülenmeli daha sonra yıkanarak çekme payları tespit edilmelidir. 3- Kesim yapılacak masalar yere 90 derecelik açı yapacak şekilde paralel olmalıdır.
Yaz ayları, insanların rahat ettiği ve daha rahat kıyafetlerin tercih edildiği bir dönemdir. Keten ve pamuk karışımlı serin tutan dokuma kumaş pantolonlar bu aylar için idealdir.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Triko elbise, rahatlığı ve şıklığı bir araya getiren parçalardır ancak bazen boyutları istediğimiz gibi olmayabilir. Triko elbise kısaltma işlemi, elbisenizi vücut hatlarınıza uygun hale getirerek daha özgün ve tarzınıza uygun bir görünüm elde etmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri