Çok cıvık olursa biraz daha kek eklenebilir ama buzluğa gireceği için çok da dert etmeyin. Yoğurduğumuz kek karışımını buzluğa atalım. Yarım saat - 1 saat bekletelim. Buzluktan çıkınca elimizle istediğimiz büyüklükte toplar yapalım.
Buzdolabında nemlendirmeden saklandığı takdirde 3 hafta raf ömrü vardır. Ama beklediği süreç boyunca kokusunu salacağı için, bekletilmeden tüketilmesi önerilir. Saklama ortamında kokudan etkilenen yoğurt, süt, kesilmiş karpuz gibi gıdalarınızı trüf mantarı ile aynı dolapta tutmayınız çünkü kokusu bu gıdalara geçer.
Not: Artan truffle ağzı kapalı kutuda buzlukta saklanabilir. Donmuyor, sadece biraz sertleşiyor, buzluktan çıkartıp direk ikram edilebilir.
Onları değerlendirmek için bir tarifim var sizlere truffle. Yaptığınız yaş pastaların keklerinin kabaran yerlerini çöpe atmayın dolap poşete koyup sonra onlardan truffle yapın ve çikolata sosunuda yapıp saklama kaba koyup buzlukta saklayabilirsiniz.
Trüf çikolatanın temel malzemesi olan ganaj, yoğun ve sıcak kremanın kaynatılmasının ve ardından çikolatanın içine dökülmesinin sonucunda elde edilir. Karışım güzelce çırpılır ve soğumaya bırakılır. Tarife ve elde edilmek istenen çeşidine göre içerisinde daha yoğun çikolata kullanılabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Ürünlerimizde alkol,domuz yağı ve katkıları yoktur.
Çikolatalı trüf (Fransızca: Truffe en chocolat), şekli itibarıyla domalan mantarını andıran, içi ganaj, dışı çikolata veya kakao tozu ile kaplı bir tür şekerlemedir.
Hiçbir gıdayı dondurucuya girmeye uygun olmayan cam şişe veya kaplara koyarak dondurucuya kaldırmayın. Gıdaları sarmak için alüminyum folyo yerine streç film tercih edin. Dondurulmuş gıdaları buzdolabının alt bölmesinde çözdürün. Dondurulmuş gıdaları çözdürdükten sonra aynı şekilde asla tekrar dondurmayın.
servis edeceğiniz zamanda isteğe bağlı kakaoya bulayabilirsiniz. Biz birazını yedikten sonra kalanını dondurucuya kaldırdık. Sizde isterseniz dondurucaya kaldırıp her gün taze taze yiyeceğiniz kadar çıkartabilirsiniz. Yada buzdolabına kaldırıp oradan tüketirsiniz.
Buzlukta et ne kadar süre dayanır merak edenleriniz varsa akıllarındaki soru işaretlerini de giderelim. Buzdolabınız ya da derin dondurucunuz bozulmazsa, elektrik kesintisi gibi herhangi bir sebepten ısı değişimi olmazsa buzlukta etlerinizi 1 yıl kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Eğer buzdolabı kullanacaksan çikolatayı hava ve ışık geçirmeyen, kuru bir kapta sakla. Bu kurallar uygulandığında çikolata uzun bir süre dayanır. Örneğin, sütlü çikolata katı hâldeyken yaklaşık bir yıl boyunca rahatlıkla muhafaza edilebilir. Bitter çikolata ise katı hâldeyken yaklaşık iki yıl saklanır.
Bolçi ile Çikolata Saklama Koşulları
Serin ve kuru bir yerde, 18 - 22°C aralığında saklamalısınız.
Az önce de belirttiğimiz gibi çikolatalar 15-20 derece arasına sahip ortamlarda muhafaza edilmelidir, buzdolabı gibi soğuk ortamlarda saklamanız durumunda çikolatanızın tazeliği ve yapısı bozulacaktır. Buzdolabında barınan çikolataların renginde değişiklik olması ile beraber görünümü de daha mat hale gelmektedir.
Mantarın miktarında en ufak bir kayıp yaşanmaması için, her biri bıçakla soyularak değil, özel fırçalarla dikkatlice fırçalanarak temizleniyor. Bildiğiniz gibi, beyaz trüf mantarı genellikle çiğ olarak, makarna, risotto, salata ve yumurtaların üzerine rendelenerek servis ediliyor.
Kırklareli'nde meşe ağaçlarının altından toplanan trüf mantarı kalitesine göre 150-800 Euro'ya alıcı buluyor. 'Kralların yiyeceği' olarak bilinen trüf mantarının kilosu 180 Euro'dan (2 bin 800 TL) ihraç ediliyor. Kırklareli'nde ormanlık alanlarda özel eğitimli köpeklerle toplanan trüf mantarı yurt dışına satılıyor.
Taze trüf mantarının tadına bakma fırsatı bulabilen kişiler, son derece farklı bir tat ve koku aldıklarından bahsediyorlar. “Misk kokulu”, “sarımsağımsı”, sülfürlü” ve “ağır kokulu” gibi tanımlamalar özellikle yaygın.
Çikolata Topları (Truffle)
Dondurulmuş eti çözdürdüğünüz ve ardından bir kısmını veya hiçbirini pişirmemeye karar verdiğiniz bir zaman gelebilir. Bu durumda, et dondurucudan ilk çıkarıldığında çözülmüş ve buzdolabında uygun şekilde saklanmışsa, eti daha sonraki bir tarihe kadar yeniden dondurmak güvenlidir.
Bu mantar türü dünyadaki en pahalı yiyeceklerden biri. Bu mantarın pahalı olma nedeni ise mevsiminin ve raf ömrünün kısa olması. Ayrıca mantar toplanırken hâlâ bazı yerlerde köpeklerle koklanarak aranıyor. Oldukça sınırlı bir alanda ekilebiliyor.
Trüf mantarını omletin üzerine rendeleyerek tüketebilirsiniz. Yağın aromayı hapsetmesi sebebiyle yağ, krema, yumurta içeren yemeklerde de sıkça kullanılır. Bunların dışında salatalarda, et yemeklerinde, kömürde pişirerek ya da füme olarak da tüketilebilir.
Çok Pahalı Trüf Mantarı
Dünyanın en lüks restoranlarının menülerini süsler. Tadı ve kokusu, onu özel kılan nedenler arasındadır. Bu denli pahalı olmasının bir nedeni de az miktarda toplanıyor olmasıdır. Fransa, İtalya, İspanya ve İsveç gibi ülkelerde trüf mantarı hakkında çok kapsamlı yoğun araştırmalar yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri