yer alan Konaklama şletmeciliği Öğretmenliği ve Seyahat şletmeciliği Tu- rizm Rehberliği Öğretmenliği programlarıdır. Bu programlardan mezun olan- lar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerine öğretmen olarak atanabil- dikleri gibi sektörde de istihdam edilmektedirler.
Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği ile ilgili eğitim verecek öğretmenleri yetiştirir.
29.12.2022 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitimine devam eden öğrencilere eğitim-öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitimi verilmesine karar verilmiştir.
Öğretmenlik formasyonu almaları durumunda, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, Anadolu Meslek Liseleri, Anadolu Kız meslek Liselerine “Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği” öğretmeni unvanı alacaklardır.
Turizm Rehberliği mezunları; turistik destinasyonlarda, tur operatörlerinde, seyahat acentelerinde, kruvaziyer gemilerinde ve müze/kültürel mekanlarda iş bulma fırsatlarına sahiptirler.
İlgili 28 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Tur Rehberi maaş beklentisi aylık ortalama 21.800 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 18.000 TL ile 27.200 TL arasında değişmektedir.
Turist rehberliği, eğitim seviyesine ve yeteneklere göre oldukça iyi bir gelir sunabilen bir meslektir. Yerli ve yabancı turistlere resmi olarak rehberlik görevini yapabilmek için kokart belgesine ihtiyaç vardır. Kokart belgesi, turist rehberinin meslek yetkinliklerinin ve profesyonelliğinin bir göstergesidir.
Turizm Fakültesi
Yükseköğretim Genel Kurulunun 29.12.2022 tarihli toplantısında öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde bu alanlar için eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin örgün verilmesine, karar verilmiştir.
Bu programlardan mezun olan- lar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerine öğretmen olarak atanabil- dikleri gibi sektörde de istihdam edilmektedirler.
Bölüm mezunlarından, Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) yeterli puanı alanlar, diğer kamu kurumlarında da memur olarak istihdam edilebileceklerdir.
(**) Psikoloji mezunları Milli Eğitim Bakanlığında “Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen ve Meslek Dersi Öğretmeni (Psikoloji, Felsefe, Mantık, Eğitim psikolojisi, sosyoloji, gerontopsikiyatri vb. dersleri) olarak atanabilmektedir. Bunun için; Pedagojik formasyon eğitimi almaları şarttır.
Madde 6 - Öğretmenler, ek çizelgede belirtilen alanlar itibarıyla bu alanların karşısında gösterilen yükseköğretim programlarından en az lisans mezunu olanlar arasından seçilir. Madde 7 - Öğretmen olarak atanacakların gerekli ve yeterli düzeyde genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyon almaları esastır.
Pedagojik Formasyon dersleri, lisans eğitimi almakta olanlara 5. yarıyıldan başlayarak dört yarıyıl (2 yıl), lisans eğitimini tamamlayanlara iki yarıyıl (1 yıl) olacak şekilde bir bütün olarak uygulanır.
Turizm İşletmeciliği (Fakülte) (EA) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Turist rehberleri, kimlik kartlarında belirtilen yabancı dil veya dillerden başka bir dilde rehberlik yapamazlar.
İktisat ya da İşletme Bölümü'nden mezun olan ve formasyon eğitimini tamamlayan kişiler muhasebe öğretmeni olarak görev yapma şansına sahiptir. Muhasebe öğretmeni genellikle meslek liselerinde muhasebe alanında ders verir ve öğrencilerine sınav hazırlayarak gereken değerlendirmeleri yapar.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre, gastronomi bölümü mezunları, yiyecek içecek hizmetleri öğretmenliğine başvuruda bulunabilecek.
2023-2024 Bahar dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti olan, 4105 TL (Dört Bin Yüz Beş Türk Lirası) 02.01.2024/ 02.02.2024 tarihleri arasında aşağıda belirtilen hesap numarasına açıklama kısmına İsim Soy isim ve Formasyon Öğrenci Numarası yazılarak yatırılacaktır.
Lisans mezunuysanız, mezuniyet ortalamanızın en az 2,5/4 olması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde eğitim görenlerin YÖK tarafından tanınan bir denklik belgesi almaları gerekir. Bunun ardından formasyon programına başvurabilirler. AÖF mezunları da bu şartları karşılıyorsa formasyon programına başvurabilir.
Mezun olmak için pedagojik formasyon derslerinden yaz okulunda ders alabilir miyim? Hayır. Pedagojik Formasyondan mezuniyet diye bir tanım yoktur. Lisans eğitimini pedagojik formasyon derslerini alarak veya almadan mezun olmak isteğe bağlıdır.
Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerinin stajlarını yapabileceği yerler arasında; seyahat acentaları, tur operatörleri ve bunlara bağlı çalışan acentalar, turizm işletmesi belgeli tesisler, oteller, hava yolu işletmeleri ve öğrencilerin talebi doğrultusunda Staj Koordinatörü tarafından uygun görülen diğer kurum ve ...
Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı Diploması” alırlar.
Programdan mezun olan öğrenciler, gerekli koşulları sağladıktan sonra profesyonel turist rehberliği ruhsatnamelerini almaya hak kazanırlar. Profesyonel turist rehberleri bir kuruluşa (A, B, C grubu seyahat acenteleri, tur operatörler) bağlı olarak veya serbest çalışabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri