Bunların dışında Türk usulü kahvaltı menüsünde sucuk ve sucuk içi, reçeller, tereyağı, siyah zeytin, yeşil zeytin, mevsimine göre domates ve salatalık, zeytinyağı, bal ve kaymak, yumurta çeşitleri gibi protein bakımından zengin yiyecekler yer almaktadır.
Menemen, omlet, sucuklu yumurta, kızartma, pişi, krep, pankek, börek ve poğaçalar, reçel çeşitleri, sürmelik tatlı ve tuzlu soslar, peynir, zeytin, domates ve salatalık sunumları ile bir kahvaltı masasında olması gereken her detay sizin için düşünüldü.
Türkler kahvaltıda kahve değil çay içerler. Kahvaltıdan sonra Türk kahvesi içerler. Türkler kahvaltıda domates, salatalık gibi bazı sebzeler de yerler. Türkiye'de “zeytin” kahvaltıda yenir.
Yumurtalı patatesler, çıtır peynirler, ev yapımı sarelle, kahvaltılık sos, menemen, omlet, aperitif sunumlar, yumuşacık pankekler, krepler ve çok daha fazlası kahvaltıda ne yenir sağlıklı ve ev yapımı seçenekleriyle sizlere sunuluyor.
İlgili 40 soru bulundu
Çocuklar, süt, yumurta, peynir, zeytin, reçel, ekmek ve kahvaltılık tahıl ürünleri tüketebilir. Kahvaltıda tüketilen sebze ve meyve içerdikleri posayla daha uzun süre tokluk sağladığı için kan şekerinin yavaş yükselmesi ve geç düşmesine yardımcı olur, ayrıca vitamin alımına da katkı sağlar.
Rusya: Ruslara özgü hareketler
Özellikle lakerda ve havyara sabahları hayır diyemeyen Ruslar, günün ilk öğünü de olsa bol miktarda baharat kullanmaktan kaçınmazlar. Rusların kahvaltıda yediği yumurta ve lakerdalı esmer ekmekten yaptıkları “Wolga-Schnitte” isimli yemek sadece ülkede değil dünyada da popüler bir yiyecek.
Yahni ve tutmaç, Türklerin başlıca yemekleri idi. (Kafesoğlu, 1977) Tutmaç, Türkiye Selçukluları ve Osmanlı saraylarında da yeniliyordu (Sümer, 1972) Sığır, koyun, kuzu, keçi, tavuk en çok eti yenen hayvanlar arasındadır. Bütün bunlardan yapılan kebaplar Türk yiyecekleri arasındadır.
Bu sorunun yanıtı bölgeden bölgeye değişiklik gösterse de genel bir bilgi vermek mümkün. Çin'de sabah yemeklerinde kızarmış, haşlanmış yada buharda pişirilmiş pirinç ekmekleri, yine pirinç veya buğday unundan yapılmış içine karides, kıyma veya sebze konulan börekler yenir.
Her biri göz açıp kapayıncaya kadar hazırlanan açık tost, yumurtalı ekmek, peynirli tava böreği, beyaz omlet, minci, fırında peynirli ekmek, bol malzemeli kırpık börek ve yumurta salatası lezzetiyle de misafirlerinizi büyüleyecek.
Kahvaltı takımları; servis tabakları, çay bardağı setleri, sunum tabakları, yumurtalıklar, bıçaklar gibi ürünleri içerir. Kahvaltı takımları, çok farklı sayılarda parça içerebilir. Setler arasından kişi sayısına göre tercihte bulunabilirsiniz.
Bacon, yumurta, krem peynir, donut, sosis, meyve, bagel, reçel, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Genellikle kahvaltıda yenen kuymak, özellikle kışın tercih edilen turşu kavurması yörenin en nefis lezzetlerinden. Vakfıkebir ekmeği dünya çapında ünlü. Bu kadar da değil... Hamsi kuşu, turşulu patates kavurması, mısır ekmeği, lamesli ekmek yine Trabzon'da tadabileceğiniz lezzetlerden.
Kahvaltısında Karadeniz yöresine ait peynirler, Trabzon peyniri, tereyağı, mısır unlu kuymak ve Karadeniz'den gelen doğal yumurtalarla yapılan omletler yer alıyor. Balından kaymağına, peynir çeşitlerinden yumurtasına, kavurmasından muhlamasına kadar aradığınız pek çok Karadeniz lezzetini burada bulmanız mümkün.
Kebap. Söz konusu Türkiye'nin meşhur yemekleri olunca hemen hemen her şehrin kendine özgü en az bir çeşit kebabı olduğu için elbette kebaptan bahsetmeden geçmek olmaz. Tüm Orta Doğu'da binlerce çeşit kebap olmasına rağmen hem yerel hem de uluslararası pazarda “kebabın temsilcisi Türkiye” denebilir.
Ağırlıklı olarak et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri tüketirler, fakat sebze ve meyve yetiştirmesini de bilirlerdi. Tahıllar ve meyvelerden içkiler yapar, bayram ve kutlamalarda yüz yüze bakıp şarkılar söyleyerek kupa tokuştururlardı. Bereketli avlardan sonra meydanlarda yakılan yerlerdi.
Güvecin en eski yemeklerden biri olduğunu da bahsettiğimiz yemek kapları bizlere ispatlıyor zaten. Arkeolojik kazılarda elde edilen yemek kapları ve M.Ö 8. veya 4.yüzyıllar arası Heredot'un yazıtlarında bulunan güveç tarifleri bu yemeğin yaklaşık 8.000 yaşında olduğunu gösteriyor.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
italyanlar kahvaltıda cappuccino ve cornetto dışında cantucci ya da biscottini tagliati adı verilen bademli bisküviler ve çeşitli marmelatları sıklıkla tüketirler.
Tipik bir Fransız kahvaltısı genellikle bir fincan kahve ve croissant'dan (kruvasan) oluşuyor, yanına da ne alaka diyeceksiniz ama portakal suyu eşlik ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri