Kahvaltısında Karadeniz yöresine ait peynirler, Trabzon peyniri, tereyağı, mısır unlu kuymak ve Karadeniz'den gelen doğal yumurtalarla yapılan omletler yer alıyor. Balından kaymağına, peynir çeşitlerinden yumurtasına, kavurmasından muhlamasına kadar aradığınız pek çok Karadeniz lezzetini burada bulmanız mümkün.
Menemen, omlet, sucuklu yumurta, kızartma, pişi, krep, pankek, börek ve poğaçalar, reçel çeşitleri, sürmelik tatlı ve tuzlu soslar, peynir, zeytin, domates ve salatalık sunumları ile bir kahvaltı masasında olması gereken her detay sizin için düşünüldü.
Almanların geleneksel kahvaltı sofralarında Alman tilsit peyniri, yoğun kremalı inek peyniri, ekmek, domuz eti, patates, kaz ciğer, yumurta ve dünyaca ünlü Yulaflı, tahıllı Alman ekmeği bulunuyor.
Rusya: Ruslara özgü hareketler
Özellikle lakerda ve havyara sabahları hayır diyemeyen Ruslar, günün ilk öğünü de olsa bol miktarda baharat kullanmaktan kaçınmazlar. Rusların kahvaltıda yediği yumurta ve lakerdalı esmer ekmekten yaptıkları “Wolga-Schnitte” isimli yemek sadece ülkede değil dünyada da popüler bir yiyecek.
İlgili 38 soru bulundu
Alman mutfağı ve yemek kültüründe kahvaltıda bolca şarküteri ürününe yer verildiğini söylemek mümkün. Tipik Alman kahvaltılarında genellikle sofradan salam ve sosis çeşitleri eksik olmuyor. Ayrıca; tahıllı ekmekler, tereyağı, inek sütünden yapılan peynirler ve marmelatlar da kahvaltıda sıklıkla tüketiliyor.
Tipik bir Fransız kahvaltısı genellikle bir fincan kahve ve croissant'dan (kruvasan) oluşuyor, yanına da ne alaka diyeceksiniz ama portakal suyu eşlik ediyor.
Masoob için “Yemen ellerinin pudingi” desek yanlış bir tabir olmaz galiba. Arap yemekleri içinde özellikle kahvaltılarda tüketilen bu besleyici ve enerji verici tabak içinde muz ve ekmek parçacıkları bolca kullanılmaktadır. Ekmek olarak genellikle pide ya da kepekli ekmek tercih edilmektedir.
Geleneksel olarak Japonlar kahvaltıda haşlanmış pirinç (gohan), miso çorbası, nori (deniz yosunu) ve pişmiş (füme, kavrulmuş, kızartmış, ızgara) balık yerler. Birde sabah sofrasında marineli ve taze sebzeler, tofu peyniri (soya peyniri) ve mutlaka yeşil çay bulunur.
Çin'de sabah yemeklerinde kızarmış, haşlanmış yada buharda pişirilmiş pirinç ekmekleri, yine pirinç veya buğday unundan yapılmış içine karides, kıyma veya sebze konulan börekler yenir. Çin makarnası da yaygın bir kahvaltı çeşididir.
Çocuklar, süt, yumurta, peynir, zeytin, reçel, ekmek ve kahvaltılık tahıl ürünleri tüketebilir. Kahvaltıda tüketilen sebze ve meyve içerdikleri posayla daha uzun süre tokluk sağladığı için kan şekerinin yavaş yükselmesi ve geç düşmesine yardımcı olur, ayrıca vitamin alımına da katkı sağlar.
Kahvaltıda lifli yiyeceklerin tüketilmesi, daha uzun süre tok kalmamızın garantisidir. Bu nedenle kahvaltıda tam tahıllı ekmek, tam tahıllı gevrek, yulaf ezmesi, çiğ sebzeler gibi lif kaynaklarından uygun olan tercih edilmelidir. Kahvaltıyı geçiştirmek: Kahvaltı bir atıştırmalık değil, günün ana öğünlerinden biridir.
Bu kahvaltıların mutlulukla ilgisi çok: Antakya Kahvaltı Evi
Acılı çökelek, ceviz reçeli, zahter, en az üç çeşit zeytin, tereyağında kızartılmış Antakya peyniri, biberli ekmek, bol baharatlı sucuk, ıspanaklı börek, zeytin salatası, yumurtalı tuzlu yoğurt...
Doğu Anadolu Kahvaltısı
Kavrulmuş buğdaydan yapılan kavut, un, yağ ve yumurtadan yapılan murtuğa, kuru cacık, tabi ki Van otlu peyniri, Van çöreği derken biz bittik, siz devam edin.
Kore'de kahvaltı kültürü yok, ana öğünlerde tüketilen tüm yemekler kahvaltıda da yeniyor. Kahvaltı sofralarında genellikle çorba, tavuk gibi yemekler tüketilirken ekmek yerine de pilav kullanılıyor.
Japonya'da çocuklara 7 yaşından itibaren kahvaltı saati en az 2 yumurta yediriyorlar. Ekmek genellikle yok varsa da çok az. Her akşam ise kesinlikle sofrada deniz ürünü yani balık kesin oluyor.
Aslında bu sır Japonların binlerce yıllık beslenme geleneğine dayanıyor. Bu gelenek çok sade ve basit: Yemek yemek için karnının guruldamasını bekle! Günde tek öğün tüket!
İran: Bol Çeşitli Bir Kahvaltı
Tereyağı ve reçelle birlikte yenen Naan ekmeği, geleneksek bir İran kahvaltısının olmazsa olmazlarındandır. Ayrıca, Halim ismi verilen yemek de oldukça yaygındır. Halim; kıyılmış et, buğday, tarçın, tereyağı ve şekerin karıştırılması ile oluşur ve soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilir.
Filistin'in en ünlü yemekleri arasında ise falafel, maklouba, humus, mujaddara, musakhan ve mansaf öne çıkmaktadır.
Bacon, yumurta, krem peynir, donut, sosis, meyve, bagel, reçel, yumurta, waffle, pancake ve mısır gevreği gibi bol çeşitli bir kahvaltıdan hoşlanan Amerikalılar, sabahları güne kahvaltı eşliğinde filtre kahve ile başlarlar.
Bu 2 bin yemeğin içerisinde milli yemek menümüze dahil kahvaltılık yemek ve ürünlerin sayısı da oldukça fazla. Özellikle kahvaltı sofralarımızda yerel ürünlerin ayrı bir yeri var. Tereyağı, bal, peynir, kükü, lavaş, tandır ekmeği, Azerbaycan çayı ve tatlılarını bu yerel ürünlerimiz arasında sayabiliriz.
Kahvaltıda tahıl ve hamur işlerinin yanında meyve suyu, çay, kahve, sıcak çikolata içilir. Ayrıca sabah kahvaltılarında yedikleri kendilerine özgü bir reçelleri vardır. Bu reçel Kanada'da yetişen bir çam ağacından elde edilen bir Nepul şuruptur,reçel olarak sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri