Kahve telvesi yüze tek başına uygulanabilir. Birkaç çeşit kahve telvesi maskesi vardır: 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanan maske en etkili cilt maskelerinden biridir. Zeytinyağı ve Türk kahvesi karıştırılıp göz çevresi hariç tüm yüze uygulanır ve daha sonra soğuk su ile durulanır.
Kahve telvesi, genel anlamda her cilt tipine uygun doğal bir bakım ürünüdür. Cildi canlandırır ve daha parlak görünüme kavuşturur. Cildi nemlendirme etkisi de bulunan kahve telvesi, cilde ihtiyacı olan nemi sağlar, kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma etkilerini geciktirir.
Türk kahvesi maskesi genel olarak cildi pürüzsüz bir hale getirmektedir. Daha sıkı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için Türk kahvesi maskesi uygulanmalıdır. Gözenekleri derinlemesine temizleyen Türk kahvesi maskesi ciltteki ölü hücreleri temizler. Ayrıca sivilce ve akne problemleri de ortadan kaldırılır.
Türk kahvesi maskesi genel olarak cildi korumaktadır. Cilde çok fazla faydası olan Türk kahvesi maskesi cildin daha sıkı ve genç bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bunun yanı sıra Türk kahvesi maskesi ciltteki tahriş, kızarıklık ve lekelerin de geçmesini sağlar.
Peeling sonrasında cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile cildinizi besleyebilirsiniz. Türk kahvesi telvesi ile yapılan peelingleri her gün uygulamak, cildin tahriş olmasına ve esnek yapısını kaybetmesine sebep olabilir. Eğer kuru bir cildiniz varsa bu peelingi haftada bir uygulamanız yeterli olur.
İlgili 36 soru bulundu
1. Cildinizde koyu lekeler oluşabilir. Kahvenin, cildinize fayda sağlayan antioksidan ve güçlü antienflamatuvar özellikleri vardır. Bir araştırmaya göre düzenli olarak kahve içmek sivilcelere neden olan iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
Bu nedenle cilt yüzeyinizdeki damarlar, kolajen üretimini arttırmak için çok fazla antioksidan ve besin dağıtmaz. Böylece çok fazla kahve tüketmek, cildinizde mevsimsel olarak kırışıklıklar oluşturur ve zamanla bu kırışıklıklar gevşemeye başlar.
Kahve telvesi maskenizi yüzünüze uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu karışımı gözenekleriniz küçülene kadar haftada 3-4 kez yapabilirsiniz.
Kahve telvesi çok kalın olduğunda cildinde hasar bırakabilir ve cilt yüzeyini çizebilir.
Kahve telvesi cilt üzerinde oldukça etkilidir: Granüllü yapıya sahip olan telve ile cilde peeling yapıldığına ölü hücrelerden arınmayı sağlar. Düzenli olarak yapılan kahve telvesi maskesi ile sivilce oluşumu engellenir.
Nasıl mı? 1 tatlı kaşığı kahve telvesini 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tatlı kaşığı suyla karıştırıp cildinize masaj yaparak uygulayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda daha aydınlık ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.
Kahve sayesinde çok daha yumuşak, temiz ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Ve tabii ki kahve-karbonat kürü düzenli olarak kullanıldığında önce istenmeyen tüylerin zayıflamasını ve azalmasını, ardından da neredeyse tamamen yok olmasını sağlıyor.
İçerdiği kafeinle, cildi gençleştiriyor, ölü hücreleri temizliyor, renk tonunu eşitliyor. Aşırıya kaçılmadan tüketildiğinde, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarından koruyan ve yaşlanma belirtilerini geciktiren kahve, cilde uygulandığında da sayısız faydaya sahip. CİLDİ YAŞLANMAYA KARŞI KORUR!
Göz altı morlukları için kahve maskesi son yıllarda oldukça popülerdir. Nedeni de kahvenin göz altı morluklarını azaltmada çok etkili olmasıdır. Göz altı morlukları için kahve telvesi de kullanılabilecek bu maskenin olumlu sonuçlarından birçok kişi memnun.
Kahvenin diüretik olması yani vücuttan sıvı atılmasını artırması nedeniyle, aşırı kahve tüketimi ciltte kuruluğa yol açabilir. Yine aşırı kahve tüketimi zararları sonucunda uyku düzeninin olumsuz etkilenmesi, cilt için onarıcı etkisi olan gece uykusunun azalmasına neden olarak cildiniz kötü etkileyebilir.
Duştan önce ya da sonra kullanmada tercih edeceğiniz maskelerin herhangi bir zararı yoktur. Dilediğiniz maskeyi duştan önce de tercih edebilirsiniz.
Kahve peelingi nasıl uygulanır? -Yüzünüzü her türlü makyaj, kir ve yağ kalıntısından kurtulmak için iyice yıkayın. -Parmaklarınızla maskeyi yüzünüze sürün. -20-30 dakika kurumasını bekleyin.
Küçük bir cezve içinde ısıttığınız balı, 1 tatlı kaşığı kahve telvesiyle kase içinde karıştırın. Özellikle kuru cilt yapısına sahip kişiler tarafından tercih edilen bu tarifi, cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın. Maske kuruduğunda ılık su yardımıyla durulayarak yüzünüzü arındırın.
Bu kahveler arasında sağlık ve cilt için en yararlı olan ise Türk kahvesi telvesidir. Kahve telvesi cildi sıkılaştırmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olmaktadır. Sıkı ve pürüzsüz bir cilt de dışarıdan daha canlı ve sağlıklı görünmektedir. Maske ciltte, durduğu süre boyunca gözenekleri temizlemektedir.
Kahve Telvesi Maskesi
Kuruduktan sonra su ile durulanır.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Cilt Problemlerine İyi Gelir
Limon ve kahvenin içindeki antioksidanlar cildinizin pürüzsüzleşmesini sağlar. Limonun içinde bulunan C vitamini kolajen üretimini arttırarak cildinizi gençleştirir ve elastikiyetini artırır. Güneşe maruz kalan cildinizde oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olur.
Ayrıca kahve diüretik yönde etki göstermektedir. Bu sebeple vücudun susuz kalmasına sebep olmaktadır. Vücut susuz kaldığı zamanda ciltte kuruluğa ve cansızlığa sebep olur.” “Bu durumda da kuru olan cilt kırışıklıkların oluşmasını kolaylaştırır.
Türk kahvesi telvesi cildin sıkılaşmasını sağlar. Gözeneklerin temizlenmesini sağlar. Böylece yüzde meydana gelen siyah nokta ve sivilce gibi problemlerin oluşumunu engeller. Dolayısıyla daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.
Kolay ve bir o kadar masrafsız olan bu peeling hem siyah noktaların oluşumunu engeller hem de yüzünüzün nemlenmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cildinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri