Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Baharatlıklar, yemek yapımı esnasında rahatça kullanabileceğiniz aparatlardır. Mutfak tezgahı üzerinde veya geniş çekmecelerde saklayacağınız baharatlıklarınızın içerisine tuz, karabiber, nane, kimyon, kırmızı biber, pul biber ve daha pek çok baharat çeşidini koyabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Nane: En yüksek antioksidan gücüne sahip bir baharattır. Hazımsızlığın, mide bulantısının ve midedeki gazın azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda stres giderici özelliği de vardır. Tarçın: Tarçının, yemek yedikten sonra kan akışına giren glikoz seviyesini düşürdüğü, sindirim enzimlerini artırır.
Kekik, Kimyon, Pul Biber, Toz Biber, Nane, Çemen ve Sumak bulunmaktadır.
Mesir macunu, 41 çeşit baharat ve şifalı ottan oluşan bir macun çeşididir. İlk olarak 1522 yılında Yavuz Sultan Selim'in eşi Ayşe Hafsa Sultan hastalanınca dönemin ünlü ve başarılı hekimi Merkez Efendi tarafından kullanıldığı söylenmektedir.
*İçindekiler: Kişniş, Kimyon, Tarçın, Karabiber, Karanfil.
Et sote, tavuklu sebzeli türlü, ciğer ezme, kâğıt kebabı, sini kebabı veya çiğköfte gibi birçok yemekte kullanılan yedi baharat, acuka yapımında ve kahvaltılık olarak da kullanılır. 25 yıllık firma deneyimiyle taze ve organik baharat çeşitlerini el değmeden tüketiciye ulaştıran Aksoy Baharat yöresel kaliteyi yaşatır.
Taze ya da Kuru Kekik: Kekik neredeyse tüm yemeklerde kullanıldığı gibi hem tazesi hem de kurusu kırmızı ete de çok yakışır. Özellikle tazesini marinasyonda kullanmak çok fark yaratır. Taze Biberiye: Yine kırmızı etin marinasyon aşamasında kullanabileceğin bu baharat, etin lezzetiyle çok güzel bir uyum sağlar.
Çalışmalar baharatların kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürdüğünü, şeker hastalarında kan şekerini düzenlediğini, kanı sulandırdığını, iltihap giderici etkilerinin bulunduğunu ve kanser gelişimini önleyebileceğini göstermektedir.
Beş baharat tozu, kahverengi bir toz olarak gösterilen öğütülmüş baharatların bir karışımıdır. Bu baharatlar genellikle tarçın, karanfil, yıldız anason, Szechuan karabiberi ve rezene tohumu veya zencefil içerir.
Kajun ya da cajun baharatı salata ve soslarda kullanılan bir çeşnidir. Patates ve tavuğa da çok yakışır. Izgaralarda, balık, et ve tavuk yemeklerinde kullanılır. Kajun baharatı Hint ve Fransız mutfaklarının en sevilen baharatlarından biridir.
Yıllarca sadece Safranbolu'da yetiştiği bilinen safran, artık farklı projelerle birçok ilde yetiştiriliyor.
Soğanlı bitkiler familyasından gelen safran bitkisi tohumu ekildikten sonra 20 ya da 30 cm büyüklüğe ulaşır. Sonbaharda mor renkli çiçekler açar ve Latince ismi “crocus sativus” tur. Safran çiçeğinin içindeki tepecikler toplanır ve kurutulur, işte bu baharat olarak kullandığımız safranı oluşturur.
Pasta, kek, çörek, aşure, kurabiye gibi tariflerde de kullanılabilen yenibahar, turşulara da katılır. Bazı reçetelerde tane yenibahar olarak kullanılan bu baharatın toz hali, pratik olması açısından sıklıkla tercih edilir.
Avrupa ülkelerine de Hindistan ve Seylan gibi ülkelerden getirilen baharatlar ilaç ve merhem yapımında kullanılırdı. O yıllarda bilinen ilk baharat az bulunduğu için çok pahalıya satılan Hint karabiberiydi ve birşeyin pahalı olduğunu belirtmek için ''hint karabiberi'' gibi denilirdi.
Zerdeçal ve Kişniş
Dünyada birçok baharat çeşitleri bulunur. Bu baharatlar arasında zerdeçal yerini almaktadır. Zerdeçal sarımsı, parlak, sarı renkli bir Hint baharatıdır ve kuzey ve güney Hindistan'da kullanılır.
Pembe biber, isminde biber geçmesi sebebi ile acı olarak düşünülse de normal bibere göre daha tatlı ve aromatik bir lezzete sahiptir. Özellikle et ve balık yemeklerinde kullanılır. Çeşitli tavuk yemeklerine hoş bir koku ve lezzet verir. Brokoli, kuşkonmaz, enginar ile uyum sağlayan bir baharattır.
Açıklama. Karabiber, kimyon, tarçın, kişniş ve yenibahar karışımından elde edilen burçak beş türlü köfte baharatı Burçak beş türlü köfte baharatı özellikle çiğköfte, köfte ve dolmalarda kullanılır.
İçindekiler: Pul biber, Kekik, Nane, Tatlı Toz biber, Kişniş, Kimyon, Çemen, Sumak, Toz Sarımsak Net Miktar: 125 Gr.
Kajun Baharatı Sıkça Sorulan Sorular
%20 indirimle Arifoğlu Cajun Seasoning Sarımsaklı Çeşni Cam 60 gr 18 TL'ye, %10 indirimle Kajun baharatı 100 gr 83 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri