Türkiye Varlık Fonu, 2026 yılında bedelsiz olarak devlete geçecek olan Türk Telekom'u 1 milyar 650 milyon dolar krediyle satın aldı.
Türk Telekom 2005'te özelleştirilmiş ve 2008'de halka arz edilmiş; artan verimlilik ve genişleyen hizmet yelpazesi ile sonuçlanan başarılı bir değişim sürecinden geçmiştir. Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
Böylece Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Türk Telekom'un çoğunluğuna sahip oldu. Bu işlemin ardından Suudiler, Türk Telekom'u, 6,5 milyar dolara 21 yıl için kiralayıp, Türk bankalarından da 4.7 milyar dolar borç alarak, ödeme yapmadan devretmiş oldu. Yerli sermaye ise yabancı sermayeye aktarılmış oldu.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin; ekonomi yönetiminin THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi kurumların satışını yapmaya hazırlandığına yönelik haberini yalanladı.
Türk Telekom hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
İlgili 32 soru bulundu
Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir. Geriye kalan yüzde 15'lik hissesi halka arz edilmiştir.
3- Türk Telekom Anonim Şirketi özel hukuk hükümlerine tabi bir şirket olup, çalışanları 22/5/2003 tarih ve 4857 İş Kanunu hükümlerine tabi işçi statüsünde istihdam edilmektedir. 4-Sosyal güvenlik bakımından Emekli Sandığı Kanununa tabi olmak kişiye Devlet memuru statüsü kazandırmamaktadır.
İddiaların doğru olmadığı ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "“Varlık Fonu'ndaki şirketler yabancılara satılacak.” iddiası doğru değildir.
Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesini 1 milyar 650 milyon ABD Doları'na satın almak üzere Levent Yapılandırma Yönetim A.Ş. ile sözleşme yaptı. Sözleşmeye ilişkin detaylar dün akşam Türk Telekom tarafından Kamuoyunu Aydınlatma Paltformu'nda duyuruldu.
2005 yılında özelleştirildiğinde Türk Telekom, Türkiye tarihinin en büyük ve en önemli özelleştirmelerinden biri olarak görülüyordu. 2018 yılında Türk Telekom'un en büyük hissedarının borcunu ödeyememesi dolayısıyla ortaya çıkan düğüm, şirketin hisselerinin devredilmesiyle çözülmüştü.
Türk Telekom'un Mart 2020 tarihi itibarıyla 308.000 km'lik fiber altyapısı, 23.2 milyon GSM abonesi, 11.6 milyon geniş bant abonesi, 3.4 milyon TV ve TivibuGO abonesi, 14.8 milyon sabit erişim hattı abonesi bulunmaktadır. 2019 yılı Temmuz ayına kadar CEO'luk görevini yürüten Paul Doany'ın yerine Ümit Önal atandı.
2012'de Türk Telekom'un Avea sermayesindeki toplam payı %89,99'a yükseldi. 2015 yılında İş Bankası Grubu'nun sahip olduğu Avea hisselerinin Türk Telekom'a devir işlemlerinin tamamlanmasıyla Avea hisselerinin tamamı Türk Telekom'a geçti.
2018'de BTK'nın ve Rekabet Kurumu'nun onayı ile Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi, alacaklı bankaların kurduğu LYY Telekom firmasına devredildi. Dün de LYY hisseleri, bankaların alacaklı oldukları 4,75 milyar dolar + faize karşı 1,65 milyar dolar olarak, Türkiye Varlık Fonuna devir etmeye yönelik imza atmış oldu.
Türkiye Varlık Fonu, 2026 yılında yeniden bedelsiz olarak hazineye geçecek olan Türk Telekom için bankalardan 1 milyar 650 milyon dolar kredi çekerek satın aldı. Halkbank, Denizbank, Akbank, Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi ve Vakıfbank LYY Telekomünikasyon'a ortaklık açıklamıştı.
2005 yılında özelleştirilen ve 2018'de batık kredileri nedeniyle bankaların eline geçen Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi, Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından satın alındı.
Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, kamuoyunda bilinenin aksine Türk Telekom'un yüzde 55'inin blok varlık satışı yoluyla özelleşmediğini söyledi. Tivnikli, kurumun sadece ihale sonrasında Danıştay kararıyla, 21 yıllığına işletme hakkının kiralandığını belirtti.
2021'de 1,5 milyon net abone kazanan Türk Telekom'un toplam abone sayısı 51,8 milyona ulaştı. Sabit genişbant internet aboneleri, toplam 14,3 milyona yükseldi.
Ziraat Bankası A.S. Türk Ekonomi Bankası A.S. Türkiye Finans Katılım Bankası A.S. Vakıf Katılım Bankası A.S.
Türk Telekom'un planlı çalışmaları veya bölgesel kesintileri de bu kapsamda değerlendirilebilir. SIM kart eskimesi veya yerinden oynaması: SIM kartınızın aşınması, kırılması veya telefonunuzda tam oturmaması da şebeke sorunlarına neden olabilir. Bu durumda, SIM kartınızı yenilemeniz veya yerine takmanız gerekebilir.
Faturalı & Faturasız Hat Vergileri
Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 260 TL'dir. Faturasız müşterilerden yeni hat tesisi esnasında peşin olarak tahsil edilirken, faturalı müşterilerin faturasına 12 eşit taksite bölünerek yansıtılır. Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 113,14 TL'dir.
9333'ü arayarak ya da TL yazıp 9333'e mesaj göndererek hattınızdaki bakiyeyi öğrenebilirsiniz. 3. *123# ile bakiye sorgulamak için: *123#'yi arayarak telefonunuzun ekranında mevcut TL miktarınızı görebilirsiniz.
Kamu Tarifelerinden, kamu çalışanları Türk Telekom mağazalarına giderek kurum kimliklerini ibraz etmeleri durumunda faydalanabileceklerdir. Kurumda görevli olduğunu gösteren kurum kimliği veya emekli belgesi yeterlidir.
Türkiye konumunda türk telekom için çalışan bir Çagrı Merkezi ne kadar kazanıyor? türk telekom şirketinin Türkiye konumundaki Çagrı Merkezi işi için aylık ortalama ödemesi yaklaşık 2.640TRY tutarındadır ki bu da ulusal ortalamanın %19 altındadır.
TÜRK TELEKOM A.Ş.'DE ÇALIŞAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE (BANKA PROMOSYONU ) Türk Telekom A.Ş. ile Garanti Bankası arasında yapılan protokol gereği ödenecek banka promosyonunun ilk taksiti olan 493. TL Nisan ayı içerisinde ödenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri