İnternet ışığınızın kırmızı yanması modeminizin internet servis sağlayıcınızdan IP adresi alamadığı anlamına gelir. Modeminizde WAN portu (Modemin arkasında mavi renkli port) varsa ve WAN portuna kablo takılıysa kabloyu çıkartıp LAN (Sarı renkli girişler) portlarından herhangi birisine takmanız gerekmektedir.
Modem kırmızı ışık uyarısı veriyor ise bu durum internete bağlanamıyorsunuz anlamına gelir. Yeşil yanması gereken ışığın kırmızı yanması, modeminizin internet sağlayıcı firmadan IP adresi alamaması olarak da ifade edilebilir. Gerekli IP bağlantısı sağlanamadığı için var olan interneti de kullanmanız mümkün olmaz.
Bu gevşeyen ya da yerinden çıkan kablolar nedeniyle de internet ışığınız kırmızı yanabilir. Modemin üzerinde yer alan ve duvardan gelmekte olan kabloyu yerinden çıkarıp yeniden takın. Eğer sorun bu kısımda ise bir süre sonra kırmızı ışık yeşile dönecektir.
Yeni nesil modemlerde yanması gereken 5 çeşit ışık mevcuttur. Bu ışıklar sırasıyla Güç, İnternet, DSL, Ethernet, WLAN 2.4G ve WLAN 5G' dir.
Farklı bir prize takarak çalıştırmayı deneyin belki priz kaynaklı bir sorun veya güç kablosu kaynaklı bir sorun olabilir.Sorunun devam etmesi halinde ZYXEL Teknik Servis ile iletişime geçmenizi öneririm. power ışığının kırmızı yanması demek modemde arıza olduğu ve düzgün başlatılamadığı anlamına gelir.
İlgili 31 soru bulundu
İnternet ışığının kırmızı yanması modeminizin internet servis sağlayıcınızdan IP adresi ya da internet servisi almadığı anlamına gelir.
İnternet bağlantınızın hızı sürekli değişebilir, ara sıra bağlantı kopmaları ya da sinyal yetersizliği olursa sorun modeminizdedir. Bu nedenle cihaz değişikliği yapmanız gerekebilir. Modemin LED'i yanlış renk ya da hiç yanmıyorsa sorun giderme bilgileri için internet servis sağlayıcınıza danışabilirsiniz.
Modem resetledikten sonra eğer öncesinde internet ve modem şifresi gibi bilgilerinizi değiştirdiyseniz yalnızca bu bilgiler fabrika ayarlarına döner. Bu bilgiler modeminizin arka yüzünde yazan kullanıcı adı ve şifre bilgileridir.
Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir. Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
anlamı taşır. Görüldüğü yerde hız azaltılır, durulur, kavşak kontrol edilir müsait ise geçilir...
İlk olarak web sayfasına 192.168.1.1 yazılmalıdır. Açılan arayüzde bir kullanıcı adı ve şifre istenecektir. Buralara kullanıcı adı için admin, şifre için ise turktelekom yazılmalıdır. Ardından ise gerekli talimatlarla devam edilerek kurulum tamamlanılmalıdır.
Internet: İnternet ışığı; Yeşil renkte ve sabit bir şekilde yanıyorsa modemin internet servis sağlayıcıdan IP aldığını, Yeşil ve yanıp sönüyorsa internet üzerinden veri alışverişinin yaşandığını, Hiç yanmıyor ise internet bağlantısının hiç olmadığını veya köprü modunda olduğunu gösterir.
SMS yazıp 5555'e SMS göndererek, kalan internet kullanımını öğrenebilirsiniz. INTERNET yazıp 5555'e SMS göndererek, kalan internet kullanımını öğrenebilirsiniz. Ayrıca KALAN yazıp 5555'e SMS göndererek kalan konuşma,SMS ve internet kullanımlarınızı toplu olarak da öğrenebilirsiniz.
Ek paket satın alan müşterilerimiz, ek GB'larını mevcut paketlerinin hızından kullanacaktır. Ek paketler 444 1 444 Türk Telekom Müşteri Hizmetleri, Türk Telekom Ofis ve mağazalarından, Online İşlem Merkezi ve Mobil Online İşlem Merkezimizden satın alınabilir.
Telefonunuzun modem'e Wi-Fi üzerinden bağlı olup olmadığını kontrol edin. DNS proxy, VPN ya da anti virüs kullanıyorsanız bu uygulamaları kapatarak internet erişiminizi test edin. Bu tarz uygulamalar her zaman doğru şekilde çalışmayabilir. Tarayıcınızın geçmişini temizleyin, mümkünse farklı bir tarayıcı ile test edin.
Modem kullanıcı adı ve şifresi sayfasında görüntüleme yapamıyorsanız modemi fabrika ayarlarına döndürmek için reset düğmesine 30 saniye kadar basılı tutmanız yeterlidir. Bu sayede modemin varsayılan tarayıcısına gidebilirsiniz.
Reset tuşuna basıldıktan sonra modem üzerindeki tüm ışıklar söner. Modem yeniden başlatılır. Modeme reset attıktan sonra kurulum yapılmalıdır. Aksi halde internet kullanılamaz.
Her şey sıfırlanır. Modem kullanıcı adı ve şifresini otomatik almaz ise sizin arayüzüne girip girmeniz gerekir.
Hayır, herhangi bir zararı yoktur. Tabi ki suyunu çıkarıp 5 dakikada bir rebootlamanız mantıklı olmaz.
Modemin her açılıp kapanmasında veya reset atılmasında IP adresi değişir. Bunun dışında modem IP değişikliği yapmak için herhangi bir tarayıcıya modem IP adresini yazarak arayüz sayfasına bağlanılır. Açılan sayfada modemin IP adresinin yazdığı satıra basılarak istenilen şekilde değiştirilebilir.
Modemler Neden Bozulur? Modemlerin bozulmasında en yaygın olarak bilinen neden ısınmasıdır. Elektronik bir cihaz olduğu için, çalıştığı süre boyunca ısı üretir ve genelde uzun süre kapanmadıkları için modemlerin soğuma ihtimali azalır. Modemi arada bir resetlemek ve soğutmak, bozulmaların önüne geçebilir.
"Normal birşey devamlı kullanılan modemin ömrü daha kısa olur her eşyada olduğu gibi. Mesela devamlı olarak modemi açıp kapatmak zararlıdır. Çünkü modem açılırken belirli bir voltaj direkt modeme geliyor. Bu da belli bir süre sonra modemin arızalanmasına sebep oluyor.
Modem resetleme yapılabilmesi için modemin arkasında reset tuşu yer almaktadır. Reset tuşları ise modemden modeme farklılık göstermektedir. Modemin arkasında yer alan tuşlara 10 saniye basılı tutulduğunda modemin ışıkları sönecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri