Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçen hafta gerçekleştirdiği BAE ziyaretinin ardından THY, Türk Telekom, BOTAŞ gibi bazı kamu kurumlarının dışarıya satılacağı iddia edildi. Bakanlık tarafından haber yalanlanırken yapılan açıklamada, "Tamamen kendi yorumlarına dayalı bilinçli yalan haberdir.
İddiaların doğru olmadığı ifade edildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "“Varlık Fonu'ndaki şirketler yabancılara satılacak.” iddiası doğru değildir.
Türk Telekom hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
Böylece Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası Türk Telekom'un çoğunluğuna sahip oldu. Bu işlemin ardından Suudiler, Türk Telekom'u, 6,5 milyar dolara 21 yıl için kiralayıp, Türk bankalarından da 4.7 milyar dolar borç alarak, ödeme yapmadan devretmiş oldu. Yerli sermaye ise yabancı sermayeye aktarılmış oldu.
Şirket, 14 Kasım 2005 yılında özelleştirme çalışmaları kapsamında, %55 hissesi ile Oger Telekomünikasyon A.Ş.'ye devredildi. 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştur.
İlgili 44 soru bulundu
İktidar, 3 bankayı borç yükünden kurtarmak amacıyla Türk Telekom hisselerini 2026 yılında kendiliğinden devlet kontrolüne geçecek olmasına rağmen Varlık Fonu'na satın almış oldu.
2005 yılında özelleştirilen ve 2018'de batık kredileri nedeniyle bankaların eline geçen Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi, Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından satın alındı.
Türk Telekom Lübnanlı Hariri ailesi ve Suudilerin ortak olduğu Oger'e 6.5 milyar dolara satıldı. İlk olarak şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Türk Telekom'un yüzde 55'i, Suudi bağlantılı Lübnanlı Hariri ailesine satıldığında borcu yoktu ve kasasında 2 milyar dolar para vardı.
Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, kamuoyunda bilinenin aksine Türk Telekom'un yüzde 55'inin blok varlık satışı yoluyla özelleşmediğini söyledi. Tivnikli, kurumun sadece ihale sonrasında Danıştay kararıyla, 21 yıllığına işletme hakkının kiralandığını belirtti.
Türkiye Varlık Fonu (TVF) 2005'te özelleştirilen Türk Telekom'un çoğunluk hisselerini satın aldı.
Türk Telekom 2005'te özelleştirilmiş ve 2008'de halka arz edilmiş; artan verimlilik ve genişleyen hizmet yelpazesi ile sonuçlanan başarılı bir değişim sürecinden geçmiştir. Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 60'ı Türkiye Varlık Fonu'na, %25'i Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aittir.
2018'de BTK'nın ve Rekabet Kurumu'nun onayı ile Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi, alacaklı bankaların kurduğu LYY Telekom firmasına devredildi. Dün de LYY hisseleri, bankaların alacaklı oldukları 4,75 milyar dolar + faize karşı 1,65 milyar dolar olarak, Türkiye Varlık Fonuna devir etmeye yönelik imza atmış oldu.
Faturalı & Faturasız Hat Vergileri
Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 260 TL'dir. Faturasız müşterilerden yeni hat tesisi esnasında peşin olarak tahsil edilirken, faturalı müşterilerin faturasına 12 eşit taksite bölünerek yansıtılır. Yeni Hat tesisinde alınır, yıllık 113,14 TL'dir.
9333'ü arayarak ya da TL yazıp 9333'e mesaj göndererek hattınızdaki bakiyeyi öğrenebilirsiniz. 3. *123# ile bakiye sorgulamak için: *123#'yi arayarak telefonunuzun ekranında mevcut TL miktarınızı görebilirsiniz.
İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' tarafından yapılan açıklamada "'BOTAŞ, Türk Hava Yolları ve Devlet Demiryolları satılacak' iddiası doğru değildir. Bahse konu kuruluşların herhangi bir ülke veya şirkete satışı söz konusu değildir." denildi.
3- Türk Telekom Anonim Şirketi özel hukuk hükümlerine tabi bir şirket olup, çalışanları 22/5/2003 tarih ve 4857 İş Kanunu hükümlerine tabi işçi statüsünde istihdam edilmektedir. 4-Sosyal güvenlik bakımından Emekli Sandığı Kanununa tabi olmak kişiye Devlet memuru statüsü kazandırmamaktadır.
Ziraat Bankası A.S. Türk Ekonomi Bankası A.S. Türkiye Finans Katılım Bankası A.S. Vakıf Katılım Bankası A.S.
TÜRK TELEKOM TAAHHÜT BOZMA CEZASI
Taahhütlü tarife kullanan Türk Telekom aboneleri istedikleri zaman tarifelerini sonlandırabilirler. Fakat taahhüt süresinden önce sözleşmenizi bozarsanız sizden cayma bedeli tahsil edilir.
2001 yılında Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü olarak Aycell adıyla faaliyetlerine başlayan Avea, 2004 yılında Aycell ve Aria şirketlerinin birleşmesinin ardından Avea ismiyle hizmetlerini sürdürmüştür.
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
TÜRK TELEKOM SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR? Türk Telekom bayileri sabah 08:30'da açılmaktadır. Akşam saat 17:00'da mesai bitmektedir. Türk Telekom Genel Müdürlüğü ise 08:00-18:00 saatleri arasında çalışmaktadır.
Yılın ikinci çeyreğinde yukarı yönlü bir faaliyet performansı sergileyen Türk Telekom'un, 2023 ikinci çeyrekte konsolide gelirleri yüzde 67,2 artırarak 17,9 milyar liraya ulaşırken, ilk altı ay itibarıyla konsolide geliri 33,2 milyar lira oldu.
İki taksit halinde gerçekleşecek temettü ödemelerinin ilk taksiti 28 Mart 2023'te, ikinci taksit ise 5 Nisan 2023'te ödenecek. Hissedarlar ilk ödemede hisse başına net 0,2268907, ikinci taksit ödemesinde ise 0,9075629 TL alacak. MEDTR, günlük yüzde 1,3 yükselişle 31,5 TL'ye çıktı.
Türk Telekom'un yeni fiyatları ne kadar olacak? Türk Telekom'un evde internet ve kurumsal internet tariflerine 1 Temmuz 2023 tarihinde zam geleceği duyuruldu. Taahhütsüz ücretlerde yaklaşık yüzde 20 oranında artış yaşanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri