Irak, geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza havayoluyla Irak'a yapacakları 30 günü aşmayacak turistik amaçlı seyahatleri için havalimanlarında vize vermektedir.
Tüm ziyaretçilerin, Basra veya Irak'a bağlı Kürdistan Bölgesel Yönetiminden gelen kişiler hariç, en az 6 ay geçerli bir pasaport sahibi olmaları gerekmektedir. Türkiye vatandaşları Türkiye'den doğrudan Bağdat Uluslararası Havaalanı'nda gelen ya da Necef Havalimanı'na geldiklerinde vize alabilirler.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Pasaport: Irak seyahati bitiminizden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve minimum 2 boş sayfası olan pasaportla başvuru yapmalısınız. Pasaportta hamilinin imzası olmalı ve meslek haneniz yazılı olmalıdır. Pasaportunuzun kimlik bilgilerinizin yer aldığı sayfalarının fotokopisini de dosyanıza eklemeyi unutmayınız.
Resmi pasaport hamili vatandaşlarımızın, Irak'ın dış temsilciliklerinden vize alması gerekmektedir. Irak, geçerli umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza havayoluyla Irak'a yapacakları 30 günü aşmayacak turistik amaçlı seyahatleri için havalimanlarında vize vermektedir.
İlgili 35 soru bulundu
Artı olarak E-ikamet harç bedelleri ve kart ücretleri de mevcut. Harç bedelleri genellikle kalacağınız süreye ve ülkenize göre değişim göstermektedir. Birçok ülke için 1 yıllık ikamet harç ücreti bugünkü kur ile ortalama 80 dolar yani 1.500 TL civarıdır, ikamet kart ücreti ise 356 TL'dir.
Irak Türkiye'ye vize uygulaması olan ülkeler arasındadır. Irak seyahati öncesi Irak vizesi almanız gerekecektir. Resmi pasaport sahipler 90 günü aşmama koşulu ile Irak vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur.
Başvuru sahibi Irak'taysa, başvuru doğrudan Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığının ilgili dairesine yapılabilmektedir. Başvuru sahibi Irak dışında ise Irak'ın yurtdışı temsilciliklerine doğrudan veya anılan kuruma yerel avukat veya Irak'taki işveren aracılığıyla başvurmak mümkündür.
Irak pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 110. sıradadır. Irak pasaportu sahipleri, 30 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 199 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Eğer birkaç gün aşılmışsa zaten sadece uyarı alırsınız. Birkaç hafta aşılmışsa para cezası ancak daha uzun süreler aşılmışsa hapis ve sınır dışı uygulaması söz konusu olur. İşte bu şekilde gönderilmiş olanlar için geri kabul edilmeme süresi 2 ila 10 yıl arasında değişebilir.
Vize sahibinin yurt dışında kalış süresinin 180 gün içerisinde en fazla 90 gün olduğu durumlarda vizede 90 gün kuralı uygulanmaktadır. Vizede 90 gün kuralının aşılması durumunda vize ihlali cezası uygulanmaktadır.
İki yıl kuralı olarak bilinen bu durum, eğer Amerika'da hayatınıza devam etmek istiyorsanız kendi ülkenizde iki yıl beklemenizi gerektirir.
Londra merkezli Henley Passport Index şirketi dünyanın en güçlü ve zayıf pasaportlarını belirledi. En güçlü pasaportların zirvesinde Japonya yer alırken Irak, Suriye ve Afganistan gibi ülkeler son sıralara yerleşti.
30 günü aşmayan turistik gezilerde vize veya herhangi bir ödeme yapılmadan ülkeye giriş çıkış sağlanabilmektedir. Lakin 30 günden fazla ve turistik geziye giden bir kişinin vizesinin olması gerekmektedir. Vize ücreti yaklaşık 200 dolar civarlarında olmaktadır.
Irak Konsolosluğu bazı durumlarda vize başvuru evraklarınıza ek evrak isterken bu durum vize çıkış sürenize etki edecektir. Irak vizesi, tüm olasılıkların göz önüne alınması ile birlikte 10 iş günü içerisinde sonuçlanacaktır.
1 Irak Dinarı (IQD) fiyatı, anlık olarak 0,0208 TL'ye karşılık gelmektedir.
Irak'ta asgari ücret kaç dolar? Irak'ta 518.000 Dinar olarak belirlenen asgari ücret, dolara çevrildiğinde 355 dolara tekabül etmektedir.
Diyarbakır'dan yaklaşık 5 saat uzaklıktaki Habur sınır kapısından geçip Irak Kürdistan Bölgesi'nin Zaho ilçesine gidiyor, sigara, çay, içki, puro gibi satabilecekleri ne varsa alıyorlar.
Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir. Ayrıca süresiz oturma izni almak isteyen yabancının son üç yıl içinde sosyal yardım almamış olması, düzenli ve yeterli bir gelire sahip olması gerekmektedir.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
Türkiye'ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri