Hattımı daha sonra iptal ettirirsem paketimin cayma bedeli yansır mı? Faturalı hatlarda; paketiniz 12 ay faydalanma taahhüdü kapsayan yıllık abonelik kampanyasına dahildir. Kampanyadan 12 ay süresi dolmadan ayrıldığınız durumda, faturanıza faydalandığınız fatura dönemi başına kampanya iptal bedeli yansıtılacaktır.
a) Cayma bedeli 24 aylık taahhüt süresinin ilk 12 ayında kullanıcının sistemde kaldığı süre dikkate alınarak hesaplanacaktır. (26.07.2027 tarihinde sisteme dâhil olan kullanıcı, 26.08.2022 tarihinde sistemden çıkmak isterse, sistemde kaldığı süre (1 ay) kadar cayma bedeli (1 ay X 510,30 = 5 1 0 , 3 0 TL) ödeyecektir.
Cihazınızın tesliminden itibaren 14 gün içinde cayma hakkınızı kullandığınız takdirde dahil olduğunuz kampanyadan çıkarılacak olup kampanya öncesinde kullanmış olduğunuz tarifeye geçişiniz yapılacaktır. Cayma hakkının kullanılması halinde herhangi bir kampanya çıkış ceza bedeli yansıtılmayacaktır.
Belirsiz süreli veya süresi 1 yıl ve daha uzun bir sözleşmeyi herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediğiniz zaman feshedebilirsiniz.
Yaşadığınız bölgeye en yakın Turkcell bayisine giderek hem taahhüt hem de cayma bedeli sorgulama yapabilirsiniz. 0532 532 00 00 ya da 532 numaralı telefonları arayarak konu hakkında bilgi alabilirsiniz. TARİFE yazıp 2222'ye SMS gönderebilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Fakat bu aboneliklere ilişkin tüketicinin en sık mağduriyet yaşadığı alan 12-24 aya kadar ulaşabilen, uzun süreli taahhütler olmaktadır. Bilindiği üzere taahhütlü internet abonelik sözleşmelerinin feshi cayma bedeli ödenmesini zorunlu kılmaktadır.
Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.
Hattımı daha sonra iptal ettirirsem paketimin cayma bedeli yansır mı? Faturalı hatlarda; paketiniz 12 ay faydalanma taahhüdü kapsayan yıllık abonelik kampanyasına dahildir. Kampanyadan 12 ay süresi dolmadan ayrıldığınız durumda, faturanıza faydalandığınız fatura dönemi başına kampanya iptal bedeli yansıtılacaktır.
Taahhüt sözleşmesi bitmeden önceki son faturanızın döneminde, istediğiniz zaman operatör değiştirebilirsiniz. Ancak, son fatura gün bazlı taahhütsüz fiyatlandırma ile kesilebileceği için, ne kadar erken işlemlere başlarsanız o kadar iyi olacaktır.
Turkcell'de kayıtlı e-posta adresinizden [email protected] adresine kimlik görselinizi ekleyerek ve iptal edilmesini istediği hat bilgisini yazarak iptal talebinde bulunabilirsiniz. Hat iptal başvurunuzu dilerseniz Abonelik Fesih Başvurusu - e-Devlet sayfasını ziyaret ederek de yapabilirsiniz.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Bu nedenle taahhüt varken tarife değişikliği yapmak isteyen kişilerin mevcut tarifelerinin cayma bedelleri hakkında bilgi edinmesi önemlidir. Aynı operatör içerisinde mevcut tarife taahhüdü sona ermeden tarife değiştirmek, cayma bedelleri ödendiği takdirde mümkündür.
Sahip olduğum tüm aboneliklerimi nasıl öğrenirim? Turkcell.com.tr anasayfası sağ tarafta bulunan "Giriş" bölümünden giriş yapın. En altta bulunan "İşlem Merkezi" seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada sol tarafta bulunan menüden "Hat Özetim"e tıklayarak aboneliklerinizi görünteleyebilirsiniz.
Şunu unutma. Bir yıl veya daha uzun süreli abonelik sözleşmelerinizi, tekrar söylüyorum 1 yıl ve daha uzun abonelik sözleşmelerinizi istediğiniz zaman, hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir cezai şart ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkın var.
Cayma Hakkı: Sözleşme'nin imzalanmasından itibaren 14(ondört) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkınız vardır.
Hat kapama-açma işlemi ücreti, hattın borç sebebiyle kapanması ve devamındaki süreçlerde oluşan maliyetler sebebiyle doğup, açma anından sonraki ilk faturaya vergiler dahil 109,14 TL yansıtılır. Bir takvim yılı içindeki ilk kapama işlemi ve devamındaki maliyetler sebebiyle doğan ücret faturaya yansıtılmaz.
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin 'fesih' hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına 'cayma' nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.
Taahhüt sözleşmesine göre kullanıcıların bu süre boyunca ilgili operatörde kalma sorumluluğu vardır. Eğer süresi içinde operatör değişikliği yapılmak istenirse cayma bedeli ödenmesi gerekir. Bu bedel geriye kalan taahhüt süresine ve operatöre göre farklılık gösterebilir.
E-ticaret kapsamındaki mesafeli sözleşmelerde cayma hakkının 14 güne çıkarılması 1 Ocak 2024'te yürürlükte olacak. Yapılan yeni düzenlemenin cayma hakkının kullanımı dışındaki hükümleri ise 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
Tüketici kredisi sözleşmeleri için tüketiciye ilk defa 14 gün içinde cayma hakkı tanındı. Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip hale gelmektedir.
"Firmalar cayma bedeli alırken büyük kar ediyorlardı. Tüketiciler kendilerinden 'indirimin iadesi' adı altında alınan eskisi gibi cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir. Böyle bir durumda tüketici sözleşmeyle birlikte hakem heyetine başvurmalı.
Mevzuata göre tüketici malı mutat olarak kullanmışsa artık taksitle alım sözleşmesinden cayması mümkün değildir. Bir başka ifade ile tüketicinin cayma hakkını kullanabilmesi için kendisine teslim edilen malı olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanması gerekmektedir.
Söz konusu karara göre; bir GSM operatörünün sözleşmeden cayan şahıs ya da kurumdan ceza bedeli adı altında bir bedel talep etme hakkı yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri